Sizin Sanatınızı Merak Ettim Ben (: Sanatkar dostları görmek istiyorum lutfen canım sıkıldı dedım az sanat uzerıne konusalım
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Bazen de hazır olunmalı, her zaman yeterince gözlem yapacak kadar vaktiniz olmayabilir. Konuşmak, sosyal bir insanın yalnızca istediğinde gerçekleştirdiği değil, zaman zaman da muhatabın talep ettiği bir eylemdir.Bilinçli konuşmak için öncelikle konuşulacak konu hakkında belli bir donanıma sahip olmak gerekir ayrıca kelime seçimi ve üslup da çok önemlidir. Karşı tarafın sıkılmadan sizi dinlemesi için hitabet yönünüz güçlü olmalı ve tutuk cümleler kurmamalısınız. Olası soruları cevaplayabilecek donanıma da sahip olmalısınız.
İnsanlar çoğu zaman aklına geleni söylemeyi samimiyet sanabiliyor oysaki bu tavır karşı tarafta çok derin yaralar açabilecek pot kırmalara da sebep olabilir.
Başarılı bir konuşma öncesinde, etrafı iyi gözlemlemek ve kelimeleri doğru seçmek çok önemlidir.
Bazı durumlarda aniden kürsüye çağrılabiliyorsunuz ve öncesinde katılımcıları az da olsa gözlemle şansınız olursa daha verimli bir konuşma ortaya çıkacaktır.Bazen de hazır olunmalı, her zaman yeterince gözlem yapacak kadar vaktiniz olmayabilir. Konuşmak, sosyal bir insanın yalnızca istediğinde gerçekleştirdiği değil, zaman zaman da muhatabın talep ettiği bir eylemdir.