Bilgisayara Format Atmak Nasıl Olur?

• Kullanıcı Alaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 1942 gün önce görüldü
Merhaba arkadaşlar,ben bir şey danışacaktım..
Özellikle bilgisayardan anlayanlar yardım edebilirlerse çok sevinirim.
Bilgisayarıma format attırıcam fakat windows 8'i işlemci kaldırır mı bilmiyorum (işlemci mi deniliyor onu bile bilmiyorum eheh :dyg: )
İnternetten format atma'yı indirsem cd'ye yazdırsam öyle format atma şansımız ne kadardır?
Böyle bir olanak var mıdır acaba?
Ya windows 7 ya da windows 8'i indireceğim.
Hatta böyle bir şey mümkün ise bana indireceğim yerde yardımda bulunur musunuz?

dvd'e yazdırarak atma şansın var :)
normal link olarak atamam,torrent olarak indirmeni tavsiye ederim elimde sadece torrent link var ama onlada sen şimdi uğraşmak istemezsin falan :D

Bu işlerden anlamıyorsan kendin format atma bence. Ekran kartının,ses kartının driverlarını yüklemen gerekiyor formattan sonra. Eğer elinde varsa bunlar deneyebilirsin.

Ama ilk kez olacaksa bu format işi,anlayan birilerine -bilgisayarcılar gibi- yaptır

dvd'e yazdırarak atma şansın var :)
normal link olarak atamam,torrent olarak indirmeni tavsiye ederim elimde sadece torrent link var ama onlada sen şimdi uğraşmak istemezsin falan :D
Eğer ki netten indiripte atabilme şansım varsa bu C/dosyası dolu bilgisayarla bile uğraşırım.
O derece sinirlerimi bozuyor artık..
Şimdi bana yardım ediyor musunuz efenim? :cici:

Merhaba arkadaşlar,ben bir şey danışacaktım..
Özellikle bilgisayardan anlayanlar yardım edebilirlerse çok sevinirim.
Bilgisayarıma format attırıcam fakat windows 8'i işlemci kaldırır mı bilmiyorum (işlemci mi deniliyor onu bile bilmiyorum eheh :dyg: )
İnternetten format atma'yı indirsem cd'ye yazdırsam öyle format atma şansımız ne kadardır?
Böyle bir olanak var mıdır acaba?
Ya windows 7 ya da windows 8'i indireceğim.
Hatta böyle bir şey mümkün ise bana indireceğim yerde yardımda bulunur musunuz?

Canım düşüncemi sorucak olursan hiç windows 8 yükleme her ne kadar görüşü güzel olsada bana pek kullanışlı gelmedi

Eğer ki netten indiripte atabilme şansım varsa bu C/dosyası dolu bilgisayarla bile uğraşırım.
O derece sinirlerimi bozuyor artık..
Şimdi bana yardım ediyor musunuz efenim? :cici:

elimden geldiği kadar edeyim.

http://depo-tamindir.com/p/u/utorrent/utorrent-3.3.1-tamindir.exe

önce buna tıklayarak utorrent programını kurmalısın. daha sonra sana programı yükledikten sonra sana vereceğim linke tıklayarak windows 7'i indirebilirsin.

Ëîãèí - Zamunda.NET

ilk kez format atacaksan arkadaşın dediği gibi önce atan birisinden öğrenmelisin daha sonra zaten verdiğim programla da atabilirsin format :)

Bu işlerden anlamıyorsan kendin format atma bence. Ekran kartının,ses kartının driverlarını yüklemen gerekiyor formattan sonra. Eğer elinde varsa bunlar deneyebilirsin.

Ama ilk kez olacaksa bu format işi,anlayan birilerine -bilgisayarcılar gibi- yaptır
Tabii ki kendim atmayacağım,bilmediğim bir şeye tek başıma kalkışamam ki..
Bir arkadaşım bilgisayar programcısı şuan ulaşamadım ona sizlere sormak istedim.
Ve onun elinde vista var,hiç sevmiyorum..Windows programlarını açmıyor vs..

Canım düşüncemi sorucak olursan hiç windows 8 yükleme her ne kadar görüşü güzel olsada bana pek kullanışlı gelmedi
Ben windows 7'den memnunum fakat herkes 8'e neden çevirmiyorsun diyor. :o

Bence Windows 8'e çevirmeyi düşünme.
Görsel olarak güzel ama sadece o kadar. 3 aydır kullanmama rağmen daha tam çözemedim.
7 iyidir bence.

elimden geldiği kadar edeyim.

http://depo-tamindir.com/p/u/utorrent/utorrent-3.3.1-tamindir.exe

önce buna tıklayarak utorrent programını kurmalısın. daha sonra sana programı yükledikten sonra sana vereceğim linke tıklayarak windows 7'i indirebilirsin.

Ëîãèí - Zamunda.NET

ilk kez format atacaksan arkadaşın dediği gibi önce atan birisinden öğrenmelisin daha sonra zaten verdiğim programla da atabilirsin format :)
Dediğim gibi ben atmayacağım,çok teşekkür ederim. :cici:

Tabii ki kendim atmayacağım,bilmediğim bir şeye tek başıma kalkışamam ki..
Bir arkadaşım bilgisayar programcısı şuan ulaşamadım ona sizlere sormak istedim.
Ve onun elinde vista var,hiç sevmiyorum..Windows programlarını açmıyor vs..

O zaman sıkıntı yok,üstteki linklerden halledersiniz.
Ben de win 7'ciyim, 8'i beğenmedim ama sen bilirsin tabi :hi:

Bence Windows 8'e çevirmeyi düşünme.
Görsel olarak güzel ama sadece o kadar. 3 aydır kullanmama rağmen daha tam çözemedim.
7 iyidir bence.

O zaman sıkıntı yok,üstteki linklerden halledersiniz.
Ben de win 7'ciyim, 8'i beğenmedim ama sen bilirsin tabi :hi:
Çok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı..
Ben yine de size bir kaç soru sormaya gelebilirim arkadaşlar,mazur görün beni. :cici:

Sürücüleri kurup, yapılandırmak kolay gibi görünüyor ama değil; ayrıca makinenin orijinal işletim sistemi nedir? Windows 7 ya da Windows 8'e geçmek sorunlar yaratabilir. 32bit, 64bit, uyumluluk sorunları, vs. Tavsiyem, format yerine-yedekleme yapıyorsan eğer- yedekleme noktalarından birinden geri yükleme yapman yönünde. İlla format diyorsan da, bilgisi olan birine göstermen daha iyi olur.

Alaz. çoğu kişi aynı şeyi düşündüğüne göre kimse sevmemiş :D sen bence 7 de kal vista ile 8 zaten oldum olası sevemedim Sertan doğru diyor o yine 3 ay benim daha fazladır 8 i kullanışım halen çözemedim resimleri bile tek elden açmıyor nankör 8 :D

Ben 1 sene kullandım.
Win7'den hızlı ve pasif kalmıyor.
Ancak şöyle bir sıkıntısı var masaüstünde cdrom aktif olmuyor çalışmıyor.
Dizüstünde ise böyle bir sıkıntı yok gayet güzel.
Win7 den daha da iyi.
Win8 yüklediğinde hiç bir şey yüklemene de gerek kalmıyor bütün her şey içinde mevcut ekran kartı ses kartı vs ..

Sürücüleri kurup, yapılandırmak kolay gibi görünüyor ama değil; ayrıca makinenin orijinal işletim sistemi nedir? Windows 7 ya da Windows 8'e geçmek sorunlar yaratabilir. 32bit, 64bit, uyumluluk sorunları, vs. Tavsiyem, format yerine-yedekleme yapıyorsan eğer- yedekleme noktalarından birinden geri yükleme yapman yönünde. İlla format diyorsan da, bilgisi olan birine göstermen daha iyi olur.
Şöyle ki bilgisayarın asıl sürümü VİSTA laneti idi.Ama ben aldıktan 2sene sonra format attırdım 7'ye döndüm.Ve bir daha vista attırmadım çünkü bilgisayarı çok yavaşlatıyor.
Format şart malesef ki,c dosyasında yer yok.Bilgisayar acayip yavaş. :o

Masaüstümü yokda dizüstümü Merve ?
Masaüstü Tunus. :cici:
@Alaz. çoğu kişi aynı şeyi düşündüğüne göre kimse sevmemiş :D sen bence 7 de kal vista ile 8 zaten oldum olası sevemedim Sertan doğru diyor o yine 3 ay benim daha fazladır 8 i kullanışım halen çözemedim resimleri bile tek elden açmıyor nankör 8 :D
Bakalım ne olacak,format attırabilseydim hayırlısı ile. :o

Alaz. masaüstü ise hiç 8 yükleme :)
Cdromu kullanamıyorsun bir kere zaten onu kullanamadıktan sonra bir önemi kalmıyor ..

Hımm bu bilgi için de kocaman teşekkürler Tunus. :cici:

Ama dersen ki benim cdrom ike işim olmaz cd takmam birşey yüklemem :)
Gayet güzel ve kullanışlı olur hız konusunda harika.
7 ila 10 saniye arasında bilgisayarın açılıyor (:

Birde şöyle bir sıkıntı var 8 kullandıktan sonra 7 ye döneceğin zaman cdrom'un belli bir süre çalışmıyor kendine gelene kadar ( 10-15 ) gün kadar buda aklında olsun (:

Ama dersen ki benim cdrom ike işim olmaz cd takmam birşey yüklemem :)
Gayet güzel ve kullanışlı olur hız konusunda harika.
7 ila 10 saniye arasında bilgisayarın açılıyor (:

Birde şöyle bir sıkıntı var 8 kullandıktan sonra 7 ye döneceğin zaman cdrom'un belli bir süre çalışmıyor kendine gelene kadar ( 10-15 ) gün kadar buda aklında olsun (:
Kafamı karıştırdın be Tunus :dusun:

Geri