Bir ay önce Japon bilim adamı ne demişti?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
japon bilim adamına gerek yok; bu ülkenin değerli bilim insanları da yıllardır anlatıyor, hatta lokasyon bile veriyorlar "şuralar tehlikeli" diye. bizdeki sorun bu verinin ucu açık olduğu için, ne zaman ya da ne şekilde gerçekleşeceği belli olmadığı için yetkililerce ciddiye alınmaması. van'daki büyük depremin üstünden 10 yıldan fazla zaman geçti, onun bi 10 yıl öncesinde de marmara depremi yaşandı, ne kadar ders çıkarıldı? tüm bunlardan sonra en azından fay hatlarının aktif olduğu yerlerde mümkün mertebe önlem alınsın istersin ama görüntülere bakıyorum örneğin maraş'ta 10-15 katlı binalar var. allah aşkına buraların nüfusu kaç ki gökdelen gibi bina dikilmesine izin veriyorsunuz? yüzlerce köy var buralarda, kentleşme dediğin şey merkez'e hayvan gibi binalar dikip araziyi köy/kasaba olarak bırakmakla mı oluyor? ben çocuktum memlekette yok yere insanlar ölüyordu, 35'ime geldim hala değişen bir şey yok.

Bizim gibi ülkelerde bilimin bir anlamı ve değeri yok. Kader deyip geçiyoruz. Sonra dualarla falan kendi kendimizi teselli ediyoruz.
Bu bir değil iki değil, her seferinde aynı hüsran ve sonrasında verilen vaatler,......
Neyse bu haliyle bu ülkeden bir cacık olmayacağı gün ışığı gibi ortada.
Bu Japon bilim adamı burnunu Allah'ın işine sokmuş. Cübbeli olsa daha değişik açıklardı.

Son düzenleme:
bizim milletin yabancı birilerinin anlattıklarını deprem olduktan sonra mucize bir şeyi anlatmışlar gibi yaymasına da sinirleniyorum. ülkemizde bununla ilgili her fırsatta yalvarırcasına önlem alınmasını isteyen, köy köy, mahalle mahalle, şiddetinden derinliğine her şeyi anlatan bilim insanları var, var da önemi mi var? yok. naci görür’ün yazıp, anlattığı şeylerden birazcık ders alınmış olsaydı, ufacık bi “ne yapalım hocam?” denseydi şu an bu kayıpların bir kısmını vermeyecektik. aynısını marmara depremi için de söylüyor mesela hoca, ne yapılıyor? hiç. ama deprem günü geldiğinde sağ kalabilen, interneti kullanabilen olursa “2015 yılında şunu dedi, 2018 yılında bunu demiş, 2022 yılında kahramanmaraş’ı anlatmış” diye konuşuruz. bu ülkenin tek acil planı deprem önlemidir. her yıl en az bir kere yaşanıp, yıkıcılığıyla can alan bir konunun bu kadar görmezden gelinmesi, bu kadar ötelenmesi çok korkunç. akıl, fikir, sabır diliyorum hepimize. bu ülkede her şey çok zor.

Lan sizde hic mi vicdan yok lan?
Allah kahr etsin ya.
Insanlarin acisini, instrumentalize ederek ne gibi bir yarar bekliyorsunuz ya?
Rezilsiniz.Melnur kis kis gülüyor musun lan?
Yabani msallah hic vakit kayipetmemissin.
Daha 24 saat gecmedi lan.
Pes.

@Raskolnikov 'un söylediği her cümleye katılıyorum, deprem bölgelerinde, fay hattı üstünde ki alanlarda en fazla 3-4 katlı temeli sağlam binalar dikilmeli. Nedir bu her şehirde 10 - 15 katlı binalar. Üstelik bu binaların çoğu depreme dayanıksız bir şekilde yapılıyor.. Yav birde mesele o değil. Öyle bir ahlakımız bozulmuş ki millet olarak borsada çimento şirketleri hemen tavan'a yükselir. 100 liralık battaniye 400 lira olur. Lan Allah belanızı versin haysiyetsizler.. Milletin acılarından para kazanmayı amaçlıyorsunuz.

bu önceden bilmek değil ki bu mümkün de değil. riskli bölgeler zaten belli. gökten zembille inmiyor ya. bilim insanları yalvarmasına rağmen hiçbir şey yapılmıyor. celal şengörün dediği gibi böyle bir ülkede imar affı cinayettir.

Simdi soyle vir durum soz konusu.

Ulkemiz zaten aktif olarak depremler yasanan ve yasanacak biryer. Bizim kendi bilim insanimiz zaten fay hatlarini uzunlugunu genisligini derinligini vs vs. Tamamen aciklamis ve deprem ulkesindeyiz olacak diye de belirtmis.

Bunu bizim ulkemizden degilde falanca ulkeden soylediler zaten deyince heleki ustune 1 hafta once 3 gun once 1 ay once diye yazinca bu adam biliyordu bilgiliydi falandi fistandi diye hemen servis ediliyor.

Arkadas ben size diyorum marmarada hatta istanbulda hatta kuzeyde trabzon rize samsun hattinda guclu siddetli deprrmler olacak. Bunu hepimiz biliyoruz.

Keske bu japon alman fransiz vs vs insanlarin 1 ay once demisti diye haber yapacaklari yerde, ulkemiz japonlarin depreme karsi nasil bir teknoloji kullandiklarini ornek alsalarda bina insaa etselerdi. Hala gec degil.

Bugun kanayan yaramiz guney doguysa yarin bati olacak bir sonraki gun kuzey olacak.

Bilip de onemsememek kadar aptalca birsey yok. Cunku bu bir can kaybina yol aciyor. Nitelikli cinayet gibi birsey.

Konunun uzmanlarının uzun zamandır deprem bölgeleri için yaptığı ciddi uyarılar vardı ve zaman tahmini yapamasalar bile fay hatlarındaki hareketlilik için uyarmışlardı.

Deprem olması sürpriz değil ancak depreme hazırlıklı olmamak ve binaların kolayca yıkılıyor olması çok ciddi bir sorun.

Prof. Dr. Naci Görür'ün 26 Temmuz 2022'de yaptığı uyarıya bakın: "Bölge riskli ve il risk azaltma planı" uygulamak gerekiyor demiş ve daha ne desin?

Geri