BioNTech’in yan etkileri

Konu sahibi son olarak 792 gün önce görüldü
BioNTech’in yan etkileri

30.08.2021
1630341086716.png
Cem Küçük

Biliyorsunuz ben aşı taraftarıyım. Ama zorla değil. Gönüllülük esasına göre. Aşı karşıtları bizde de var, dünyanın her yerinde olduğu gibi. Geçen Politikyol sitesinde gördüm. Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ağustos ayı başında yaptığı açıklamada, Pfizer-BioNTech ve Moderna’nın (mRNA) COVID-19 aşıları ile kalp iltihabı arasında nadiren görülebilecek olası bir bağlantı bulduğunu açıkladı. Açıklamada, aşıların faydalarının risklere göre daha ağır bastığı vurgulandı. O riskler şöyle:
1- BioNTech'in ciddi yan etkileri var. Bu etkiler neden dünyada kamuoyu açıklanmıyor?
2- Aşı emperyalizmi söz konusu. Avrupa ya da ABD aşısı yapmadan ülke dışına çıkmasına izin verilmiyor?
3- Çocuklara aşı vurulmasının propagandası yapılıyor. Ancak geleceğimiz olan çocuklarımızın ağır yan etkileri olan BioNTech aşısı vurulması aileleri çok korkutuyor. Kimse yan etkisi olmaz demiyor.
4- Aşı karşıtlığının temel nedenlerinden biri de BioNTech yan etkileri MRNA dedikleri canlı aşıların gelecekte yol açacağı komplikasyonlar.
O yüzden imza atılıyor, uzun vadede çıkan yan etkilerken aşı sorumlu değildir, diye.
Hatta geçen haftalarda programımda söylemiştim, BioNTech kalp iltihabı yapıyormuş, diye. Birilerinin buna açıklık getirmesi lazım.

Cem küçük bu konuda en son laf edecek adam. Hatta her konuda en son laf edecek adam. Hatta adam bile.. neyse.

biz gurbetçileri de ayırıyoruz kendi arasında jesse. senle adamı bir mi tutayım. ayrıca o kelime oyununu öperim.

Gece gece gülmek seytanlari topluyomuş.

Lo bu lavuk aşı olmuş mu ve hangi aşı ve hangi yan etkileri yaşamış acaba?
Olmadıysa Tayyibin aşısı yıl sonuna hazırmış, gerçi önce sonbaharda hazır olacak deyip sonra yıl sonuna uzattılar ama olsun da geç olsun. O aşının hiç bir yan etkisi yokmuş yandaş Cem.

aşının yan etkisi 1-5 yil arasinda tam olarak belli olur. adam gidip aşı wurdurup geliyor sadece kolum agriyor bi yan etkisini gormedim diyor bu beyinlere ne anlatabilirsinki .s

Geri