Biontech mi Sinovac mı? Corona Aşısı Yan Etkileri Neler?

Konu sahibi son olarak 9 gün önce görüldü
Sanırım dün yada önceki gün okumuştum. Pazartesinden itibaren 40 yaş altı için aşı programı uygulanacakmis. Gerçi yukardada belirttim ben aşı olmayı düşünmüyorum.
Son olarak kulaktan dolma bir bilgi daha aldım ne derece doğru bilmiyorum ama aşı olmayanlar herhangi bir devlet kurumunda işlem yapamayacaklarmış.Bu bilginin doğruluk payını bilmiyorum. O yüzden bekleyelim
40 yaş üstüne sıra geldi mi ki, ben mi kaçırdım noooluyo .p
Hiç güvenmiyorum aşılara, kronik hastalığım da var ama hatta sıram da gelmiştir ayak sürüyorum

Koronayla ilgili her bilmem ne asisi yapilsa da, asiyi vurulmanizi tavsiye etmem

Arkadaşlar aşı karşıtı veya aşıya mesafeli duran insanlar her zaman vardı, hala var ve var olacaklar. Ay'a gidilmedi diyenler de var, ......
Herkes kendisi için karar versin daha iyi. Binlerce insan yanlış ameliyattan ölüyor ama milyonlarca insan ameliyat oluyor, .......
Ben aşı oldum ve herkes kendisi için karar versin ama bazı kötü niyetli siyasetçilerin ve insanların yalan yanlış sunumlarını bizlere yutturmaya çalışmasın, bu her iki taraf için de geçerli.
Herkese sağlıklı ve tekrar normalleşmiş bir hayat dileğiyle.

süreyya hanım öncelikle selamünaleyküm ve merhaba
akabinde türkiye'de yaşayan bir dilber olsaydınız sorma cüretini göstermezdim ama biliniyorki alamanya'dasınız.

benim gibi pespaye şahıslar için biraz detay sunabilir misiniz?
aşılanmamakta ısrarcı beyanat vermenizin, bizi endişelendirecek bir yanı mı bulunuyor?
eğer aşı olursam dinime ve erkekiğime zeval mi gelir? aile hekimimle irtibattayım sıra açılınca ille de gel seni aşılayayım diyor.

aile hekimime güvenmeli miyim?

ve bir hususa daha dikkatini çekmek isterim "bildiğin bir şey mi var"
Ben size bunu sakin bir zamanda anlatayim Sux bey.s

Annem babam covid atlatmışlardı, aşı sırası gelince biontech oldular ve herhangi bir yan etki görmediler.

Ama araştırmalar biontechin yan etkisinin de koruyuculuğunun da daha fazla olduğunu söylüyor.
Sinovacın ise yan etkisi de az, koruyuculuğu da bionteche göre daha az.

Eğer hassas bünyeliysen ve ilaçlara vs alerjin varsa biontech yerine sinovac öneriliyor.
Ayrıca ekstra bir araştırma yapılmamış ama aşı olduktan sonra hamile kalan birçok kadın var. Yani aşının kısırlığa neden olduğu düşünülmüyor.

Ben biontech olacağım. Sıramız bi gelirse..

Almanya`da alerjisi olanlara mRNA yapıyorlar. Avrupa Birliği Sinovac aşısını kabul etmiyor. Sinovac aşısı olanlar Avrupa Birliği ülkelerine giremiyor.

Sinovac oldum bir yan etkisi olmadı bende doktor arkadaşlara sorduk herkes sinovac tavsiye etti..

bana sıra geldiği zaman biontek yoktu sinovac oldum, hepiniz aşılanana kadar benimkinin süresi dolacak. aşı karşıtı öğretmen arkadaşlar keşke 1 doz biontek hakkınızı bana verebilseniz. :emoji_point_up::emoji_pensive:

Şu anda sinovac yok galiba. Ankarada öyle en azından. Biontech’e bile anca randevu bulabildim.

Annem ve babam iki dozuda biontech olmustu ( diye biliyorum ) ikisinde de bir sıkıntı olmadı

Haftaya cuma için biontech randevusu aldım ancak 4 farklı ilaç kullanıyorum halihazırda, umuyorum ki herhangi kötü bir etki yaratmaz çünkü bünyem normal bireylere oranla hayli zayıf

Aşı olmadan 1 gün önce ve aynı gün tansiyon düşürücü ilaç yutmayın!

Bende sordum soruşturdum Biontech oldum sol kolumu ertesi gün oynatırken ağrıdı ama hafif şekilde ikinci güne o da geçti :)

Geç oldu ama sonunda bizlere de açmışlar .Olalım bakalım .

Geri