Bilim gerçektir..

Konu sahibi son olarak 3972 gün önce görüldü
Ne yalan söyleyeyim ne zaman kalbi durmuş hastaya müdahele etsem besmele çekip kolları sıvıyorum.
Müslüman olmam bilimin gücüne inanmama engel değil yani.
Rica ediyorum mesajı beğen tuşuna basmayın, zira bi çoğunuz samimiyetsizsiniz.

Son sözünün benim için geçerli olmadığını bildiğim için ve dahası kendimi bildiğim için rahatlıkla bastım beğene :)

Bu arada bi çoğunuz Pitho mesaj yazsın diye mi bekliyor?
Kız soyut ve somut kavramı ayrıştırmış, hakaret etmemiş ki dine.

Din bi felsefedir , yasam sekli orf ve adetlerle suregelen bir kurallar butunu sadece .
Bilim ise gercektir. Tansiyon hapi gercek , elektrik gercek ....

O cumlede sizi bukadar ofkelendiren ne onu anlayamiyorum , gercekler mi caninizi acitiyo onuda cozemiyorum ve cidden skldim

Dinin bana felesefe olduğunu bana kabul ettir hadi , bencede ateistlik gerizekalılık buna ne diceksin

Hangi dini mucizeye taniksiniz benim bilmedigim? Felsefe demem mi alakasiz geldi , tansiyon hapi ornegimmi
sıkıldiysak yazmayalim o halde..

verdiğin değil verdiği örnek yanlış
hangi inanan kişi hasta olduğunda dua ile iyileştirmeye çalışıyor, hastalığını duayla mı geçireyim yoksa şu tadaviyi mi uygulayayım cümlesi kadar saçma bişey duymadım
inanan insan önce tedavisini olur tedavi işe yarasın diye de dua eder

sıkıldım lafını ilk kullanan da sizdiniz

Bak simdi ,
Ne kendimi sana ispata nede baska bi sidik yarisina ihtiyac duymam ben. pesimde dolasip homirdanacagina tanimaya calissaydin bu yanimi gormus olurdun.
Din din turkusu soylerken din hakkinda gece tirnak keailmezden oteye gidemeyen ne biliypsunda burda maval okuyosun
Benimle muhatap olma , maskaralik yapma , haddini asma ..
Git oku bakalim felsefe neymis din neymis bilim neyms

Arkadaşlar diğer üyeleri hedef almadan, göstermeden, hakaret etmeden, fikrini saygı çerçevesinde belirtenlere saygı göstererek mesajlarınızı yazın, fikir belirtin.
konu tekrar açılacak. Beğenmediğiniz yorumları raporlayın ilgilenelim.

yani bunu da komik diye eklemiş buraya beyinsiz
sen arabana binmeden önce emniyet kemerini tak tt
sırasıyla yap işlerini trafiğe böyle çıkma yazık millete [emoji14]p

Evet bu yüzden Soma'da ve daha nice afette takdiri Allah'a bıraktık. Bizim ülkece yapabildiğimiz en iyi şey bu bence.

Geçip önce hemlich yaparsin bu nasıl iğrenç bir soru ve mantık? Ya ben üstün zekaliyim ya da bu fikri oldukça gerizekali ki önce dua mi edersin yoksa hemlich mi diye sorabilecek mantığa sahip. İslam dininde zor bir durum karşısında Allah tan yardım dileyerek o an fiili olarak elinden ne geliyorsa onu yapmak vardir. otur karsisina mal mal bir sey yapmadan sadece dua et demiyor benim dinim sen merak etme. İslami bu şekilde göstermek de ayrıca sapikliktir. Nasıl bir dusunce pes doğrusu!

Kesin ve gerçek olan hiç bir şey yoktur.

ay alacaginiz olsun ama tt banlanmis hic soylemiyonuz ajsgsfhjs
gecici bandir ins :rolleyes:
ozliycez, usuyoruz tt reyizzzz :s:
#riptt

Din bi felsefedir , yasam sekli orf ve adetlerle suregelen bir kurallar butunu sadece .
Bilim ise gercektir. Tansiyon hapi gercek , elektrik gercek ....

O cumlede sizi bukadar ofkelendiren ne onu anlayamiyorum , gercekler mi caninizi acitiyo onuda cozemiyorum ve cidden skldim
Şimdi akşam ben bunu görünce yazmayacaktım... Çünkü önemsemedim. Şimdi No pasaranın da bu yorumu beğendiğini görünce illa Qaseme bir şeyler karalaması görevi yüklediğinizi gördüm...
Birincisi, en üstte yazdığım yorumu okumadığınız zaten belli...
İkincisi sizde sizin gibi burada bu düşünce mantalitesini savunanlarda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlar olduğunuz bu konuda açık ve nettir. Kullandığınız örnekler bukadar mı düştünüz ü gösteriyor. Tansiyon habı elektrik ilaç... :) Bumu yani şimdi bilimi savunup dini yerme aracınız.. Teriminolojik tanımlama yaparken bile kullandığınız dil tamamen çelişki yumağıdır...

Sevgili pitho ve forumdaki sözde Din karşıtı Bilimciler ;
Unutmayınız ki bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak, insanı bağnazlığa ve taassuba götürür. Aklının dizginlerini, önyargılarının kontrolüne veren kişi de kendisinden görmediği kişi ve gruplar hakkında, en hafifiyle, sûizanda bulunur. İslami Bilgi sistemi üzerine çalışmamış birinin İslam ve bilimi birbiri ile çatışan bir olgu olarak görmesi yalnış ve sadece komedi ve paranoyaklıktır. Olaya vakıaya Darwinist bir kafa yapısı ile yaklaşmaktan öteye geçmeyen afaki bir önermedir. İçi boş ve koftiden bir savunmadır.

Mantığınızınsorsam emin olun bunu bile düzgün karalayamazssınız, o halde ben size bişeyler karalayayım... MANTIĞINIZ ŞU ; zihin dünyanızda, din denilince bütün dinler eşitleniyor! Hıristiyanlık ve İslam arasındaki bilgi sistematiğinin farklı olabileceği aklınıza bile gelmiyor. “Hıristiyanlık bilimle çatışmışsa eğer, İslâm da bilimle çatışmak zorundadır” algısıyla hareket ediyorsunuz malesef... Oysa keşke bilseydiniz ki; aydınlanma döneminin meşhur din ve bilim çatışmasının esasını, dinden çok kilise ve bilim çatışması oluşturur....

Şimdi dönüp baktığımızda Bu çatışmanın temelleri Aristo’nun evren hakkındaki görüşünün, Kilise’nin resmi görüşü olarak kabul edilmesinde yetmıyormuydu Sevgili Pitho yada No Pasaran. Oysa bilmeniz gerekiyor Skolastik dünya görüşü, inanç ve bilgide, kilise doktrinleri ve Aristo’nun görüşlerinin sentezine dayanıyordu. Problemin kaynağını da, bu sentezin Tanrı’ya atfedilerek masum kılınması oluşturmuyormuydu sevgili kardeşlerim... Evet sevgili Pan bak ben İslam ve İslamcılık hakkında ne kadar dürüstsem gelin sizde dürüstçe yazın şuraya bunları... Oysa Din Aristo değildir. Cami değildir. Kilise değildir...

Bugün nasıl ki İslami Düşüncenin meşruiyeti Sizler tarafından Camiye dayandırılmak ve temellendirilmek isteniyorsa ki bu afakidir ve Donkişotluktur, Hıristiyan dünyada düşüncenin meşruiyeti kilisenin tasallutundaydı. Yeryüzünde Tanrı adına hareket eden ruhbanlar sınıfı, bilimsel düşüncede olduğu gibi, siyasi alanda da egemen değillermiydi... Oysa bunu Emreden Dinmiydi yoksa kendi çıkarlarımı...

Şu kısaca sadece arka planda değindiğimiz kilise bilim çatışmasının Bana İslam daki yani Vahy de karşılığı var mı... Bir göstersenize Allah aşkına... Benmi yalnış okuyorum vahyi... Benmi göremiyorum bu çıkarsınımı.... Sevgili Fernando Doğru konuşalım, hakikati ortaya koyalım nolur... Bilmiyormusunuz ki İslâm’da ne kilise kurumu, ne de ruhbanlar sınıfı vardır. Oysaki hepinizin okuduğu o tarihsel tecrübemizde bilimsel düşüncelerini ortaya koydu diye, bunları yargılayan engizisyon mahkemeleri hiç olmadıki...Vardıda ben mi göremiyorum Sevgili kardeşlerim...

Benim islamla tanışıklığım 2010 belki 5 yıllık okumalarımda kaçırmışımdır, varsa böyle bişey Allah için gösterin.... Hadi Allaha inanmıyorsunuz Hak ve Hakikat Doğruluk ve Adalet için gösteriniz... Yalnışmı düşünüyorum Sevgili Forumsal., farklı bir tarihsel tecrübede yaşanmış bir realiteyi, karşılığı bizde olmadığı halde bağlamından kopartıp ve kendi tarihsel tecrübemizmiş gibi algılarsak, tarihi ve mekânı şaşırmışız demek değilmidir bu? Anakronizm dediğimiz tarihi ve çağı şaşırma tasavvur bulanıklığı tam da bu değil midir? Evet Sevgili Ateist Kardeşlerim bir içten okumayla bile Bilim ve din çatışmasının bizim tarihimizde kökleri olmadığını sizlerde göremiyormusunuz... Sesli okuma yapın demiyırum ama enazından açın azıcık bir tarihi tecrübeye bakınız... İmani bazda olmasada Kültürel bazda bir okuma yapmıyormusunuz hiç...

Sevgili EkSen, usta Mueddeb Yek metalblood yalnışmı düşünüyorum acaba... Yoksa islamla tanışma sürecim yalnış yerden mi başladı benim...

Doğru Konuşalım Sevgili Ateist Kardeşlerim... Açık ve net... Müslüman bilgi sisteminde, bilim; Allah’ın kainata koyduğu sırlardır. Bilimsel faaliyet ise, insanın kâinatın üzerine bina edildiği bu sistemi çözmesi, çözdüklerini de formüle edip günlük hayatında kullanmasından ibarettir bizim için...Ha keza bilim Allah’ın (c.c.) işidir. Vahiy ise O’nun kelamı. Dolayısıyla da Allah’ın işiyle sözü arasında bir çelişki mümkün olabilirmi... Buyrun Vahy buyrun siz buyrun çıkarıp bana gösterin Tahlil ve analiz ediniz... Açık ve net Söylüyorum...Vahiy ve bilim arasında bir çelişki olmaz, ama vahyi yorumlayan insanın içtihadı, bilimsel sonuçlarla çelişebilir. Bu durumda çelişki, yorumcunun muhakeme tarzına ve vardığı sonuca bağlanır, buda vahyi değil kişiyi bağlar... Hiçmi İslamı anlatışım yada Vahyi tanımlayışımı okumadınız bu Forumda...

Kusura bakmayın ama Bizleri kendi zihin dünyanızdaki Din algısına mahkum edip o pencereden yargılamayın... Her fırsattada dine saldıracaksanız bu ortak paydalarda buluşamayacağımız anlamına gelir ki şuan forumu huzursuz kılan da bu... Malesef bunun tek sebebide Sizlersiniz... Kutuplaşma, Tahamülsüzlük değerlere saldırı... Yuh ya pes...

Yalnışsam buyrun Kalem sizde...

Tevhid - Adalet - Özgürlük

Geri