Bilim Diyor Ki: Seks ve Alkol, İnsanları Çocuk Yapmak ve İnançlı Olmaktan Daha Fazla

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Para size mutluluk getirmeyebilir, ama seks ve alkol sizi kesinlikle mutlu edebilir – en azından yapılan araştırmaya göre durum bu şekilde.

Para size mutluluk getirmeyebilir, ama seks ve alkol sizi kesinlikle mutlu edebilir – en azından yapılan araştırmaya göre durum bu şekilde.
Yeni Zellanda’nın Canterbury üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre partilemek ve seks yapmak “zevk skalasının” en üst basamaklarını oluştururken, gönüllü olmak, ibadet ve çocuk bakmak en çok keyif alınan beş aktivite arasında bulunuyor.
Carsten Grimm tarafından yapılan araştırmada katılımcıların yazılı mesajları analiz edilerek “zevk haritaları” oluşturulmuş.

latest-cb-20150219200309-728x728.jpg

Katılımcılardan üç takım kategoriye göre popüler aktivitelerini sıralaması istenilmiş; zevk, anlam ve katılım.
Seks bu üç kategorinin hepsinde birinci sıraya yerleşirken (aman ne kadar şaşırdık!!!) partileme zevk kategorisinin tepelerinde yer alıyor. Ama partileme “anlam” kategorisinde bir hayli aşağılarda. İlginç bir şekilde “Facebook kulllanmak” “zevk” kategorisinde “ev işi” ve “hasta hissetmek” gibi gayet sıkıcı ve sıkıntılı şeylerin yanında, skalanın aşağıdaki kısımlarına kendini yerleştirmiş.
1x1a.gif
Grimm araştırmanın sonuçlarını şöyle değerlendiriyor;

86b34de5846312ec4698bc34c137e3b6-728x728.jpg

Mutluluğa giden üç yönelime sahip olan insanlar sadece hayattan çokça keyif almakla kalmıyor, aynı zamanda zevk, anlam, katılım ve mutluluktan da diğer insanlara nazaran çok daha fazla beklentileri oluyor. Bu bize hayatta mutlu olmanın farklı yollarını aramanın bizim hayatta yaşadığımız günlük tecrübeleri zenginleştirip aynı zamanda genel refah seviyemizi de arttıracağını gösteriyor.
Fakat bu araştırmayı yeniden, daha ufak hedef kitleler ile yapmak, katılımcıları yaşlarına göre ayırmak, olgun ve genç kitlenin mutluluğu nasıl deneyimlediğini görmek oldukça ilginç olabilir.
Zevkin ayrıntılarını anlamak için yapılan çıkarımlar özellikle depresyon tedavisinde kullanılmak için psikolojik ilaçların üretilmesine yardımcı olabilir.

Mynet

Şuan insanlar için başka bir haz varmı ?

Yok yahu o da bir süre sonra kabak tadı veriyor.

Ben düzenli yaşamdan yanayım.

Fazlası bayıyor hertürlü ;).

Ortalama bir hayat süren insan için verilebilecek en normal cevap olmuş. Fiziksel haz ve akabinde alınan duygusal haz ortalama hayat standartlarında erişimin en mümkün olduğu durumlar.

Sanki mutluluk kalıcı gibi tabii ki geçici mutlu edecek

Aksi bayan içkinin verdiği mutluluk
insan aklının başından gitmesinden
kaynaklanıyor,
İçkinin etkisi geçince sıkıntılar aynen devam eder

E ben ne diyorum mutluluk haz almak ile ilgili olduğundan geçici bi his durumu insan o yüzden maddeye siginabilir sonuçta.

ben hic icler acisi bulmuyorum bu durumu...kizlarin ve erkeklerin artik 11/12yasina kadar dusmus sex hayati

nasil bir dunya nasil bir surec oldu bu boyle

bir zaman vardi erkek kiza aşık olur kizda ona... aylar yillar gecer belki elini tutmaya gozlerine bakmaya kiyamazdi

ve simdiye bak.. yabanci toplulukda daha rahat/daha normal yasaniliyor ve kabulleniyor olabilir evet Ama KENDI dusuncem ve aldigim terbiye ve buyutulme tarzim tamamen KABULLENMIYOR KABUL ETMIYORUM

benim icin kiz da erkekde ilk opucugunu ILKINI kocasinda /karisinda yasar

evet ben boyleyim gun gelir yuva kurarim aynisini cocuklarimada asilarim tabi bir anne baba elinden geleni yapar gerisi artik gidisada kendilerine kalmis ki.insallah dogru insanlar dogru secimler yaparlar

"seks ve alkol mutluluk getirmez gecici hevesini zayifligini sadece uyusturur

lisede kizlar oglanlar her naneyi yerdi.sonra lise bitti bazen bir araya gelirdik cogunun ilk pismanliklari "keske xxle yatmasaydim" olurdu.

kim ne yaparsa kendine yapar hickimsenin hayat sekliylede ilgilenmiyorum. beni ailem kendim yakinlarim baglar..

Seks tamamda içki Nasıl insanı Mutlu eder
Eğer ediyorsada bu geçicidir

Seksin verdiğin mutluluk, haz da geçicidir. Her ikisi için de erişmek daha kolay olduğu için araştırma da listenin en üstünde olduğunu düşünüyorum.

o**** ları çokmu mutlu sanıyorsunuz ?

Tutku varmı tutku ?

Geri