Bilim insanları çay konusunda uyardı: İşte o uyarı!

• Kullanıcı Rose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Internet ve Teknoloji
Konu sahibi son olarak 1222 gün önce görüldü
Bilim insanları çay konusunda uyardı: İşte o uyarı!
Dünya genelinde büyük bir kullanıma sahip olduğu için bilim insanları çay konusunda yeni uyarılarda bulundu..
Çay denilince genellikle Türkiye’de ve İngiltere’de yaşayanlar akıllara gelir ve bilim insanları çay konusunda özellikle bu iki milleti uyarıyor. Çay ile ilgili daha önce bildiklerinizin çoğunu unutabilirsiniz. Öncelikle çayın nerede kaynatılması gerektiği vurgulandı. Eğer mikrodalga fırınları kullanırsanız çay veya hazırlamış olduğunuz kaynar su eşit bir şekilde ısınmayacak. Bu durum çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.​
Bilim insanları mikrodalga kullananları uyarıyor
Mikrodalga fırınlar ısıtma işlemini genel bir hacim şeklinde düşünürler. Bu nedenle üst bölümde yer alan su bir miktar daha fazla ısınacaktır. Bu nedenle çok sağlıklı bir yöntem olduğunu söylemek mümkün değil.​
Bilim insanları çay
Yapılan araştırmalar sonucunda, mikrodalga ile ısıtılan suyun üst kısmının 9 derece daha sıcak olduğu görüldü. Normal şartlarda ısıtılan suyun tamamının eşit oranda sıcaklık dağılımına sahip olması gerekiyordu. Ancak bu durum ne yazık ki mikrodalga fırınlar için geçerli olmuyor. Fakat kettle ve diğer ısıtıcıları kullandığınızda ısının çok da eşit bir şekilde yayıldığını söylemek mümkün.​
Çin Elektronik Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (UESTC) araştırmacıları, mikrodalgalara özel bir bardak üreterek bu sorunun üstesinden gelmek istiyor. Böylece çok daha efektif bir şekilde mikrodalga fırınları kullanmak mümkün olacak. Bu yöntemin daha çok ABD içerisinde yaşayan kişiler için işe yarayacağını söyleyebiliriz.​

donanimgunlugu

Mikrodalgada çay mı ısıtılıyormuş? :d

Mikrodalgada çay demleyen ölsün zaten.

En güzel çay ocakta ağır ağır demlenecek yada yakacaksın semaveri off!

o bardaklardan biri bana
diğeri güzel bi kıza
şairin dediği gibi
gel çay içelim

@Stockholm Sendromu bak en uyuz olduğumuz olay o. Bir daha öyle bir kumpanya olursa sakıl alet olmayın

Alkışlarla yaşayan biz değiliz.

Bülent Ersoy muyum la ben, ne alkışı

İyyyy iğrenç.

Benim kafa açılmıyor , çaysız .

ingiliz cayi daha guzel gelio bana nedense bir torba getirmistim gelirken londradan

Adam der ki; Hanım, akşama suyu ısıt, geliyorum.
Hanım; Sen artık pek yapamıyorsun ki...
Adam; Olursa olur, olmazsa çay demler içeriz.

İşte çay böyle demlenir. Adfklajfslkşghaoisıdhbjuınsflkh

Hangisi doğru acaba?

New South Wales’den bir araştırmacı önce çay yapmanın en iyi yolunun çayı mikrodalga fırında ısıtmak olduğunu iddia etti, ardından da bir sakıncasına dikkat çekti.

Newscastle Üniversitesi’nden Dr Quan Vuong, su ısıtıcısı (kettle) kullanmadan farklı olarak, çayı mikrodalga fırında yapmanın çayın sağlık için faydasını en üst seviyeye çıkaracağını iddia etti.

Dr Vuong’un tartışmaya yol açan iddiasına göre, yeşil ya da siyah çaydaki kafein, tein (amino asit) ve polifenolun (mikrobesin) yüzde 80’ini etkinleştirmek için, bir kupada poşet çay üzerine sıcak su döküp ardından 30 saniye mikrodalgada ısıtıp 1 dakika bekletmek gerekiyor.

Çayı Mikrodalga Fırında Isıtmak Daha Sağlıklı Ama Dikkat Edin Yanmayı

rizeye gelsinler de çay dersi versinler o bilim adamlarına

Geri