Arkadaş siz hiç bu konulara girmeyin. Bak gidin iki duble rakınızı için, bilime tapın hatta körü körüne tapının, bilim tapınakları kurup tanrılarınızı yüceltin, onuncu yıl marşı söyleyin, gidin kılışdara iki övgü laz sultana iki sövgü yapın. Ama küresel mevzulara hiç kafanızı yormayın. Bu işler sizin çapınızın çok üstünde. Sizin kafanızın da algılayacağı işler değil bunlar.
Hani bilim bilim diye burada bik bik ötersin ya, Giordano Bruno'nun şu güzel cümlesi hepinizi kaç asır öncesinden anlatmış;
"Ne gördüğüm hakikati gizlemekten hoşlanırım, ne de bunu açıkça ifade etmekten korkarım. Aydınlık ve karanlık arasındaki, bilim ve cehalet arasındaki savaşa her yerde katıldım. Bundan dolayı her yerde zorlukla karşılaştım ve cehaletin babaları olan resmi akademisyenlerin yanı sıra kalın kafalı çoğunluğun öfkesinde hedef olarak yaşadım."
Senin delilik dediğin şey sebebiyle sadece benim çevremde ondan fazla kişi öldü. Bunların en az dördü yakın akrabam biri de doktor. Ama sen boşver bunları yine de. Aklının ve aklınızın alabileceği konular değil.
büyük resmi gören ilkokul mezunu akp seçmeninden hiçbir farkın yok. senin sosyal psikolojin daha az bilgi sahibi olan kişilerin, çok daha fazla bilgi sahibi olan kişilerden daha fazla şey bildiklerini sanmaları durumunundan ötesi değil hem de hiç değil. biraz tekerleme gibi olduğu farkındayım aynı tandansta devam etmek isterdim ama seninle daha fazla vaktimi öldürmek istemiyorum. biontech davasında biontech reddihakim talebinde bulundu ve davanın tek bir yargıcın kararı ile değil, hakimlerden oluşan bir kurul tarafından karara bağlamasını istedi ve isteği kabul edildi. bunu at cebe ne anlama geldiğini anlamışsındır umarım.
gelelim bana kaynak olarak gösterdiğin euronews denen foncu haber ajansına, oraya üçbeş bin euro para vererek sen bile haber yazdırabilirsin böyle bir kaynağı gerçek gibi buraya kaynak göstermek yemin ediyorum bilimin ışığına muhtaç bok sineği bile bunu yapmazdı aklını kullanmayı becerebilseydi. ayrıca acaba bir kaç yüz bin euro para koparır mıyım diye aşı olduktan sonra başım ağrıyor, götüm ağrıyor diye bu şirkete onbinlerce dava açıldı biontech'e hepsi başını aldı. elinde bilimsel bir kanıt olmadan sadece böyle foncu medyaların haberlerini okuyarak büyük resmi gördüğünü sanan cahillerden biraz farkınız olsun, geliştirin kendinizi. bilim gazete köşelerinden, internet haber sitelerinden, youtube kanallarından öğrenilmez. ilaçların nasıl üretildiğini, etken maddelerinin ne olduğunu, sentez ilaç ile doğal etken maddesinin farkları nedir hiçbir şey hakkında bilgin yok. 13 yıldır ilaç sektöründe çalışıyorum diyorum bana maval oluyorsun bak okuduğum yılları saymıyorum sadece çalıştığım yılları söylüyorum. bana anlatamazsın bu saçmalıklarını.
senin yaptığın bilim kaosu çığırtkanlığından başka bir şey değil, yersinia pestis virüsü yani bilinen adıyla kara veba aşısı geliştirildiğinde de yapıldı, varisella yani suçiçeği aşısı edward jenner ilk bulunduğunda da aynı çığırtkanlık yapıldı, jonas salk çocuk felci aşısını bulduğunda da yapıldı, pasteur'un kuduz aşısında da çocuklarımızı kuduz virüsü değil bu aşılar öldüler diye halk ayaklandı. oysa aşı çalışıyordu ancak kuduz virüsünü kaptığın andan itibaren 24 saat içinde aşı olman gerekiyordu, tıpkı şu an sizin yaptıklarınız gibi yok biz aşıya güvenmiyoruz biz aşı olmayız ama çocukları hastalığa yakalanıp gebermekten hallice olunca ilk onlar gittiler koşa koşa aşı olmaya. sen tek değilsin ilk değilsin ve son da olmayacaksın.
yani dostum cehaletiniz baş döndürüyor, her defasında bilim düşmanlığı yapıp bilimin nimetlerinden faydalanıp bilim aracılığı ile bilimi kötülüyorsunuz. kullandığın bilgisayar da bilimsel bir icat, kafayı kırmış olduğun algoritmik ve blok zinciri olan kripto paralar da bilimsel bir icat.
kardeşim olmuyorsan yine olma, kimse sana zorla ol demiyor ama böyle çok bir bok biliyormuş gibi böyle ircforumları gibi bilimsellikten uzak, kiminle uzun eşek oynarsın, kiminle ip atlarsın, erkekler önce göte mi bakar yoksa memeye mi gibi saçma konuların döndüğü böyle mizahi forumlarda iki üç foncu haberi paylaşarak, iki üç alıntı yaparak haaa bak beni okumuş sansınlar, beni zeki sansınlar sanrıları çekiyorsan yanlış yerdesin. hem de çok yanlış yerde.
benimle ilaç ve ilaç bilimi konusunda tartışabilmen için bu konuda en az benim kadar bilgiye ve tecrübeye sahip olman gerekir, mesela en kötü ihtimal bir 15 senecik kadar.
bu arada rakıyı hiç sevmem ben viskiciyim bir de deniz kenarında soğuk bira.
afiyet olsun bana.