Bipolar

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Ilk defa forum ortaminda tanistim bipolar bozuklugu olan biriyle. Asiri duygu firtinasi yasiyor, sizi her sekilde yoruyor, saati saatine uymuyor, her duyguyu uclarda yasiyor. Forum ortamlarinda bu tip karakterler dislanir her zaman. Ama derine inildiginde tablo hicte gorundugu gibi olmuyor malesef.

Oyle oldugunu anladigim an uzaklasiyorum.
Gecenlerde tumblrda da oyle biri buldu beni :T:

Oyuncu Orhan Şimşek ile duyduğum rahatsızlık. Şöyle ki adam babasını defalarca bçaklayıp ve en son boğazını kesip öldürdü.

Zor bir hastalık. Şizofrenikliğin bence en üst kademesi. Kafanın farklı çalışması kişinin kendiyle çatışması diyelim.

ahahhaa ben doğuştan lustral yutmuşum ondan gelio civelekliiim. neşe küpüyüm :)))

Böyle insanlardan uzaklaşmak için sebebiniz yok. Kalıtsal hastalık diyebiliriz anne-baba da varsa %50 den yüksek ihtimal sizde de oluşuyor.

Genelde depresif dönem ile başlar depresif dönemden sonra mani atakları olur.

Eğer fast cycling bipolar disorder varsa kaçabilirsiniz bu insanlardan diğerleri zararsızdır.

Ben halimden memnunum , insanlar bazen invizaya ihtiyaç duyarlar bunu benim beynim otomatik yapıyor. Gel lan buraya yoruldun artık diyor ve yatıyoruz 4-5 ay mal gibi.

Mani ise bildiğin hayal gücünün tavanının tavanı . Her gün iş kuruyor ertesi gün evleniyor sonra intihar ediyorsun aynen böyle kısaca.

Sağlığınıza dikkat edin.

Her duygu durum bozukluğu olana ya da anı anına uymayana bipolar diyenler var anlaşılan.
Psikotik bir bozukluk yani ağır akıl hastalığı statüsünde sayılıyor. (manik-depresif psikoz)
Hastalığın şiddetine göre şizofreni de olduğu gibi sanrılar baş gösterebilir.
Öyle iki anı anına uymamakla,duygu fırtınası yaşamakla olacak iş değil yani ve diğer tüm psikotikler gibi hasta olduklarının bilincinde değillerdir yüksek oranda.
Yani bipolarım ama mutluyum,güçlüyüm tarzında tepkiler ve edebiyatlar bekleyemeyiz genelde.
O nevrotiklerin işi.

"Bipolarim var benim." Modern çağ hastalıklarından.

[YOUTUBE]O4wrCK5ubZI[/YOUTUBE]

Bu tarz rahatsizliklar sakiz gibi dagitiliyor millete sanirim herkes bir sey. :nopsrn:

Geri