Bilimsel Araştırma: Kediler sahiplerinin ismini biliyor

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Japon bilim insanlarının ortaya koyduğu yeni bir araştırmaya göre, kediler hem sahiplerinin hem de diğer kedilerin isimlerini biliyor.

Japonya’daki Kyoto Üniversitesi’nden araştırmacılar, bir aile evinde veya bir kedi kafesinde en az iki evcil hayvanla birlikte yaşayan toplam 48 kediyi inceledi. Scientific Reports dergisinde yayınlanan çalışmada, her hayvan, sahibinin birlikte yaşadığı bir kedinin adını seslendirdiği bir ses kaydını duydu. Sonra ya o kedinin ya da evdeki başka bir kedinin resmi bilgisayar ekranında belirdi. 19 kedi, ismi çağrılan kediyi göstermediğinde resme daha uzun süre baktı, bu da hayvanların şaşırdığında verdiği yaygın bir tepki olarak biliniyor.

REKABETLE İLGİLİ OLABİLİR

Ayrı bir deneyde de, kediler, isimleriyle çağrıldı ve onlara ya sahiplerinin ya da kendilerinin bir resmi gösterildi. Ankete katılan 26 kedi genel olarak daha az başarılı olmasına rağmen, daha büyük bir ailede yaşayanlar, resim ve isim uyuşmadığında daha uzun süre baktılar.

Daily Mail’de yer alan habere göre, sonuçları yorumlayan araştırmacılar, kedilerin birbirlerinin isimlerini ve muhtemelen sahiplerinin isimlerini bildiğini gösterdiğini söyledi. “Bu durum rekabetle ilgili olabilir. Bir kedi, sahibi onun adını söylediğinde yiyecek alabilir, ancak başka bir kedinin adını söylediğinde değil.”

Kyoto Üniversitesi’nden çalışmacılar, “Bununla birlikte, kediler yemek zamanlarında asla insanlarla rekabet halinde değildir, bu nedenle isimlerini bilmek için daha az nedenleri vardır” diye ekledi.

image

Kaynak: Bilimsel araştırma: Kediler sahiplerinin ismini biliyor

Cats Remember Each Other's Names, Japanese Study Suggests

Sevgili @Larien
Besleme yapmaya çıktığım zaman beni yolda karşılıyorlar ve "odağa gidip bekleyin" dediğimde de geri dönüp koşuyorlar.:) İnsandan daha iyi laf anladıkları kesin.

Hangi marka mamayı kullanıyorsun
Kedim şu an yirmi yaşına girdi ve yıllardır da Whiskas dışında mama yemiyor ayrıca Purina Gourmet Gold yaş mama da kullanıyorum. Bazen de Felix mama alıyorum ve onu da seviyor. Royal Canin çeşitlerinin hiçbirini sevmiyor. Ölen kedim de 16 yaşına kadar yaşamıştı ve o da aynı şekilde beslendi.

Kedim şu an yirmi yaşına girdi ve yıllardır da Whiskas dışında mama yemiyor ayrıca Purina Gourmet Gold yaş mama da kullanıyorum. Bazen de Felix mama alıyorum ve onu da seviyor. Royal Canin çeşitlerinin hiçbirini sevmiyor. Ölen kedim de 16 yaşına kadar yaşamıştı ve o da aynı şekilde beslendi.
İşte bu yüzden ben evcil hayvan beslememeye karar verdim. Muhabbet kuşum 5-6 yıl yaşar dediler en fazla. 10 yaşında öldü. Bir insan ölse bu kadar üzülmezdim. Çok eski bir videosu var Youtube üzerinde. İzleyip izleyip kendimi üzüyorum. Bir daha evcil hayvan beslemem ben.

Kedinin Sabihi nasıl olmaz ya bazen saçmalıyorsunuz. Evine alıp besliyor isen sahiplenmişsin demektir. Sahiplenmek ; sevmek korumak değer vermek. Muhalefet olacağım diye ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz

Kedinin Sabihi nasıl olmaz ya bazen saçmalıyorsunuz. Evine alıp besliyor isen sahiplenmişsin demektir. Sahiplenmek ; sevmek korumak değer vermek. Muhalefet olacağım diye ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz
Kötü anlamda değil canım, kediler başına buyruk özgür hayvanlar. Evine alınca sen misafir oluyosun bi süre sonra...... shsjsj

Mesela bugün kumuna yapmış bide etrafa kumunu saçmış hem de ne saçma.. ben bokunu temizlerken uzanmış izliyor... yeri siliyorum sildiğim yerden geçiyor... ne dicen ki anca kıçını yersin ağzını burnunu falannn

Bakılıp bakılmadığı konusunda turnusol bi hayvan ayrica.
Göruyosunuz.

Kediler basina buyruk hayvanlar o manada dedi. Benim kedim mesela evde teror estiriyordu, ne ciplak ayakla gezebiliyordum,ne de dogru duzgun misafir agirlayabiliyordum kurallari o belirliyordu.

Benim kedim tam bir Lady.
Hic bakicisina benzememis.

Çıplak ayakla gezememekkkkk shsjsjshsjs kedin de senin gibi çok tatlı w...

oy oy oy. demek bizim pizlukler hepimizin adini biliyo. ya yerim onlari. kiz kardesime gittigimizde kediler bizi bi sevincle agirliyo. onlarin da bizi sevmesi acayip hosuma gidiyo. disardan sesimizi duyup, geldigimizi anlayip seviniyorlar cocuk gibi. ya gercekten yerim bunlari ya.

Araştırmada bir hata var. Dünyada kimse kedi sahibi değil. Köle mi ya kediler? Kediler, hayat arkadaşıdır eğer sahiplik olacaksa, kediler insanlara sahiptir

Geri