Bilim insanlarından mucizevi keşif: Ölümü yenme ihtimali doğdu!

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Konuyu inanç ve ölüme meydan okumak olarak yorumlayanlar da olmuş fakat durum hiç de öyle değil kaldı ki inanç ile bilim çok ayrı alanlardır.

Organ bağışçılarından gelen ölü gözleri tekrar canlandırmayı başarmışlar ki bu da beyin ölümü gerçekleşen hastalar için umut ışığı oldu. Organ bağışçısının göz hücreleri, ölümünden beş saat sonra parlak ve renkli ışıklara tepki vermiş. Aslında konu sadece beyin ölümüne çözüm de değil ve aynı zamanda körlük gibi göz bozuklukları ve beyin hasarlarının tedavisi için fırsat olabilirmiş.

Konunun ölümsüzlükle de hiçbir ilgisi bulunmuyor.

entropinin tersinemez gerçekliğine tanrı denir.
bir de entropiyi tersine cevirebilmek muazzam olcude enerji ister ki bununla ilgili bilim adamlari neden olamayacagina dair modellemeler yapmislardir. en basit ornegi kirilan vazo ornegi sanirim. vazoyu kirabilirsin fakat ayni sekil de vazoyu %100 eski haline getiremessin bunun icin harcican vakit ve enerji ile yeni vazo yapmak daha kolay
insan vucudu kendisini bir sekil de yenileme ozelligine sahip , enerjiye cevirme gucu ve vucuda kazandirdiginida yiyecek , icecek ya da spor ile yapabilir ki irade icin gerekli olan mental motivasyonda buna örnek.
Biyoloji açısından entropiden bahsetmiş yukarıdaki yorum yapan arkadaşımız fakat senin bahsettiğin biraz daha farklı ve fiziki entropi alanına giriyor.

Entropi, aslında sistemin açık veya kapalı olmasına bağlı olmadan, yoğunlaşmış enerjinin dağılması anlamına geliyor. Evrim sürecinde doğal seçilim, enerji durumuna, birçok molekülün "uygunluğunu" olgunlaşma dönemine kadar koruma kabiliyeti vermiştir. Oysa enerji dağılımı, biyolojik olarak arızalı veya inaktif moleküllere yol açabilir.

Yaşlanma süreci, tam da bu nedenle gerçekleşir: Biyomoleküllerin değişen enerji durumları, onları ya arızalı ya da inaktif hale getirir. Bu süreçler, yaşlanma süreci gerçekleşmeden önce de meydana gelir; fakat o zaman, onarım süreçleri moleküllerin işlevini yerine getirmesi adına vücudun dengesini sürdürebilir – öyle olmasaydı, türler yok olurdu.

Entropi ve Biyoloji: Fiziğin En Temel Yasalarından Birisi, Canlılığı Nasıl Yönlendiriyor? - Evrim Ağacı

• Beğen
Tepkiler: 00
2023'ten sonra inşAllah...
Hürjet bile yaptık, bu konuda niye geri kalalım?:)

Şaka bir yana @glu
Bizim de çok değerli bilim insanlarımız var fakat ellerindeki imkanlar yetersiz kalıyor ayrıca bir de bilim karşıtı çevrelerin yarattığı engeller olunca birçok konuda geri kalıyoruz maalesef.

• Beğen
Tepkiler: glu
Biyoloji açısından entropiden bahsetmiş yukarıdaki yorum yapan arkadaşımız fakat senin bahsettiğin biraz daha farklı ve fiziki entropi alanına giriyor.

Entropi, aslında sistemin açık veya kapalı olmasına bağlı olmadan, yoğunlaşmış enerjinin dağılması anlamına geliyor. Evrim sürecinde doğal seçilim, enerji durumuna, birçok molekülün "uygunluğunu" olgunlaşma dönemine kadar koruma kabiliyeti vermiştir. Oysa enerji dağılımı, biyolojik olarak arızalı veya inaktif moleküllere yol açabilir.

Yaşlanma süreci, tam da bu nedenle gerçekleşir: Biyomoleküllerin değişen enerji durumları, onları ya arızalı ya da inaktif hale getirir. Bu süreçler, yaşlanma süreci gerçekleşmeden önce de meydana gelir; fakat o zaman, onarım süreçleri moleküllerin işlevini yerine getirmesi adına vücudun dengesini sürdürebilir – öyle olmasaydı, türler yok olurdu.

Entropi ve Biyoloji: Fiziğin En Temel Yasalarından Birisi, Canlılığı Nasıl Yönlendiriyor? - Evrim Ağacı
yeah man , its cool

1652445566515.png
bilim + manda yoğurdu + hurma + aziz milletin azmi ve kararlığı + allahın'ın izni
(geçmiş olsun)

Ne sonuca vardık bu durumda? Bilim insanları Tanrı'ya meydan mı okuyor diyorsun?
bilim adamlarının tanrı ile alakalı bir sorunları yok diye biliyorum en azından bir kısmı daha önemli işleri vardır.
onlar gözlem sonucu analiz yaparlar yarın onu değiştirebilecek ya da yanlışlayacak bir şey çıkarsa o görüşü terkedebilirler.
yani benim bildiğim , okuduğum ve izlediğim adamlar böyle.
yani bana göre bir yaratıcı olmadığından dolayı ben de pek var mı yok mu umursamam o yüzden bu tarz şeylerle ile uğraşmayıp gerçek bilim ile uğraşan insanları takip ederim.
he bazı şeyler olmayabileceğine işaretken ki kesin olmamak ile birlikte bazı şeyler varsa bile dini kalıplarda tasvir edilir şekil de bir fenomenin olabileceği teorisinin gösterebiliyor solak hanım

bilim adamlarının tanrı ile alakalı bir sorunları yok diye biliyorum en azından bir kısmı daha önemli işleri vardır.
onlar gözlem sonucu analiz yaparlar yarın onu değiştirebilecek ya da yanlışlayacak bir şey çıkarsa o görüşü terkedebilirler.
yani benim bildiğim , okuduğum ve izlediğim adamlar böyle.
yani bana göre bir yaratıcı olmadığından dolayı ben de pek var mı yok mu umursamam o yüzden bu tarz şeylerle ile uğraşmayıp gerçek bilim ile uğraşan insanları takip ederim.
he bazı şeyler olmayabileceğine işaretken ki kesin olmamak ile birlikte bazı şeyler varsa bile dini kalıplarda tasvir edilir şekil de bir fenomenin olabileceği teorisinin gösterebiliyor solak hanım
Konunun inanç ile ilgisi yok aslında fakat ölümsüzlük gibi algılandı galiba ve o yüzden sana da sordum.

Bu arada solak değilim @Xasthur :) Al Pacino'nun filmindeki Lefty karakterine sempatim üzerine alınmış bir nik.

Konunun inanç ile ilgisi yok aslında fakat ölümsüzlük gibi algılandı galiba ve o yüzden sana da sordum.

Bu arada solak değilim @Xasthur :) Al Pacino'nun filmindeki Lefty karakterine sempatim üzerine alınmış bir nik.
he yok sorun degil ask.fm misim misali soru sorabilirsin

solaksın demedim nick ile hitab ettim ben de işte , lefty'nin türkçesini söyledim.
tıpkı birine kamil diye seslenip kamil olmadığını bilmek gibi sanırım.
ayrıca nick'in alınma sebebi de gayet hoş güle güle kullan tabi ki asfkjkl

he yok sorun degil ask.fm misim misali soru sorabilirsin

solaksın demedim nick ile hitab ettim ben de işte , lefty'nin türkçesini söyledim.
tıpkı birine kamil diye seslenip kamil olmadığını bilmek gibi sanırım.
ayrıca nick'in alınma sebebi de gayet hoş güle güle kullan tabi ki asfkjkl
Ask.fm tarzı soruları da sayende öğrenmiş oldum, ilk kez duydum.:)
Teşekkür ederim @Xasthur

@Meiyotaka bildirimleri görünce sevindim. Bu arada yorumunuz dikkat çekiciydi ve merak ettim; acaba biyolog musunuz?

Not: Cevap geldi ve değilmiş.:)

Son düzenleme:
Geri