Bir Adı Olmalı insanın

Konu sahibi son olarak 2619 gün önce görüldü

Bir adı olmalı insanın, ardından bırakabileceği bir hatıram var diyebilmeli.

Bir adı olmalı insanın, tüm yaşanmışlıkları korkusuzca yaşadım diyebilmeli.

Bir adı olmalı insanın, acıyı, hüznü, sevinci ve kaderi bir arada yaşadım diyebilmeli.

Bir adı olmalı insanın, kardeşlik türküsü çaldığında bende o şarkıya eşlik ettim diyebilmeli.

Bir adı olmalı insanın, ne Türk’ün ne de Kürt’ün ayrımını yapmadan tüm insanlığa ben hümanistim diyebilmeli.

Bir adı olmalı insanın, kendinden sonraki nesillere hikâyeler bırakabilmeli.

Bir adı olmalı insanın, her şeyden önemlisi ben Allahın bir kuluyum diyebilmeli.

Bir adı olmalı insanın, altı yaşındayken mahallenin çok da güzel olmayan kızına nasıl âşık olduğunu anlatabilmeli.

Bir adı olmalı insanın, onun için nasıl şarkılar bestelediğini, sonra o şarkıları berbat sesiyle kasete kayıt ettiğini anlatabilmeli.

Bir adı olmalı insanın, çocukluk yıllarında evden bir gece vakti nasıl kaçtığını, sonrasında yediği tokatların haddi hesabını sonradan düşünerek anlatabilmeli.

Bir adı olmalı insanın, okuldan kaçtığında aldığın okul tarihinin ilk uzaklaştırma cezasını akademisyen olana kadar bir hatıra olarak yanında saklamalı.

Bir adı olmalı insanın, mesela üniversitenin ilk yıllarında sağa sola bakınayım derken bütün bir dönemin nasıl heba olduğunu anlatabilmeli.

Bir adı olmalı insanın, Yalnızlıktan o kadar korkmasına rağmen bunu yenebilmek için yalnız kaldığını anlatabilmeli.

Bir adı olmalı insanın, bazen bir türlü gelmeyen geceleri ve geceler ile nasıl sırdaş olduğunu anlatabilmeli.

Bir adı olmalı insanın, hayatın tüm kıskaçlarından sıyrılıp başarıya nasıl ulaştığını anlatabilmeli.

Bak ben başardım benden sonrakiler de başarabilir diye bir mesaj verebilmeli.

Bir adı olmalı insanın, insan kaç yaşında olursa olsun aşkın en yaşanası duygulardan biri olduğunu söyleyebilmeli.

Bir adı olmalı insanın, doğdum, yaşadım ve öleceğim diyebilmeli.

Bir adı olmalı insanın, Hz. Ömer kadar adaletli, Hz. Ebubekir gibi sadik dostlu ve Hz. Ali gibi cesaretli olmalı

Bir adı olmalı insanın, ben Hz. Muhammed’in izinden gidiyorum diyebilmeli…

Bir adı olmalı insanın, her şeyde bir lütuf ile bakıp şerden uzak kalabilmeli.

Bir adı olmalı insanın, herkesin parmak ile gösterebileceği örnek bir kişi olmalı.

Ferit Genç

benim adım var mesela
demek ki ben insanım.
ay çok şükür
nasıl korktum bi an

Geri