Bilim insanları uzayda radyo sinyali tespit etti: Tam 8.8 milyar ışık yılı uzaklıkta

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bilim Haberleri
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Hindistan’ın Pune kentindeki Dev Metre Dalgası Radyo Teleskobu’yla (GMRT) gözlem yapan bilim insanları, hidrojen atomları tarafından yayılan yeni bir radyo sinyali tespit etti. 8.8 milyar ışık yılı uzaklığında olduğu belirlenen sinyal, bu zamana kadar Dünya'daki bilim insanlarının erişebildiği en uzak nokta. Bir önceki rekor 4.4 milyar yıldı.

Kanada'daki McGill Üniversitesi ve Hindistan Bilim Enstitüsü'nden araştırmacılar yeni bir radyo sinyali keşfetti.

Bilim insanları, 8.8 milyar ışık yılı uzaklıkta bulunan SDSSJ0826+5630 adlı bir galaksiden geldiğini belirttiği radyo sinyalinin şimdiye kadar tespit edilen sinyalden daha uzak bir noktaya gittiğini aktardı. Bir önceki rekor 4.4 milyar yıldı.

Radyo sinyalleri, bir galaksi dünyadan uzaklaştıkça zayıflıyor ve bu da mevcut teleskopların o sinyalleri algılamasını zorlaştırıyor.

Fakat, aralık ayında Kraliyet Astronomi Topluluğu'nun Aylık Bildirimler'inde yayımlanan yeni bulgular, daha uzak mesafelerin araştırılabileceğine dair umut veriyor. Bir önceki ışık sinyali, evren sadece 4.9 milyar yaşındayken yayılmıştı.

Bilim insanları, sinyali tespit edebilmek için kütleçekimsel mercekleme kullandı.

Son bulgular, evrenin ilk dönemlerine dair daha fazla bilgi edinilmesinin yolunu açabilir.

Kaynak: Bilim insanları uzayda radyo sinyali tespit etti! Tam 8.8 milyar ışık yılı uzaklıkta…

5621456145-Jakr.jpg

Ben ciddi anlamda heyecanlanmaya başladım hadi bişeyler olsun artık ya mesela uzayda yaşam olsun ve ben oraya kaçırılayım Sjssj

Ben ciddi anlamda heyecanlanmaya başladım hadi bişeyler olsun artık ya mesela uzayda yaşam olsun ve ben oraya kaçırılayım Sjssj
Farklı gezegenlerde yaşamlar vardır ancak aradaki mesafeyi aşabilecek teknolojiye sahipler mi bakalım.

Kötü niyetli değillerdir umarım. Dünya'nın ömrü de tükeniyor ve nasılsa öyle ya da böyle dünyada yaşam bitecek.

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Farklı gezegenlerde yaşamlar vardır ancak aradaki mesafeyi aşabilecek teknolojiye sahipler mi bakalım.

Kötü niyetli değillerdir umarım. Dünya'nın ömrü de tükeniyor ve nasılsa öyle ya da böyle dünyada yaşam bitecek.
Sanmam insan değilse kötü niyetli olması düşük bir ihtimal Sjssj

arkadaşlar mevcut şartlarda bahsedilen ışık yılının kat edilmesi için gerkeen süre yaklaşık olarak 500 dünya yılı.
oraya gitmeye kalksanız bile basarili olma sansiniz yok.
insan ömrü tek seferde bu yolu kat etmek için müsait değil.
aynı şekilde üstün irk diye tabir edilen uzaylıların da buraya gelmesi için teknolojisinin buna müsait olması lazım.
olm çok karmaşık değil mi?

Son düzenleme:
arkadaşlar mevcut şartlarda bahsedilen ışık yılının kat edilmesi için gerkeen süre yaklaşık olarak 500 dünya yılı.
oraya gitmeye kalksanız bile basarili olma sansiniz yok.
insan ömrü tek seferde bu yolu kat etmek için müsait değil.
aynı şekilde üstün irk diye tabir edilen uzaylıların da buraya gelmesi için teknolojisinin buna müsait olması lazım.
olm çok karmaşık değil mi?

düzenleme şansı kalmamış ama 500 dünya yılı değil.
gece gece de hesaplayamayacagim.
yaklaşık olarak 79 80 trilyon km ediyor aradaki mesafe.
bunu da ışık hızıyla hareket eden bir aracla, onun da sn hızı 300000 km olmak koşuluyla 8.8 yılda ulaşabiliriz demek.

bunu ilk okuduğumda da kafam yanmıştı.
yani kısaca uzaylıya ulaşma şansınız yok.

düzenleme şansı kalmamış ama 500 dünya yılı değil.
gece gece de hesaplayamayacagim.
yaklaşık olarak 79 80 trilyon km ediyor aradaki mesafe.
bunu da ışık hızıyla hareket eden bir aracla, onun da sn hızı 300000 km olmak koşuluyla 8.8 yılda ulaşabiliriz demek.

bunu ilk okuduğumda da kafam yanmıştı.
yani kısaca uzaylıya ulaşma şansınız yok.
abi biz ulaşırız da onlar bunu kabul eder mi bilemem

images.jpg

O yüzden önce ışınlanmayı bulmalıyız

dünya gözüyle şu uzaylıları görelim.
Onların kullandığı teknolojiye göre bizim dünya teknolojimiz çok geride kalıyordur çünkü bizler daha Ay'a giderken bile zorlanıyoruz.

Gelip gidiyorlarsa bile görünmezlik özelliğini kullanmaları da mümkün ki dünyada bile bu yönde yapılan çalışmalar mevcut.

Tahmin ettiğimiz ya da filmlerdeki gibi bir görüntüleri olduğunu hiç sanmıyorum hatta bizim aklımızdan geçmeyecek şekilde olabilirler.

Elimizdeki mevcut teknoloji ile başarmamız çok zor maalesef.

Dünya dışı bir ırk gelip bize teknoloji aktarımı yapsa bile o gidilen gezegene uygun bir yapıda da olmayabiliriz.

Onların kullandığı teknolojiye göre bizim dünya teknolojimiz çok geride kalıyordur çünkü bizler daha Ay'a giderken bile zorlanıyoruz.

Gelip gidiyorlarsa bile görünmezlik özelliğini kullanmaları da mümkün ki dünyada bile bu yönde yapılan çalışmalar mevcut.

Tahmin ettiğimiz ya da filmlerdeki gibi bir görüntüleri olduğunu hiç sanmıyorum hatta bizim aklımızdan geçmeyecek şekilde olabilirler.
lefty aramızda olabilirler : /

8,8 "Milyar" "Işık" "Yılı" demiş. Işık oradan buraya Işık hızı ile tam 8,8 Milyar yılda gelmiş. Bizim Roketlerle oraya ulaşmamış bir kaç yüz Katrilyon yılı aşar. Baya pahalı bir yolculuk olacağı kesin.

8,8 "Milyar" "Işık" "Yılı" demiş. Işık oradan buraya Işık hızı ile tam 8,8 Milyar yılda gelmiş. Bizim Roketlerle oraya ulaşmamış bir kaç yüz Katrilyon yılı aşar. Baya pahalı bir yolculuk olacağı kesin.
Bize göre pahalı ve zor ancak onların sisteminde belki de çok kısa sürüyordur ve maliyeti de hiç yoktur.

Bize göre pahalı ve zor ancak onların sisteminde belki de çok kısa sürüyordur ve maliyeti de hiç yoktur.
Aradan 8,8 Milyar yıl geçmiş. Çoktan yok olmuştur. Ve Hydrojen Atomu sinyali diyor. Gaz bulutu anlayacağın. Uzay'ın her yeri Radyasyon zaten. Başka bir şey yok.

Onlarda çiğ köfte yiyorlarmı acaba Sjssjsj

Geri