-
-
-
-
-
Babam vefat edeli 2 ay olacak annem ise yalnız olarak evde tek başına kalıyor. Evi bizim evimize 1 km civarı mesafede. Eşim babam vefat ettikten sonra bir gün de olsun “Buyur anne bize de gel” demedi ve bunu duymamak beni çok üzüyor. Eşimin annesinin ve kardeşlerinin bizim evimize gelip kaldığı kadar benim ailem gelmemiştir. Hatta 1 yıla yakındır eşimin kız kardeşi bizde kalıyor. Ben şimdi “Senin ailen de gelemez, hadi bakalım kız kardeşin gitsin, nerede kalırsa kalsın banane” desem hak mı? Ben bu kıskançlık, hırs, kin ve nefretten yoruldum. İnsanlar diyor ki artık “Bir annesini evine sığdıramadı, götürmedi”. Halbuki benim annem kendi kurulu düzenini bozmadı ve istemiyor da... Gelip bizde sürekli kalmak isteyen bir kişi değil. Çok mu şey istiyorum ayda sadece 2 gün kalsa gitse evine zor mu? Yediği bir tas çorba, bir dilim ekmek ve ben ailemin tek erkek evladıyım. Şimdi size soruyorum böyle bir düzende yani evin kadınına her şey hak erkeğine gelince ise müstehak. İnsan hiç düşünmez mi ailem istediği gibi geldiğinde kalıyor, kız kardeşim 1 yıldır bizde… Bilmem anlatabildim mi? Gel de hayata tutun, sonra da evin kadını desin ki “Yüzün neden gülmüyor?”… Söyleyin ben ne yapayım? Çok mu bir şey istiyorum? O zaman bana da kız kardeşini eve almamak, ailesini kabul etmemek hak mı değil mi?
alıntı
alıntı