Bilgisayarımın Ekranı Bozuldu

Konu sahibi son olarak 4685 gün önce görüldü
bilgisayarım dondu 3 gün önce bende fişini çektim daha sonra açıldıgında herşey normaldi ta ki windows u parça parça görene kadar çizgiler vardı sonra ekran geldi rengi gitmişti başlat menüsü ve çubugu aşşagıdan sola gitmişti ekranda resim felan yok ekran kalitesi 4 bite düşmüş yükselmiyor ayarlardan veya başka bi şeyden yükseltmeyi deniyorum yükselmeden eski haline geliyor lütfen yardım edin arkadaşlar ne yapmalıyım ben

PC'nin başına gelmiş muhtemel durumlar;

- Ekran virüslerinden biri harddiskinde.
- PC'ne senden başkaları da oturuyorsa, ekran ayarlarını bozmuş olabilir.
- Ekranın darbe veya aşırı sıcağa mâruz kalmış.

Bir nevi yapman gerekenler;

- Ekran driverini update etme veya tekrar yükleme.
- Sistem geri yükleme.
- Format
- Monitör değişimi.

defalarca denedim driver ı tekrar tekrar denedim fakat ekranda bi değişim olmadı format cd si yada xp cd si yok bende sizce format attırsam düzelirmi bütün sorunlar

Sanırım Xp kullanıyorsun :) Sistem geri yüklemeyi dene pek faydası olmaz ama dene , sanırım ekran kartın zarar görmüş ekran kartını yerinden çıkart tak iyice yuvasına otursun, bunlar tabi kesin çöüzüm olmaz ama format atmayı denemelisin :)

defalarca denedim driver ı tekrar tekrar denedim fakat ekranda bi değişim olmadı format cd si yada xp cd si yok bende sizce format attırsam düzelirmi bütün sorunlar

monitörün eskimiş baya ve söylediklerinden anladığım kadar tüplü monitör kullanıyosun. değişme zamanı gelmiş artık.

ekran eski değil monitörü başka kasada denedim monitorde sorun yok fakat bi format atmayı deniyecem sistemi yeniden yükleme ne anlama geliyor onu anlayamadım ben en iyisi yarın bi formata götüreyim yeniden xp profesiyonel yükleteyim bakayım düzelecekmi bide arkadaşlar ben her ihtimale karşı bilmek istiyorumda 1 gb ram en ucuz hangi sitede bulabilrm:haha:

ekran eski değil monitörü başka kasada denedim monitorde sorun yok fakat bi format atmayı deniyecem sistemi yeniden yükleme ne anlama geliyor onu anlayamadım ben en iyisi yarın bi formata götüreyim yeniden xp profesiyonel yükleteyim bakayım düzelecekmi bide arkadaşlar ben her ihtimale karşı bilmek istiyorumda 1 gb ram en ucuz hangi sitede bulabilrm:haha:

1 gb alcaksan sitelerden alma çevrende satan bi yer varsa oraya gir oradan al kafeciler vs vs..

Siteden alma tavsiye etmem (:
Alacaksan tanıdığın bildiğin bir yer olmalı ..

acaba format atsam düzelirmi arkadaşlar bi deniyeyim ben yarın olmazsa artık 1 gb kart alacam :dusun:

Ekran kartın bozuktur eğer baska bir ekranda normal görünüyorsa

Cpu işlemi durduğunda bilgisayar açıkken birden fişten çıkarttıysanız, donanım parçalarınız zarar görmüş olabilir. Açıp kontrol edilmeden birşey söylenemez. İlk başta, hatalı donanımı başka bir yerde deneyiniz.

Geri