Biontech meselesi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
mrna ve genom dizilimi her şey ortada ve açık, kimseyi zorla aşılamadılar da. viral aşılarının çok basit bir mantığı vardır hastalığı taklit eder ve buna karşı bir bağışıklık kazanırsın. ona bakılırsa yan etkisi olmayan hiçbir şey yok. çok fazla su içersen de zehirlenirsin. bu aşılar üretildiği zamandan beri onlarca klinik çalışmada uzun vadeli yan etkileri araştırıldı test edildi. ingilizce makaleler yayınlandı biraz ingilizce bilen ufak bir araştırma ile bu akademik makaleleri bulabilir ve okuyabilirler, teorik yan etkisinin olması elbette var ancak olsa bile milyonda bir gibi çok düşük ihtimaller hesaplandı. hiçbir şey olmasa bile "bence ilerde kesin bişey olur" diye büyük resmi göremiyorsunuz demek çok basit, 12 yıldır ilaç sektöründe çalışıyorum çalıştığımız firmalar arasında biontech ve pfizer de var. mrna denen şey zaten 6 ayda parçalanıp vücuttan atılıyor. her öğün yediğiniz hormonlu besinlerden daha fazla yan etkisinin olması mümkün değil. her şeyin sağlıksız en kalitesizini yiyor zaten ülke. ülkede üretilen kaliteli ve birinci sınıf tüm gıdalar yurtışına ihracat ediliyor. almanya'da yediğim türk kirazını türkiye'de hiç bir yerde yemedim mesela. her neyse sonra aşılar benim manyak etti, götüm ağrıyor, gözüm seyiriyor bilmem ne. heee canım benim de mutant gibi pipimin yanında bir pipi daha çıktı.

Üç Çin aşısı oldum. Türk aşısını da deneyecektim ama ilgisizliğime geldi. Son salgında etkilendim. Belki ilkinde de aşı öncesi etkilendim ama öyle olduğunu fark edemedim. Son etkilenme bende eklem ağrıları bıraktı. Spora yönediğimde bunu hala fark ediyorum.

Kuzenler ve hatun Biontec seçmişleris ve birer hafte süründüler. Ben onları duyduktan sonra "asla biontec" dedim. Gelenekselciyim. Yeniliklere, kendilerini kanıtlayana kadar, veya mecbur kalana kadar kapalıyım. Watsapp'a bile hatunun dayatması zoruyla geçmiştim.

Milyarlık bir şirket, öder rahatlıkla tüm tazminatları.

Hepimize geçmiş olsun.

Dusununce asi karsitlari ne kadar hakliymis diyorum simdi. Bilime guvendim aslinda guvenmek zorunda birakildik, asi olmayani ucaga almiyorlardi, test gerekiyordu belge gerekiyordu. Asilarin markasi bile kisitliydi. A ulkesinin vurdugu asiyi B ulkedi begenmiyor kabul etmiyordu.
En son hatirladigim sacmalik Samsunda guvenlik gorevlisinin kapida atesimizi olcup iceri almasiydi :ddd
Tarih kitaplarinda bizimle alay edecekler bu kesin.

Dusununce asi karsitlari ne kadar hakliymis diyorum simdi. Bilime guvendim aslinda guvenmek zorunda birakildik, asi olmayani ucaga almiyorlardi, test gerekiyordu belge gerekiyordu. Asilarin markasi bile kisitliydi. A ulkesinin vurdugu asiyi B ulkedi begenmiyor kabul etmiyordu.
En son hatirladigim sacmalik Samsunda guvenlik gorevlisinin kapida atesimizi olcup iceri almasiydi :ddd
Neden alay etsinler? İnsanlık denen şey bir tecrübeler bütünüdür. Bütün o aptallıklar bugün sahip olduğumuz bilgi birikiminin anlamlı ve işe yarar bir hale getirilmesini sağladı ve sağlamaya devam edecek.

Tarih bizimle alay etmeyecek. Tarih bizim yaptıklarımızdan ve yapamadıklarımızdan sonuçlar çıkartıp benzer salgınlarda daha etkili bir tutum sergileyecek. Tıpkı bizim bugün yaptığımız gibi. Aşı karşıtları haklı deyip üç beş meczubun anlamsız ve sapkınlık düzeyine varan düşüncelerine makul bir zemin oluşturmamak gerek.

Uzun uzun yazdim da gonderemeden gitti hepsi. Zamanim olursa yazarim yine. Arkadaslar, insanlar bu salginda öldü bunun farkinda misiniz? Birilerinin asi karsitligi yuzunden, baskalarini riske atan herkese onceden de kizdim, simdi olsa yine kizarim. Kulaktan dolma, yok onun da kayninin fitigi cikmis, bunun da kulagi duymamis bilgilerinden ziyade, kendinizde olanlari dusunun. Eger herhangi bir yan etki olustuysa, bunlari bildirebilirsiniz pfizer veya biontech sitesinden

Benim en çok merak ettiğim ithal edilen aşılardan kimin ne kadar komisyon/avanta götürdüğü. Bunu belki hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz gerçi ya, yine de merak işte. Malum dönemde hem çin hem alman aşısı lehinde/aleyhinde propaganda vardı. Mevcut zihniyetin bu tür konulardaki hareket şeklini düşününce satın alım sürecini etkileyen mekanizmanın işleyişi bazılarımızın zihninde bu soruyu yaratıyordur eminim.

Hani aşıyla beynimize çip yerleştiriyorlardı? Yalanmıydı yani o kadar Bill Gates muhabbeti :((( @climax

• Hımm
Tepkiler: ne
kovid aşı ne varsa olduk şükür
üçümüz de iyiyiz

Alay edecek tabi.. Tarih kitaplarını okurken bize küfür edecekler... cahil olarak adlandıracaklar... kitap okurken kızgın bir neslin temeli olucaz skj ben de inönüye kızgınım ama konumuz bu değil....... düşünsene bilime karşı duruyorsun ama tipin bu.... önce tipimizi düzeltmeliyiz.. kılık kıyafet devrimini boşuna yapmadık... neyse bi ara, bilime karşı gelenlerler için bi mekale yazıcam cünkü tipim düzgün...........
Screenshot_20230611_195103.jpg

Benim en çok merak ettiğim ithal edilen aşılardan kimin ne kadar komisyon/avanta götürdüğü. Bunu belki hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz gerçi ya, yine de merak işte. Malum dönemde hem çin hem alman aşısı lehinde/aleyhinde propaganda vardı. Mevcut zihniyetin bu tür konulardaki hareket şeklini düşününce satın alım sürecini etkileyen mekanizmanın işleyişi bazılarımızın zihninde bu soruyu yaratıyordur eminim.
Bu olayla ilgili beyin kivrimlarini, kullanmakta zorlaniyor insanlar.
Siyasi tabular,hayat eve sigar safsatalari vs vs.
Iki sene,kazandiklarini kazandilar.Iki sene icinde dünyanin ekonomik boyutunu mahv ettiler.Orta sinif yok edilidi..
Tarih dalga gececek..cok malmis bunlar diyecek..
Ilerde kimse virusu konusmayacak, konusulan insanin ne kadar manipulatif ve zayif bir varlik oldugu olacak.Halen birileri oturup,her sey filantropi askina yapildi diyebiliyor ya iste onlar ultra koyun.

Hani aşıyla beynimize çip yerleştiriyorlardı? Yalanmıydı yani o kadar Bill Gates muhabbeti :((( @climax
Geçen gün koltukta uzanmış sudoku çözüyordum, daha doğrusu çözmeye çalışıyordum. Çok zorlanıyordum, hafakanlar basmaya başlayınca gazeteyi de aldım kendimi balkona attım biraz da temiz havada çözeyim diye. İki üç derken bir baktım 10dk'da gazetedeki bütün bulmacaları çözmüşüm. Çeken yere gitmek gerekiyormuş.

slkj benimde vücudumda bir şeyler geziniyor... böyle tıktık atıyor... aşı öncesi yoktu.....
Ya ben mesajımı da düzenledim senin tazminat değil de bile bile tanzimat yazdığını okuduğuma yemin edebilirim ama ispatlayamam sjdj sonra gittim baktım tazminat yazmışsın benim gözler de bozulmuş sebebi yine biontech bence…..

Geri