Bilime inandık ve kazandık!.. / Uğur Dündar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
“Değerli dostum Ataol Behramoğlu için “şiir yolculuğunun kaptanlığına soyunmuş şair” denir…

O, şairlerle, şiirlerle tüm insanlar arasında köprü olmuş, her insana şiiri anlatabilen büyük bir ustadır.

Ataol Ağabey, yaşadığımız salgın sürecinde “Korona günleri bize sağlığımız kadar, zamanın değerliliğini de bir kez daha kanıtladı…” diyerek çok yerinde bir tespitte bulundu.

★★★

18 Mart 2020'den şu satırları yazdığım güne kadar, Ege'deki bir sahil beldesinde, virüse yakalanmamak için gönüllü tecritteyim.

Kurallara uygun bir şekilde sağlığımı koruyup, yaşamımı sürdürmeye çalışırken, köşe yazılarımı da ihmal etmiyorum.

Neredeyse her gün yazıyorum.

İnsanoğlunun karşılaştığı en büyük felaketlerden biri olan koronavirüs belası konusunda toplumu bilgilendirmeye özen gösteriyorum.

Bu amaçla ülkemizin saygın bilim insanlarının görüşlerine de yer vermeye çalışıyorum.

★★★

Bilge; “Hayatın amacı sadece mutlu olmak değildir. İşe yarar, onurlu ve merhametli olmaktır. Yaşadığın sürece bir fark yaratmaktır” der.

Virüs bir yandan ürkütürken, öte yandan da yaşamın, sevdiklerimizin, sevenlerimizin önemini çok daha iyi anlamamızı sağladı.

Yardımlaşmanın, dayanışmanın, birlik ve bütünlüğün de…

★★★

Virüsle süren savaşımızda, Hipokrat yeminine sadık kalarak, canlarını hiçe sayıp, can kurtarmaya çalışan hekimlerimizin insanüstü gayretlerine hayran olduk.

Onlara gönüllerimizi açtık, kalplerimizin tüm ödüllerini verdik.

Bu yolda hayatlarından olan sağlık çalışanlarımıza aile bireylerimizden birini kaybetmiş gibi üzüldük…

Covid-19 kurbanı yurttaşlarımızın acısını acımız saydık…

En zor anlarımızda hep yanı başımızda gördüğümüz fedakar, fazilet sahibi eczacılarımızın ve cephenin ön saflarında yer alan diğer meslek grupları temsilcilerinin özverili çabalarını hafızalarımıza hiç silinmemek üzere kaydettik.

★★★

Sevgili okurlarım,

İnsan için en değerli şey; hayattır…

Çünkü bir kere verilir insana o hayat.

Hayat aynı zamanda bir görevdir.

“Sağlığımızı korumak, kendimize iyi bakmak, sevdiklerimizle birlikte sağlıklı ve onurlu bir şekilde yaşamak” şeklinde tanımlayabileceğimiz bir görev…

★★★

Bu küresel salgın, diğerleri gibi, günün birinde mutlaka sonlanacak.

İşte o gün gelinceye kadar kurallara uymayı, yani sosyal mesafeyi, maske takmayı ve kişisel hijyeni asla ihmal etmeyeceğiz.

Temkini elden bırakmayacağız.

Umudun insana “en tatlı gelen ve hayata bağlayan şey” olduğunu, umutsuzluğun ise yakışmadığını unutmadan!..”

Kaynak:
Bilime inandık ve kazandık!..

Aslında bir tiyatroydu ve son buldu hepsi bu. Epey insan eksiltip yeni salgınlarla yine aynı şeyi yapacaklar. Şuan adı konulmamış ama hiç geçmeyen bir grip var ve halsizlik aynı zamanda. Bilime inanmıyorum asla kurgu sadece

Aslında bir tiyatroydu ve son buldu hepsi bu. Epey insan eksiltip yeni salgınlarla yine aynı şeyi yapacaklar. Şuan adı konulmamış ama hiç geçmeyen bir grip var ve halsizlik aynı zamanda. Bilime inanmıyorum asla kurgu sadece
Serçeciğim insan sayısını azaltmak için salgınlara ihtiyaçları kalmadığı gibi insana da artık ihtiyaç duyulmuyor çünkü ne kadar az insan olursa Dünya da o kadar yaşanır hale gelecektir ayrıca yapay zeka var artık ve insanla işleri kalmadı.

Salgınların kimisi biyolojik silah amaçlı başlatılabilir ancak bu düşük bir ihtimal ayrıca Dünya üzerinde aynı virüs mutasyona uğrayıp daha tehlikeli de olabilir ve biz de bu durumu yeni bir salgın kabul ederiz. Korona da özünde nezle virüsü ancak mutasyona uğrayıp daha tehlikeli hale geldiği için öldürme ve ağır hasta etme oranı da arttı.

Her salgını komplo teorisi olarak ele almamak gerekiyor.

Bilime güveni de asla kaybetme çünkü sadece sağlık değil ve her alanda ihtiyaç duyulacak en güvenli alanlardan birisidir bilim...

• Üzgün
Tepkiler: ne
Serçeciğim insan sayısını azaltmak için salgınlara ihtiyaçları kalmadığı gibi insana da artık ihtiyaç duyulmuyor çünkü ne kadar az insan olursa Dünya da o kadar yaşanır hale gelecektir ayrıca yapay zeka var artık ve insanla işleri kalmadı.

Salgınların kimisi biyolojik silah amaçlı başlatılabilir ancak bu düşük bir ihtimal ayrıca Dünya üzerinde aynı virüs mutasyona uğrayıp daha tehlikeli de olabilir ve biz de bu durumu yeni bir salgın kabul ederiz. Korona da özünde nezle virüsü ancak mutasyona uğrayıp daha tehlikeli hale geldiği için öldürme ve ağır hasta etme oranı da arttı.

Her salgını komplo teorisi olarak ele almamak gerekiyor.

Bilime güveni de asla kaybetme çünkü sadece sağlık değil ve her alanda ihtiyaç duyulacak an güvenli alanlardan birisidir bilim...
Tünele giriyorum ben sesin gelmiyor :p

Ben bilime diil kediye inanırım.
Misal, kedilerin bilime ihtiyacı olmaz.
100 gram mama bulmuş ise tam on altı saat uyuyabilir. Geri kalan saatlerde de kendini yalar.

Gerçek bilim diil, işte budur.

Ben bilime diil kediye inanırım.
Misal, kedilerin bilime ihtiyacı olmaz.
100 gram mama bulmuş ise tam on altı saat uyuyabilir. Geri kalan saatlerde de kendini yalar.

Gerçek bilim diil, işte budur.
Doğal yaşam ve koşullarda yaşamak için biraz geç kalmadık mı? Hiçbir şey doğal hali ile varlık gösteremiyor artık.

Bilime inanmak ya da güvenmek...

Salgın, planlı ya da doğal bir salgın olsun hiç fark etmez çünkü sonuçta salgınla mücadele için yöntemler bellidir.

Aşılamanın olmadığı fakir ülkelerdeki ölüm ve ağır hasta oranına baktığınız zaman, aşının ne kadar çok hayat kurtardığını da idrak edebilirsiniz. Salgın ile amaçlanan bir şey varsa bile hayatta kalmak sureti ile bu plan bozulmuştur arkadaşlar... Olaya bu açıdan bakmayı deneyin.

Kimse sizi yeni bir salgına hazırlamıyor çünkü zaten her dakika yenisi ortaya çıkabilir ve bu doğanın kanunudur.

Geri