Bilal Erdoğan: “Nasıl oluyor da 45 yaşında EYT’den emekli olmuş bir insan, ‘Devlet bana geçinecek kadar emekli maaşı versin’ diyebiliyor?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
bir alttaki mesajı yönlendiriyorum sana. ''devletin bütçesini kendi ömrünüzden daha değerli görmeye başlamışsınız.''
işin şakası bir yana, kağıt üzerinde beklenti 78 yıl olabilir ama hayatın bir gerçeği var, 60'ta emekli olduk deriz, hastalıklarımız o bu şu derken fazla gidemeden gözleri kapatırız. bu olmamalı. ayrıca yaş hususunda ilerisini hiç düşünen yok, özel sektörde o yaş şartı ve primi doldurmak imkansız gibi bir şey olacak. bunu şu an çalışanların birçoğu idrak edemiyor. zaman ne gösterir bilemiyorum ama ben yaştan çok prime bakıyorum, primi doldurduktan sonra yaşı bekleyecek bir ekonomik düzeni kurabilir miyim bakacağız artık. dediğin gibi 30 yıl prim iyi, bir zahmet 30 yıl çalışanla da bu sistem öyle ya da böyle dönsün. ayrıca bana kalsa ben sosyal güvenlik sisteminden de çıkmak isterim, kesilenler ortada emekli olduğunda verilen maaş ortada. kesmesinler benden prim, versinler yatırdığım primleri, dışarıdan yapayım emekliliğimi. öyle de sistem düşmanıyım. harunabi devrimci gör. yıkacağız bu düzeni.
bizim için öyle ama devlet için o ortalama 78 yaş ise 78 işte. matematiği oradan yapıyor. biraz da işine geldiği için tabii. sistem aslında koca bir saadet zinciri gibi işliyor. herkese birbirini finanse ettiriyorlar. örneğin ben yıllardır yüksek prim ödetiyorum, özel sağlığım olduğu için sgk'dan neredeyse hiç yararlanmıyorum, belki ölene kadar da ihtiyacım olmayacak, ama x kişi daha az ödetip, daha çok faydalanıp, finalde de benimle aynı maaşı alacak. ne kadar fark ediyor sanki emekli maaşları? belki ondan sonra maaşı geliri olmayan eşine kalacak, faydalanmaya devam edecek. ben de aslında fazladan verdiklerimle onu finanse etmiş olacağım. bireyden topluma, toplumdan otoriteye. maalesef öpülen taraftayız.

not: harunabi'nin devrimle, devrimcilikle bir alakası kalmadı artık, sistem error verdiğinde aranan adam oldu...

45 yaş da emeklilik olmaz ,olmazdı.
.Olanların hepsi köşedeki kahvelerde sandalye tepesınde okey oynayıp iş arıyor .

Sahipsiz devleti kıravatlısı,kıravatsızı,hacısı,hocası düşmüşü,zengini hepsi birden yağmalamak faydalanmak için mücadele ediyor..

Geri