Bilgisayarım Kendiliğinden Kapanıyor Ne Yapmam Lazım

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Zaman zaman pc kendiliğinden kapanıyor sorunu ne olabilir ki :dusun:​

Benim de önceki bilgisayarımda yaşadığım bir sorundu.
Sorun fandan çıktı.
Yeteri kadar verimli çalışmıyor olabilir.
Fanı kontrol edin veya ettirin.

Isındığından olabilirmi fan'la alakalı bir sorun olabilir yanılmıyorsam.

yazılımsal da olabilir. winrar ile içinde fotoğraf veya setup dosyası bulunan bir klasöre girin. fotoğraf veya setup dosyasının aynısından 2 kb boyutunda başka bir exe dosyası varsa, bilgisayarı resetleyen .exe virüsü bulaşmış olabilir.

Pc ni en son ne zaman temizledin. Genelde bu sorunlar fanın tozlanması ile olabilir bir ihtimal işletim sistemine virüs bulaşmış olabilir.Genelde zamanla işlemci fanına tozlar birikir onları temizlersen düzelebilir.Eğer donanım bilginiz yok ise en iyisi tanıdığın bir pc tamircisine götürün ve temizlesinler ve gerekli sorunu hallederler.

Benim de önceki bilgisayarımda yaşadığım bir sorundu.
Sorun fandan çıktı.
Yeteri kadar verimli çalışmıyor olabilir.
Fanı kontrol edin veya ettirin.

Aslında pc nin hızında ya da başka bir şeyinde sorun yaşamıyorum ama dikkat ettim bu 15 günde 2 kere kapandı durduk yere anlamadım :s
xanax Sky virüs olabileceğini sanmam pc mi yeni formatladım sayılır 1 ay olmadı daha :uzgun:

Laptop mı desktop mı ? Ne kadar süredir kullanıyorsun ?

laptop ise durduk yere ısınma yapıyormu

Fan çalışmıyor ısınıyor, eğer fan çalışıyorda yapıyorsa kartlarda çok toz vardır. İçini açıp fön makinesiyle temizle sorun ortadan kalkar .

Şunuda belirtiyim casper laptoplardan uzak durun, bu hatayı çok yapıyor. Donanım yönünden en dandik ve en kolay ısınıpta kendiliğinden kapanan markadır .

Fan çalışmıyor ısınıyor, eğer fan çalışıyorda yapıyorsa kartlarda çok toz vardır. İçini açıp fön makinesiyle temizle sorun ortadan kalkar .

Fan çalışıyor ama toz olabilir onu da bilene yaptırmam lazım sanırım ben anlamam çünkü .
teşekkür ederim. :cici:

Yok ben alırlarsa eğer casper almasınlar diye uyardıydım . :) Toshibanında senelik 6 aylık bakımları var onu yaptırmadın sanırım o yüzden sıkıntı yaşantı. Kesin toz var . :)

evet hiç bakım yaptırmadım henüz.Buna bir çözüm bulmam lazım :s

Benim bilgisayarım da gecen hafta böyleydi canım servise gönderdik cok fazla tozlanmıs o yüzden ısınıp kapanıyormus sen de gönder istersen:cici:

pamuklu yüzeylerde yatakta koltuk üstünde falan kullanıyorsan fanlar toz çekmiştir.
temizletmen gerekir yüksek ihtimal. sonrasındada düz zeminde kullanman tabi.
ısınma sorununa karşıda laptop soğutucu alablirsn. 40 50 lira gibi bi fiyata kullanışlı bi soğutucu bulabilirsin

Geri