Bir Antakya Soluklanması

Konu sahibi son olarak 179 gün önce görüldü
Hafta sonu için bir arkadaşımı ziyarete gittim Antakya'ya, fırsat buldukça birkaç fotoğraf da çekmek istedim.

nP7yz0.jpg

mlPNj0.jpg

İçinden nehir, ırmak geçen şehirler hep hoşuma gitmiştir zaten o yüzden bayağı takıldım buraya.

6R2vR0.jpg

Buralar şehrin Eski Antakya dedikleri kısım, Amanoslar'a göre ayrılıyor bu Eski-Yeni Antakya.

LPaR2V.jpg

rLQNjP.jpg

7mk1Yl.jpg

VpVzvP.jpg

Bu da tüm heybetiyle şehri sarıp sarmalayan Amanos Sıradağları.

nP7NLR.jpg

Şehrin en eski camisinin minaresi bu da, bir yere gitmişken cami minare çekmeden çıkılmaz adettendir.

lY7NvE.jpg

E cami ve çocuğu yakalamışken bir klişeye daha imza atmış bulundum.

6R2vDP.jpg

W2npXY.jpg

38DlOA.jpg

oQgNa9.jpg

jJ5rLm.jpg

4 yıl kalsamda doyamadigim bir yer guzel kareler ozellikle o taşlı yol gece daha guzel oluyor =)

Antakya ya, tüm inancların bi ara da olduğu şehir. hatta tum turkiyenin ornek alması gereken şehir. birleşe birleşe kazancağız diyenlerin temel köklerinin memleketi. gitmişken kunefede yeseydin dostum :)

Samandağ'ına gidip hatunlarını gördüysen tamam, o zaman güzel bir gezi olmuştur, yoksa böyle fotoğraf filan...

iskenderun ve samandağına gittim, antakya sadece yoldan geçtiğim bir yerdi :D millet antakyada ne var diye sorarsa sayende anlatacak bir şeylerim oldu :D

hic bildigim bi yer degildi ama cok hos gorunuyor, ya da cok usta bi cekim olmus bilemiyorum : ))

Antakya, görüp görebileceğim en güzel yerlerden birisi ya. ^^

Mira Şehir geceleri ayrı bir hal alıyor zaten o da ayrı bir büyüledi beni ama gece çıktığımız zaman makineyi alamamıştım yanıma, en çok üzüldüğüm şeylerden biriydi.

kartalcArsi Künefe yemeden ayrılmak ayıp olurdu zaten. :)

Mastor Samandağ'ına da gittik orası da bayağı güzeldi ama o gün de makine yanımda değildi maalesef. O yüzden yaşadığımla, gördüğümle kaldım. :D

Solcu İmam tabii ki, ne demek. :D

aegishjalmur devamı için pm pls. :D

Pitre Estağfurullah Muradım.

lanemoje yok abla bende bir ustalık olduğundan değil, benim çekemediğimden çok daha güzel yerler.

Asel Sen konuşma.

yanlış hatırlamıyor isem bu sokakta çok meşhur bi künefeci var ama algıda yanılsamada olabilir. :dusun: resimdeki bina çok dikkatimi çekmişti künefe yerken hep o binaya bakmıştım yanılıyorsam benim beyin geriye yanlış ket vuruyo demektir :s

rLQNjP.jpg

Ey gidi güzel memleketim anılarım depreşti..Memleketime bu kadar uzakta..Eyvalah dostum

yanlış hatırlamıyor isem bu sokakta çok meşhur bi künefeci var ama algıda yanılsamada olabilir. :dusun: resimdeki bina çok dikkatimi çekmişti künefe yerken hep o binaya bakmıştım yanılıyorsam benim beyin geriye yanlış ket vuruyo demektir :s

rLQNjP.jpg

Doğrudur ama araya çok şey girdiği için artık direk görünmüyor bu bina.

Geri