Bilim insanları ''Ölüm anında ne oluyor?'' sorusuna yanıt buldu

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bilim Haberleri
🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
Bilim insanları, ölen bir insanının beynini mercek altına aldı. Beyin işlevlerinin ölüm anında rüya gören ya da meditasyon yapan bir insanla aynı şekilde faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Ölmeden önce hayatınızın önemli olayları gözlerimizin önünden geçecek.

BBC'nin haberine göre bilim insanları, 87 yaşındaki bir epilepsi hastasının kalp krizi geçirmesinin ardından ölümünün gerçekleştiği sırada kayıtta olan Elektroensefalografi (EEG) sayesinde beyin hareketliliğini inceledi.

Bilim insanları, ölen bir insanın beyninin işlevlerinin "Rüya gören, geçmişi hatırlayan veya meditasyon yapan" bir insan beyniyle aynı faaliyetlerde bulunduğunu tespit etti.

87 yaşında hayatını kaybeden kişinin beyin aktivitelerinin 15 dakika boyunca devam ettiği ortaya konulurken, bu gelişmenin ölüm anında neler yaşandığına dair perde araladığı kaydedildi.

Araştırma ekibinden Dr. Ajmal Zemmar, kişinin ölümünden önce beynin, insan ömründeki önemli anları son kez hatırlayabileceğine işaret etti. Zemmar, beyin hareketliliğinin hayatın ne zaman sona erdiği ve organ bağışının zamanlamasına dair algıları değiştirebileceğine dikkati çekti.

Araştırmanın sonuçları, Yaşlanma Nörobiliminde Sınırlar dergisinde yayımlandı.

Kaynak: Bilim insanları ''Ölüm anında ne oluyor?'' sorusuna yanıt buldu

30120231630119321967_2.jpg

87 yaşında hayatını kaybeden kişinin beyin aktivitelerinin 15 dakika boyunca devam ettiği ortaya konulurken, bu gelişmenin ölüm anında neler yaşandığına dair perde araladığı kaydedildi.

Araştırma ekibinden Dr. Ajmal Zemmar, kişinin ölümünden önce beynin, insan ömründeki önemli anları son kez hatırlayabileceğine işaret etti. Zemmar, beyin hareketliliğinin hayatın ne zaman sona erdiği ve organ bağışının zamanlamasına dair algıları değiştirebileceğine dikkati çekti.

Oldukça uzun bir süre 15 dakika ve organ bağışı ya da beyin ölümü konusunda da düşündürücü bir gelişme.

Bilim insanları, ölen bir insanın beyninin işlevlerinin "Rüya gören, geçmişi hatırlayan veya meditasyon yapan" bir insan beyniyle aynı faaliyetlerde bulunduğunu tespit etti.

Güzel bir şeye benziyor.

Şok ölüm ya da korku içinde gerçekleşen ölümlerde, beynin bu kadar rahat tepki verebileceğini sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ne
Bende aynı şeyi düşünüyorum ölüm bu kadar yumuşak bir geçiş değil.

Bende aynı şeyi düşünüyorum ölüm bu kadar yumuşak bir geçiş değil.
Huzur içinde ölenler var ancak düşünsene ani bir patlama, trafik kazası ya da cinayet anında nasıl bu kadar kolay olabilir ki?

• Beğen
Tepkiler: ne
Overdose ölüm tarif edilmiş sanki.

Durduğu yerde acı çekmeden ölüm yaşayanlar için söylenir bu bence. Diğer türlüsü ruh malum yere gidene kadar neler yaşıyor beden bilemeyiz..

Ölümün kıyısına kadar gelip dönenlerin, deneyimlerini anlattığı bir kitap vardı. Hipnoterapistin biri yazmıştı, ismi aklımda değil.
Ani ölüm dediğimiz durumlarda bile sürecin o kadar karamsar olmadığından bahsediyorlardı.

Umarım öyledir.

Ölümün kıyısına kadar gelip dönenlerin, deneyimlerini anlattığı bir kitap vardı. Hipnoterapistin biri yazmıştı, ismi aklımda değil.
Ani ölüm dediğimiz durumlarda bile sürecin o kadar karamsar olmadığından bahsediyorlardı.

Umarım öyledir.

Okuduğumuz aynı kitapsa, karamsar olmadığından bahsedilmiyordu.

Boyle oluyor iste. Gorunmeyenler gorunmeye basliyor. Korku ve urpertici oluyor.

Dolores Cannon, yazarı bu. Aynı kitap mı?

Tanıtımına baktım da değil. Benim okuduğum, ölüme yakın deneyimler yaşamış insanların bu deneyimden sonra hayatına nasıl devam ettiğini, neler öğrendiklerini konu ediniyordu ve bir hipnozcu yazmamıştı.

Kitabı anlatabilirim ama ismine, yazarına dair hiçbir şey hatırlamıyorum.

Bu yatarken uykuda bir ölümü tarif etmiş sanki.
Birisi anlına silahı dayasın bakayım nasıl bir rüya görüyorsun.

Bu yatarken uykuda bir ölümü tarif etmiş sanki.
Birisi anlına silahı dayasın bakayım nasıl bir rüya görüyorsun.
Acı çekerek ya da korku içinde ölüm yaşanırsa elbette beyin dalgaları çok farklı olacaktır.

Cennete düşersem bir kere ölebilir miyim diyeceğim.

Geri