Bilgisayarım Durduk Yere Kapanıyor

Konu sahibi son olarak 2852 gün önce görüldü
Pek sevgili arkadaşlar bilgisayarım hiçbir sorun yokken durup dururken kapanmakta.Voltajdaki ani bir düşüş desem günde 2-3 defa mı olcak o düşüş?Nesi var bu bilgisayarın ? Formatı mı gelmiş?

Kasanın içini fön makinesiyle balkonda temizle . Kartlarda çok toz birikmiş olabilir ondan yapıyor olabilir. Ve kartları yuvalarına iyice sıkıştır temassızlıkta olabilir .

masaüstüyse DoGu nun dediğini uygula herhangi bir kısa devre söz konusu değilse o temizlikten sonra bişeyciği kalmaz

Denicem dediğinizi sonucu sizinle paylaşırım teşekkürleeeer

Bu sıkıntıyı ben çok yaşadım masaüstü bilgisayarımda.Sorunun tek çözümü olarak power-supply i değiştirmek oldu.Hatta bir gün kasanın içini açtım bekledim.Power-supply deki ana büyük fan durma yapıyordu ve pc kendini resetlediği an tekrar çalışıyordu bikaç saat kadar.Sonra aynı olay oluyodu tekrar bi resetleme yapıyordu.Sorun büyük ihtimalle budur bence

pencereden asagi at gitsin
can skiyor

Kısaca Şunları Derledim Benim Fikrim İlk Başta Power'dakı Fanı , İşlemci Fanı , Ram Girişleri Harici Kart Girişlerini Kontrol Etmen ..

- CPU ve power supply fanlarini kontrol edin çalışıyormu? Isınmadan dolayı yapıyor olabilir.
- Ram lerde sorun olabilir arıza yada birbirleriyle veya anakartla uyumsuzluk vs gibi. birden fazla ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalı. Ram yuvalarında bozulma da olabilir.
- İşlemci fanı yerine iyi oturmamış veya kasaya bir darbe nedeniyle olabilir
- Çakışan programlar neden olabilir. son yuklediğiniz programları kaldırıp deneyin.
- Harddiskte bad sektör oluşmuşsa, bundan olabilir.
- Power supply’den gelen anakarta bağlanan kabloları kontrol edin.
- Power supply watt yetmiyor olabilir.
- Bazı virüs ve Spylar reset atmaya neden olabilir. antivirüs ve antispy programlarıyla taratmayıda deneyin.
- İşlemcide termal macun var mı kontrol edin. İşlemcinin fanı düzgün yerleştirilmişmi?
- Ekran karti fanını ve kablolarını kontrol edin.
- İşlemci ısısını kontrol edin.
- Usb çıkışlarını kontrol edin.
- Oyun oynarken başına geliyorsa ekran kartının sogutması kötü olabilir.
- Şebekeden gelen voltajın düşük olması, reset’e sebep olabilir. topraklama olmalı mutlaka.
- Ekran kartında sorun olabilir.
- Anakartında sorun olabilir.
- Hard disk kablolarında sorun olabilir.
- PCI slotlarına takılan ethernet kartından olabilir.
- Bazen TV kartları sürücüleri neden olabilir.
- Bios ayarları değiştirilmiş olabilir. default yapmak çözüm olabilir.
- AGP slotu bozuk olabilir.
- Kartlardan biri yanmış olabilir, veya yuvasından oynamış olabilir.
- Çok düşük ihtimalde olsa yeni takılan bir donanım nedeniyle biosun guncellenme ihtiyacından kaynaklanan problem olabilir.
- Eğer daha önce kullanmadığınız bir işletim sistemini ilk defa yuklediyseniz donanımınızın bu işletim sistemine yeterli olması gerekir. Buda kilitlenmelere neden olabilir.
- Cd-dvd sürücüleride neden olabilir farklı sürücüler denenebilir, kilitlenmelerde.
- Anakartı usb 2.0 desteklemeyen kasalarda webcam’le görüntülü chat yaparken reset atabilir.
- Uninstall sonrasında, ortak kullanılan windows sistem dosyaları silinmiş olabilir.

Bunu genelde hangi aralıklarla yapıyor? Önemli olan dakika aralıkları büyük ihtimal ısınmadan dolayı yapıyordur,ya da power suuply nin artık yenilenme zamanı gelmiştir.

Dipnot: Bilgisayarla ilgili her sorunda , bilgisayarı geri al yada format at demek en basit yoldur ve genelde işe yaramaz sürekli format atmak bilgisayarın ömrünü kısaltır.

Fandan dolayı olabilir aynı sorun hala bende var fan değişmesi lazım dediler..

Fandan dolayı olabilir aynı sorun hala bende var fan değişmesi lazım dediler..

Çok büyük ihtimal fanlarla ilgili oluyor zaten o kapanmalar en kısa sürede değişmeni tavsiye ederim bilgisayarın içindeki farklı bölgeler etkilenebilir daha çok masraf çıkabilir.

Kapanmak isteyen kim ve ne olursa olsun karşı çıkmam.​

Geri