Bilinçli Konuşma Sanatı

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Sizin Sanatınızı Merak Ettim Ben (: Sanatkar dostları görmek istiyorum lutfen canım sıkıldı dedım az sanat uzerıne konusalım :P

Bilinçli konuşmak için öncelikle konuşulacak konu hakkında belli bir donanıma sahip olmak gerekir ayrıca kelime seçimi ve üslup da çok önemlidir. Karşı tarafın sıkılmadan sizi dinlemesi için hitabet yönünüz güçlü olmalı ve tutuk cümleler kurmamalısınız. Olası soruları cevaplayabilecek donanıma da sahip olmalısınız.

İnsanlar çoğu zaman aklına geleni söylemeyi samimiyet sanabiliyor oysaki bu tavır karşı tarafta çok derin yaralar açabilecek pot kırmalara da sebep olabilir.

Başarılı bir konuşma öncesinde, etrafı iyi gözlemlemek ve kelimeleri doğru seçmek çok önemlidir.

Bilinçli konuşmak için öncelikle konuşulacak konu hakkında belli bir donanıma sahip olmak gerekir ayrıca kelime seçimi ve üslup da çok önemlidir. Karşı tarafın sıkılmadan sizi dinlemesi için hitabet yönünüz güçlü olmalı ve tutuk cümleler kurmamalısınız. Olası soruları cevaplayabilecek donanıma da sahip olmalısınız.

İnsanlar çoğu zaman aklına geleni söylemeyi samimiyet sanabiliyor oysaki bu tavır karşı tarafta çok derin yaralar açabilecek pot kırmalara da sebep olabilir.

Başarılı bir konuşma öncesinde, etrafı iyi gözlemlemek ve kelimeleri doğru seçmek çok önemlidir.
Bazen de hazır olunmalı, her zaman yeterince gözlem yapacak kadar vaktiniz olmayabilir. Konuşmak, sosyal bir insanın yalnızca istediğinde gerçekleştirdiği değil, zaman zaman da muhatabın talep ettiği bir eylemdir.

Bazen de hazır olunmalı, her zaman yeterince gözlem yapacak kadar vaktiniz olmayabilir. Konuşmak, sosyal bir insanın yalnızca istediğinde gerçekleştirdiği değil, zaman zaman da muhatabın talep ettiği bir eylemdir.
Bazı durumlarda aniden kürsüye çağrılabiliyorsunuz ve öncesinde katılımcıları az da olsa gözlemle şansınız olursa daha verimli bir konuşma ortaya çıkacaktır.

Davetlerde, toplantılarda ya da arkadaş gruplarında da yeni insanlarla tanışıyorsunuz ve kiminle ne konuşacağınızı bilmek adına gözlem yine faydalı olur.

Planlı bir konuşma ise elbette senin de ifade ettiğin gibi hazır olmak çok önemli çünkü hiç tahmin etmediğin sorularla karşılaşabiliyorsun.

Bu bir sanatsa, sanatin icinde olanlar uygulayabilir. Şarkıyı dinleyenle söyleyen aynı olamıyor. Ne karalasak beyhude. Nadiren yapabildiğimiz ve çoğunlukla başarısız olduğumuz konu. Dünya neden böyle oysa...

• Beğen
Tepkiler: ne
Herkes kendi bilinçaltının sanatını icra eder

bu konuda kasmaya gerek yok bazıları var kendini aşan cümleler yazıp yazı içinde kayboluyor bilinçaltına yerleşmiş deneyimler yaşanılanlar va neyse onu aktar arkadaşım
plaza dili konuşma

Hitabet dert değil lisan olsa yeter, kitle önemli

Bilinçli, güzel konuşmanın, akıcı konuşmanın tek temeli vardır, o da okumaktır. Ve okuyunca , hem güzel konuşur, hem güzel yazarsınız.
LAKİN benim konuşmam, yazmam kadar akıcı değildir. Sesimi severler, konuşmamı beğenirler, herkesin istisnasız bayıldığı benim sevmediğim bir r özrüm vardır, bu denilene göre sempatiklik ve dinlemeye merak uyandırır, kolay kolay ıı-lamam ii-lemem,

FAKAT konuşmakta ziyade yazı o kadar güzel ki, konuşmaktan korkarım, hata yapacağım diye, yanlış bir şey söyleyeceğim diye, bildiğim şeyi unutacağım diye, çok korkarım.

AMA yazarken böyle değil, saatlerce yazabilirim, hemen her konuda yazabilirim ve, bazan sinirlendiğim olur, bazan tüm şeytanlar üstümde tepinir, öfke kusmak isterim, bir cümle, bir benzetme, bir küfür yazar, çoğu zaman yazdığıma 2 saniye bakarım, yazarken okuduğumu, yazdıktan sonra okurum, burası hiç olmadı derim, silerim ve o cümleyi-kelimeyi düzeltirim ama ağzımdan çıkan sözü geri getiremem.

Çok korkarım. Konuşmaktan.

Geri