BİLİN BAKALIM…

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
uçak düşse yaralı nasıl çıksınlar ya paraşütle atlamadıkları sürece no yani
soru mantıksız -_-

Bir kutuda 3 beyaz, 2 siyah ve 4 kırmızı toplar var. Kaç top çıkarırsanız, ardışık olarak aynı renkten 3 top çıkarmanız mümkün değil. Kaç top çekmelisiniz?

3 sıralı renkte topun gelme olasılığını kesmek :D
Bir kutuda 3 beyaz, 2 siyah ve 4 kırmızı toplar var. Kaç top çıkarırsanız, ardışık olarak aynı renkten 3 top çıkarmanız mümkün değil. Kaç top çekmelisiniz?
Eğer soru senin hayal ettiğin gibiyse şu şekilde sorulmalıydı;
-Bu kutudan kaç top çıkarılırsa “ardışık olarak aynı renkte 3 top çıkarma ihtimali” sıfır olur?

Belki de bu, “ardışık olarak aynı renkten 3 top çıkarmanız mümkün değil” cümlesi, need’in eklemeyi unuttuğu asıl soru için, örneğin; “en az kaç top çekmelisiniz ki elinizde her renkten birer top bulunsun?” sorusu için bir şart olarak sunulmuştur…..

İki baba iki oğul
Tarlaya hasata giderler
Yanlarında da üç karpuz götürürler
Bu karpuzları bölüşmeden her birine birer tane düşer
Bu nasıl olabilir ?

Bu ne yahu, yorumları okudukça soruları unutuyorum, yeniden soruya bakayım derken, yine komik bir yoruma denk gelip, soruya bir türlü bakamıyorum. Böyle böyle bir türlü diğer sayfaya da geçemiyorum. Yılın en kısır döngü yaratan konusu seçiyorum seni.

Soru 1

Adamın biri, kare biçiminde ve her cephesi güney manzaralı bir bina inşa ediyor. Eve, büyük bir ayı gelirse bu ayının rengi ne olur?

Ay hikayedeki erkek ben miyim, yine birileri iffetime göz dikmiş çekmiş beni ağaçlara doğru lafa tutuyor sonra yumyumyum, hanım hanım ben bu yaşıma kadar iffetimle geldim,

günün ne önemi var kardeşim namusum elden gidiyor, ayyyy imdaat.

Geri