Bina risk tespiti

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Yaşadığınız binaların güvenli olup olmadığını anlamak için belediyeler tarafından ücretsiz yapılan hızlı tarama testidir.
Test sonucuna göre binanın hasarsız / az hasarlı / orta hasarlı / hasarlı olduğuna dair uzman kişiler tarafından görüş bildirilmektedir.
Hasarlı çıkması durumunda "Kentsel Dönüşüm Kanunu" kapsamında neler yapılması gerektiğinin detayları belediyeden öğrenilebilinir.

Hatay depremi sonrasında bize de geldiler çünkü öncesinde yönetim başvurmuştu ancak neyse ki herhangi bir hasara rastlanmadı. Yakın çevremdeki bazı binalar da ise az hasar tespit edildi. Sonuç olarak baktırmakta fayda var ve hasar varsa da güçlendirme ile giderilebilir.

Maraş depremi sonrasında başvurmuştuk ve Hatay depremi sonrasına denk gelmesi iyi oldu çünkü dört depremi de hasarsız atlatmış olduk. İlk başta kolonlara binecek yükü azaltmak için bazı önerilerde bulunmuşlardı ancak sonrasında gerek olmadığına karar verdiler.

İzmir Belediyesi hızlı tarama başlattı ücretsiz ama bunun için binadaki herkesin onay vermesi lazım yönetim karar alması lazım..
Bunu bile istemeyen kişiler var binamızda bahaneleri verecek bir can borcum var Allaha verilecekse veririm digeri Allahın dediği olur bir diğeri depremden korkmuyorum korkuyorsanız taşının gidin buradan..
Hele allahin dediği olur diyen kişi kac yıl boyunca elektriği kaçak kullanan kişi en kolayı Allahin arkasına sığınmak lazım..

Artik hasar tespitine bakarken hasarsiz diyolar on bin vermemek icin..

İzmir Belediyesi hızlı tarama başlattı ücretsiz ama bunun için binadaki herkesin onay vermesi lazım yönetim karar alması lazım..
Bunu bile istemeyen kişiler var binamızda bahaneleri verecek bir can borcum var Allaha verilecekse veririm digeri Allahın dediği olur bir diğeri depremden korkmuyorum korkuyorsanız taşının gidin buradan..
Hele allahin dediği olur diyen kişi kac yıl boyunca elektriği kaçak kullanan kişi en kolayı Allahin arkasına sığınmak lazım..
Belediyeler sanırım tek mülk sahibinin başvurusunu da kabul etmeye başladılar ve şayet detaylı inceleme gerekir ya da hasar çıkarsa o zaman diğer kişilerin de onayı gerekiyor.

Beklenen olası deprem riski olan fay hatlarına yakınlık olsun ya da olmasın mutlak surette binalara tarama testi yaptırmak gerekiyor.

Geri