Bilimsel Araştırma: Hızlı yürümek tam 16 yaş gençleştiriyor

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
2 km yi geçemiyorum artık. Ya sol diz arıza yapıyo ya bel.
İki kilometre de az sayılmaz zaten ve zorlamadan yapılan yürüyüş önemli. Araştırmada da 30 dakika bile yeterli deniyor.
Kendi adıma çok uzun yıllardır alışkanlık yaptığım için uzun da yürüsem henüz zorlamıyor fakat abartmaya da gerek yok.

allah profil fotoğraflarındaki ablalardan alsın climax hocama versin bacak gücünü... ama o profildeki ablalarda olmasından daha mutlu da olabilir bilemeyiz.
beni gaza getirdiniz, sporu ekmiştim ama yürüyüş yapıcam...

allah profil fotoğraflarındaki ablalardan alsın climax hocama versin bacak gücünü... ama o profildeki ablalarda olmasından daha mutlu da olabilir bilemeyiz.
beni gaza getirdiniz, sporu ekmiştim ama yürüyüş yapıcam...
İş yoğunlu olan insanların kendini böyle hissetmesi çok normal aslında sevgili @Melodram ve @climax emekli olursa bu kadar karamsar olmayacaktır. Ben de işte o yoğun tempoya dayanamadığım için kendi kendimi erken emekli ettim yoksa iş hayatım çok güzel ilerliyordu.

ben tek yürüyüş yapmam ya genelde kalabalik caddelerde ortamlara yakin mevkilerde yürüyüş yaparim ki herkes 1.90boyumu ve beybifeys suratimi görsün

ben tek yürüyüş yapmam ya genelde kalabalik caddelerde ortamlara yakin mevkilerde yürüyüş yaparim ki herkes 1.90boyumu ve beybifeys suratimi görsün
Yürüyüş yaptığın tam adresi yaz o zaman da merak edenler gelsin... Sanırım tanımakta zorlanmayacaklar bu durumda.

Yav bu rakamlari neye gore veriyolar

Yav bu rakamlari neye gore veriyolar
Gruplar oluşturup uzun süreli gözlem yapıyorlar. Bir grup az yürüyor, diğeri hızlı ancak kısa süreli, bir diğeri uzun süre ama yavaş tempo v.s. tüm bu grup verilerini sonra karşılaştırıyorlar ancak yaş, kilo v.s. gibi daha fazla etmen de var tabii.
Sonuçlara göre de tempolu yürüyüş yapan kişiler, kendi yaş grubundaki kişilere oranla daha geç yaşlanma sürecine giriyor.

Tempolu yürüyüş yapmak, biyolojik yaşlanma sürecini olumlu yönde etkiliyor.

Gruplar oluşturup uzun süreli gözlem yapıyorlar. Bir grup az yürüyor, diğeri hızlı ancak kısa süreli, bir diğeri uzun süre ama yavaş tempo v.s. tüm bu grup verilerini sonra karşılaştırıyorlar ancak yaş, kilo v.s. gibi daha fazla etmen de var tabii.
Sonuçlara göre de tempolu yürüyüş yapan kişiler, kendi yaş grubundaki kişilere oranla daha geç yaşlanma sürecine giriyor.
Yaklasik 16 yas dese annarim.

Tam 16 yas neymis yalan bildigin.

Alınan sonuçlara göre en üst rakamı vermişlerdir. Günde 30 dakika tempolu yürümenin kimseye zararı olmaz, yürüyüş her koşulda faydalıdır.
Yav ben faydasizdir demiyorum.

Verilere takiliyorum. .d hatta salliyolar inanmiyorum.

Bunun icin tansiyonun kalp atis hizin, ter bezlerin hepsi farklilik gosterir her insanda.

Ama tam 16 yas get ya. .d

Geri