Adaletli olmak adina bu tarz konulari hem yadirgiyorum hem de anliyorum. Zira kadin, escinsel, cocuk vs gibi pozitif ayrimciliga sahip olgular uzerinde konusurken her an birileri cikip sanki asagiliyor mussunuz gibi davranabiliyor. Tehlikeli konular.
Kadinlar calismamali diyenlere kiziyorum kendi icimde. Gormuyor mu birilerinin eline bakan, kendi ekonomik ozgurlugune sahip olmayan kadinlarin durumunu? diyorum. Kadin namusumdur, calisamaz evde otursun kafasi bu zamana uygun degil.
İlla calismalidir diyene soyle bakiyorum.:-_-: Biz mi doyuracagiz, calissin tabii diyormus gibi geliyor sjxjs ayrica calisma ortamlarının elverissizliginden ziyade calisan kadinin ozellikle de cocugu olduktan sonra eger öğretmenlik gibi haftalik calisma saati nispeten diger islere nazaran daha az olan bir iste calismiyorsa cok daha fazla yiprandigini dusunuyorum. Ama yine de ben de bu gruptanim. Kendine güven, gelecek kaygisi duymamak, evlilikte soz sahibi olmak gibi durumlar calisan bir kadin icin cok daha kolay olacaktir.
Birakalim kadin kendi kararını kendi versin diyenlere de tam olarak katılmıyorum zira hayat müşterek. Elbette bazi seylerin karari birlikte verilecek. Fazla feministlige de gerek yok. Erkeklere de bicilmis roller, onlardan beklenen seyler var. Kimse cikip birakalim istediğini yapsin demiyor. Çalışmayan-calisamayan degil- bir erkek düşünün? Hic hoşlanmam. :T: doger atarim evden. .d