Biontech meselesi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Olum bunlar davalık olmuş....
Bize ne enjekte ettiler... aşı olduktan sonra merdiven cıkıp inemiyorum nefes nefese kalıyorum... cevremde boyun fıtığı, bel fıtığı olan bircok insan var... beyin kanaması geciren akrabalarım var...kalp ritm bozukluğu yaşayanlar var... ben bu yaşta aksırıyorum ya. aşı hakkında cıkan iddialar doğruysa ben de tazminat davası acıcam..........

Tüm insani duygularimla bu forumdaki insanlari,uyarmaya calisirken,yemedigim azar kalmadi..
Üstelik bilim karsiti olduk..bilimin ne oldugunu neler yaptigini bilselerdi,asidan kacmak icin fare deligine girerlerdi.
Son pismanlik fayda etmez..
Muhalif olmak icin yanlisi savunanlar,umarim yataklarinizda rahat rahat uyursunuz.
En can alici yorumlardan birtanesi de, covitden hastahaneye yatanlara sigorta bakmasin birakin ölsünler cikisiydi.
Beynim pert oldu o an.
Sonra dedim bunlar batmaya mahkum.
Amcam iki yakin dost felc oldular.Sapa saglamardi.
Iki profesör hocam kalb krizi.Sagliklilardi.
Sayisizca ölen cocuk.Sosyal medyadaki sikayetler,sönen canlar..
Yemin ederim,Allah ve ilahi adalet varsa,bunun hesabi sorulur.

o sırada 4 doz aşı alan ben...5. için de gitmiştim, abla 6 kişi olmanız gerekiyor saatlerce bekleme artık biz seni ararız dediler, aramadılar..

Size batının ahlaksızlığını aşıladılar... Mecburiyetten 2 kere sinovac olmuş bana da komünizmi perçinlediler... 3-4 kere de covid oldum, birinde omicron varyantı dediler ayakta geçirdik... Birine delta dediler o biraz sarstı... Diğerlerinde doktora bile gitmedim. Hepsini de zorda kalırsam parol içerek atlattım. Fıkrasına gülünmeyen adam misali noldu şimdi demek istiyorum... Bizim kan grubumuz azman avcı toplayıcı ondan topunuz gelin!

Tüm insani duygularimla bu forumdaki insanlari,uyarmaya calisirken,yemedigim azar kalmadi..
Üstelik bilim karsiti olduk..bilimin ne oldugunu neler yaptigini bilselerdi,asidan kacmak icin fare deligine girerlerdi.
Son pismanlik fayda etmez..
Muhalif olmak icin yanlisi savunanlar,umarim yataklarinizda rahat rahat uyursunuz.
En can alici yorumlardan birtanesi de, covitden hastahaneye yatanlara sigorta bakmasin birakin ölsünler cikisiydi.
Beynim pert oldu o an.
Sonra dedim bunlar batmaya mahkum.
Amcam iki yakin dost felc oldular.Sapa saglamardi.
Iki profesör hocam kalb krizi.Sagliklilardi.
Sayisizca ölen cocuk.Sosyal medyadaki sikayetler,sönen canlar..
Yemin ederim,Allah ve ilahi adalet varsa,bunun hesabi sorulur.
Bu bir nevi devletin politikasına dönüştü. Devlet her yerde güvenli diye propaganda yaptı. Sağlık bakanından Cumhurbaşkanına kadar her bürokrat kameralar karşısında aşı oldu. Medya ayağında gece gündüz propaganda edildi. Turizmde otel çalışanlarına köpek muamelesi gösterilip “aşılıyım” diye maskeler taktırıldı ve tanıtım yapıldı, bilim kurulu diye bir kurul oluşturuldu ve üyeleri kanal kanal dolaştırıldı. Aşılı olmayanlar kimi aktivitelerden mahrum edildi. Bu kadar büyük bir toplumsal propagandanın döndüğü bir ortamda vatandaşın aşı yaptırması, yaptırmayanı da eleştirmesi olağandı. Sonuçta propaganda edilen şey insanların hayatı üzerineydi. Ama şimdi kimi kime şikayet edeceksin… Allah’ın bu tür işlerle ilgilenmediklerini en iyi onlar biliyor sonuçta.

Bu bir nevi devletin politikasına dönüştü. Devlet her yerde güvenli diye propaganda yaptı. Sağlık bakanından Cumhurbaşkanına kadar her bürokrat kameralar karşısında aşı oldu. Medya ayağında gece gündüz propaganda edildi. Turizmde otel çalışanlarına köpek muamelesi gösterilip “aşılıyım” diye maskeler taktırıldı ve tanıtım yapıldı, bilim kurulu diye bir kurul oluşturuldu ve üyeleri kanal kanal dolaştırıldı. Aşılı olmayanlar kimi aktivitelerden mahrum edildi. Bu kadar büyük bir toplumsal propagandanın döndüğü bir ortamda vatandaşın aşı yaptırması, yaptırmayanı da eleştirmesi olağandı. Ama şimdi kimi kime şikayet edeceksin… Allah’ın bu tür işlerle ilgilenmediklerini en iyi onlar biliyor sonuçta.
Konuyu uzatsak seneye kadar yazabiliriz ya.
Sistemli bir propagandanin güdüldügü dogru..tüm dünyada.
Ama insanlarin sucu yok mu?
Koyun gibiydiler.
Korku,panik asilandi önce..sonra Allah ne verdiyse.
Sonra bir pomak abi gelir okumak cahilliktir der..iste sonuc bu..aman ya..

bizim türk basını öyle bir lanse ediyor ki "biontech şirketinin kurucuları uğur şahin ve özlem türeci almanya’da hakim karşısına çıkacak" diye, sanırsın alman hükümeti korkunç ihlaller tespit etmiş de aşının üreticilerini apar topar tutuklayıp mahkemeye çıkarmış. olan şey muhtemelen aşının yan etkilerinden ötürü toplu dava açan bazı insanların duruşma tarihlerinin gelmesi. bu da haberleştirilmiş. zaten twitter'da bakıyorum bütün hesaplar aynı kalıp cümleyi kullanıyor, çünkü hiçbiri aslı astarı nedir diye araştırıp detaylandırmamış, hepsi birbirinden kopyalayıp yapıştırmış.

milyar tane insana neredeyse zorla yaptırılan bir şeyin davacısı da olur, karşıtı da, komplocusu da. hakeza vücudu ters reaksiyon göstereni de, başka hastalığı tetikleneni de. var mı aşının insanları öldürdüğüne ya da daha da hasta ettiğine dair ciddi bir istatistik çalışması? yoksa milyonda birlik "dayım önceden daha iyiydi, şimdi yokuş çıkamıyor" noktasından devam mı? benim okuduğum kadarıyla dünyada yaşanan kolera gibi, ispanyol gribi gibi bütün büyük salgınların aşı/tedavi süreçlerinde benzer sıkıntılar yaşanmış. bugün bile en basit aşılara karşı bünyesi reaksiyon gösteren insanlar var.

Asi da bir boka yarasaydi icim yanmazdi..
Yok öldürmüyormus..
Asi olmayip hastalananlar ölmedi.
Mal mal kim ne derse oraya gitmeye alisik insanlar.
Tabii para da var isin icinde.
Kafa basiyo mu yoo.

hepiniz zaten bilim adamısınız ya yan etki nedir nasıl oluşur var mıdır yok mudur hepsine hakimsiniz helal, bırakın bu işi de bilenler değerlendirsin mına koyim ya.

Kanka kurtardığı hayat yamulttuğu hayattan fazla. senin akrabanın damarları tıkandı diye milyar dolarlık şirkete bir bok yapmazlar haberin olsun :D :D :D

ben aşı olanlardanım. ailemdeki herkes de iki dozdan fazla oldu. kimimiz biontech, kimimiz sinovac. turkovoc da olan var. danıştım, kendim de makaleler okudum. bilime güvendim. inançlı da bir kadınım, şifa allah’tan dedim. 3 doz oldum. üçüncü biraz gereksizdi ama neyse ndjd hiç covid olmadım. soğuk algınlığı gibi bir şey olur gibi oldum ama o da çoook sonra. bu süreçte konserlere gittim. işe zaten gidiyoruz. uçaklara da bindim.
ayrıca ben sosyal bir insandım covidden önce, aşı beni mental anlamda rahatlattı, maskeleri tam atmadığımız ama yarım yarım sosyalleştiğimiz bir dönemde aşılı olmak, benim içimi rahatlattı.
yani kimseye yaptırın ya da yaptırmayın demedim, hiçbir yönde propagandam olmadı ama ben tercihimi olmak yönünde kullandım ve toplum sağlığı açısından da bireysel anlamda bu yönde kullandım seçimimi. bu benim kişisel deneyimim ve görüşüm.
komplo teorileri hiçbir zaman ilgimi çekmedi. ciddi anlamda bilimsel çalışmalar varsa bu yönde okumak isterim. okurum da.
neyse benimki kahvelerimizi getirdi, sonra konuşuruz yine kdjdj

aşı ne ya, güvenmiyorum, olmayacağım derken ilk aşılanacaklar listesinde yer alınca ilk ben gitmiştim : / iki doz vurdurduk, öldürmedi.

2 kez biontech oldum, bir kez de covid. Çok şükür İsveç çakısı gibiyim. Biraz da kaderciyim ben zamanın dolmuşsa bir kaşık su bile sebebin olur.

"Kirsal kesim yalniz trt izliyor."

Yeni tanışacağım kızlara aşı oldun mu diye soracağım.yoksa bir ömür çilesini çekeriz..
Şükür ben olmadım

Geri