Bilinmesi Gereken Dualar

Konu sahibi son olarak 2617 gün önce görüldü
Bilinmesi Gereken Dualar

Dua hayattır. İhtiyaçtır. Yakarıştır. Zor zamanlarımızda çaredir. Belli dönemlerde yapılması makbul olan dualar vardır.

Sıkıntılı dönemlerde bunlarla Allah’a derdimizi açarsak Allah’ın izniyle derdimiz çözülür.

Sıkıntı halinde kişi günde yedi yüz defa “Estağfirullah el-Azim” diyerek istiğfar zikrine devam ederse Allah’ın izniyle sıkıntısına çare bulur. Hasta olanların da okuması halinde iyi gelecek dualar vardır.

Bunlardan bir tanesi Es’elullahe’l azim rabbe’l Arş’il azim en yeşfiyek’tir.

Bu duadan önce Fatiha suresi okunup suya üflenir ve bu dua okunup hastaya içirilirse hasta Allah izin verirse şifa bulur.

Nazardan korunmak için Felak ve Nas sureleri okunur.

Bir de sabah kalktığında ve akşam yatarken besmele getirmesi kişi için faydalıdır.

Şirkten korunmak için “Allahumme inni euzu bike min en uşrike bike şey’en ve ene a’lemu ve estağfiruke lima la a’lemu inneke ente allamulğuyubi” okunuşlu dua yapılmalıdır.

Anlamı: Allahım! Şüphesiz ben bilerek herhangi bir şeyi şirk koşmak (eş ve ortak tanımak) tan sana sığınırım.

Bilmeyerek işlemiş olduğum(şirk ve hatalarım) ın senden bağışlanmasını dilerim.

Şüphesiz ki bütün gaybları (gizli şeyleri) ancak sen bilirsin.

Tüm nimetleri bize bahşeden kuşkusuz Rabbimizdir.

Bunun için kesinlikle şükretmeliyiz.

Özellikle yemeklerden sonra Elhamdulillahillezi et’amena ve segana ve cealena müslimin okunuşlu, O Allah’a hamd olsun ki, benden bir kuvvet olmaksızın bu elbiseyi bana giydirdi ve (bunu) bana rızık olarak verdi anlamında ki duayı yapmak önemlidir.

Her gün mutlaka giderdiğimiz ihtiyaçlardan bir tanesi de tuvalet ihtiyacıdır.

Helaya girip çıkarken okunan dualar vardır.

Bismillahi Allahumme inni euzu bike minelhubsi velhebaisi okunuşlu duanın anlamı Allah’ın adıyla, Allahım, her türlü pislikten ve pis olan şeylerden(erkek ve dişi şeytanların şerrinden) sana sığınırım’dır.

Bu dua helaya girerken yapılmalıdır. Heladan çıkınca da Ğufraneke, Elhamdulillahillezi ezhebe annil eza ve afani okunuşunda ki ve (Allahım!) Senin mağfiretini dilerim.

Benden eza veren şeyleri gideren ve bana afiyet veren Allah’a hamdolsun anlamında ki duanın okunmasında yarar vardır.

Bu dualar hem bizim maneviyatımızı güçlendirir hem de Allah’a yakınlığımızı arttırır.

Geri