Bir Annesini Evine Sığdıramadı Diyorlar

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Babam vefat edeli 2 ay olacak annem ise yalnız olarak evde tek başına kalıyor. Evi bizim evimize 1 km civarı mesafede. Eşim babam vefat ettikten sonra bir gün de olsun “Buyur anne bize de gel” demedi ve bunu duymamak beni çok üzüyor. Eşimin annesinin ve kardeşlerinin bizim evimize gelip kaldığı kadar benim ailem gelmemiştir. Hatta 1 yıla yakındır eşimin kız kardeşi bizde kalıyor. Ben şimdi “Senin ailen de gelemez, hadi bakalım kız kardeşin gitsin, nerede kalırsa kalsın banane” desem hak mı? Ben bu kıskançlık, hırs, kin ve nefretten yoruldum. İnsanlar diyor ki artık “Bir annesini evine sığdıramadı, götürmedi”. Halbuki benim annem kendi kurulu düzenini bozmadı ve istemiyor da... Gelip bizde sürekli kalmak isteyen bir kişi değil. Çok mu şey istiyorum ayda sadece 2 gün kalsa gitse evine zor mu? Yediği bir tas çorba, bir dilim ekmek ve ben ailemin tek erkek evladıyım. Şimdi size soruyorum böyle bir düzende yani evin kadınına her şey hak erkeğine gelince ise müstehak. İnsan hiç düşünmez mi ailem istediği gibi geldiğinde kalıyor, kız kardeşim 1 yıldır bizde… Bilmem anlatabildim mi? Gel de hayata tutun, sonra da evin kadını desin ki “Yüzün neden gülmüyor?”… Söyleyin ben ne yapayım? Çok mu bir şey istiyorum? O zaman bana da kız kardeşini eve almamak, ailesini kabul etmemek hak mı değil mi?
alıntı

Üzücü bir durum. Doğru eş tercihi önemlidir diyeyim kısacası :(

Ay böyle bi durumu yaşamak istemem açıkçası. Benim annem birine fazlalık gelecek kıyameti koparırım. Merhametli insanları alın hayatınıza.

Anam benim başımın tacı, en hassas noktamdır. Giden gider ama o anam olmaz. cık cıkk

Anne ve baba konusunda çok hassas biriyim. Annem hastanede yatalak durumdayken rahmetli olana kadar hastanede ben önünde kalıyordum. Evlendiğimde eşim anneme bakmaz, aramızda huzursuzluk çıkarırsa boşanırım diye de kolay kolay hayatıma kimseyi almak istemedim. Yıllar önce yengem anneme bakmayıp evime gelme dediği için ve abim sesini çıkarmadı diye 8 yıldır ne bayramda ne seyranda hiç bir şekilde herhangi bir yerde görsem dahi selam vermem selam almam. Evlerine hırsız girdiğinde benden hukuki yardım istediklerinde telefonlarını bile açmadım. Başlarına ne gelirse gelsin umrumda olmaz. Anne ve babasına acımayan merhamet etmeye. kardeşlerine hiç acımaz, merhamet göstermez. İlerde eşimin eğer anne ve babası bizde kalmak isterse başımın üstünde yerleri olur. Eşim istemezse o da onun vicdanıdır.

Son düzenleme:
Annelerimiz en hassas noktamızdır. Bunu yaşamayan bilmez. Ancak konuya gelecek olursak ben annemi var olaydı değil bir eve saraylara sığdırırdım. O yüzden hep bir tarafımız eksik kalıyor.

Geri