Bilal Erdoğan: “Nasıl oluyor da 45 yaşında EYT’den emekli olmuş bir insan, ‘Devlet bana geçinecek kadar emekli maaşı versin’ diyebiliyor?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bilal Erdoğan:

"Bu milleti, bu millet birçok şey oldu ama bu milleti bu kadar rahata, tembelliğe sevk edici temayüller nasıl oluştu?

Yani nasıl oluyor da diyorum 45 yaşında EYT'den emekli olmuş bir insan devlet bana geçinecek kadar emekli maaşı versin diyebiliyor. Nasıl bunu içine sindirebiliyor ki?

Başka yerde adam 60-65 yaşında çalışıyor. 70 yaşında Amerika'nın gavuru çalışıyor. Masalara servis yapıyor. 45 yaşında devlet bana geçim aylığı versin diyor"

Son düzenleme:
kabul edelim ki 45 yaşında emekli olmayı kimse beklemiyordu… güzel bi iş çıkardı reisimis….

Aramızda çok eyt li var diye düşünüyorum. Onlardan alalım bence cevabı.

İçinize sindirebiliyor musunuz arkadaşlar, Bilal Bey soruyor.

Bilal Erdoğan:

"Önümüzdeki dönemde en büyük tehditimiz çalışkan mı olacağız, tembel mi olacağız?

Yani toplumun çalışkanına kıymet değer verilmesi lazım.

Tembel adama, kolay yoldan bir yere gelmiş adama değer verilirse biz ne oluruz?"

45 yaşında emekli olan emekli maaşıyla geçinemeyeceğinı anlamıyorsa yazık ona. Neyse suç onda değil onu emekli yapanda.
Ülke insanı tembelliğe, bedavacılığa,..... iyice adapta oldu. La birazda çalışarak yaṣamayı öğrenseniz kötümü olur.

Bilal Erdoğan:

"Önümüzdeki dönemde en büyük tehditimiz çalışkan mı olacağız, tembel mi olacağız?

Yani toplumun çalışkanına kıymet değer verilmesi lazım.

Tembel adama, kolay yoldan bir yere gelmiş adama değer verilirse biz ne oluruz?"

Evet yaa Bilalım, herkes senin gibi çalıșkan değilki.

3 ayla Eyt’yi kaçırmış biri olarak..

Evet içime sinerdi çünkü primim dolmuş sadece yaştan 14 sene atması hiç adil değildi..

Eyt tekrar çıkarsın oyum Akp’ye..

Reis kalp..

emeklilik için 50-53 yaş idealdir, bunun altı ve üstü problem.

EYT'yi babası çıkardı. Böyle söyleyerek babasını eleştirmiş.​

zaten oy kaygısı için yapılmış bir yenilikti bu. nasıl oluyor da böyle söyleyebilirsin. emekli yaptın, üç kuruş maaşa mecbur ettin, vay efendim ama 45 de emekli oldular. pencereden konuşmak ne demek diye sorulursa cevabı budur tam olarak.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aaaaaaaaa sinirden kendimi kesicem şimdi açıklamalara bak
ya yaş da değil emeklilik neden eski sistem gibi olmuyor gününü dolduran emekli olsun 60 yaşına kadar niye çalışayım ya
1 kere hayata gelmişiz ölüm anımızda bile çalışmaya devam mı edicez neyse bugün hiç iyi değilim

akape getirmese cehape getirecedi
sonuçta hakları verildi
köfte ekmek o ayrı

Aaaaaaaaa sinirden kendimi kesicem şimdi açıklamalara bak
ya yaş da değil emeklilik neden eski sistem gibi olmuyor gününü dolduran emekli olsun 60 yaşına kadar niye çalışayım ya
1 kere hayata gelmişiz ölüm anımızda bile çalışmaya devam mı edicez neyse bugün hiç iyi değilim
40'a gelmeden kronik hastalıklar. 60'ında kanser olan olana. Ruhsal anlamda da normal değiliz.​

emeklilik için 50-53 yaş idealdir, bunun altı ve üstü problem.
yaşam beklentisi 78 yıl olduğu için 50 yaş da erken. normalde 4 çalışanın 1 emekliyi finanse ettiği ortalamanın normal olduğunu söylerler ama türkiye’de bu oran 1.7 civarlarına gerilemiş eyt ile birlikte. yani zaten hal böyleyken insanları 50 yaşında emekli edip yaklaşık 30 yıl tırnak içinde bakmak zorunda kalırlarsa sistem sürdürülemez hale gelir. ki bence şu anda da öyle. üstelik tek maaşın eşe, dul kıza vs. kaldığı ve 50 yıla uzadığı durumlar var. o yüzden belli bir giriş yılından sonrasını 60-65 yaşa çektiler. çoğu insanın aklına gelen, benim de kafama yatan şey şu; 30 yıl (10.800 gün) boyunca bifiil prim ödeten insanı şartsız şurtsuz emekli edebilirler. zaten bu kriteri doldurması için minimum 50 yaşında olmalı.

Çok ilginç fikirler bunlar.

Mevcut sistem sizi öyle bir distopyanın içine hapsetmiş ki siz farkında olmadan onun gönüllü bekçilerine dönüşmüşsünüz. Patronun çıkarını kendi çıkarınız sanmaya, devletin bütçesini kendi ömrünüzden daha değerli görmeye başlamışsınız. Garip vallahi.

İnsan hayatı bir muhasebe tablosundan ibaret değil bence. Bir insanın ömrü; yalnızca çalışarak, borç ödeyerek, hafta sonunu bekleyerek tüketilemeyecek kadar değerli, devletler de bunu gözetmeli.

oysa güzel bi tabirdi ama silmişsiniz. pencereden konusmak tam olarak karşılamıyor. hatta sacma. benimki daha iyiydi .d benzeri yokkkk

yaşam beklentisi 78 yıl olduğu için 50 yaş da erken. normalde 4 çalışanın 1 emekliyi finanse ettiği ortalamanın normal olduğunu söylerler ama türkiye’de bu oran 1.7 civarlarına gerilemiş eyt ile birlikte. yani zaten hal böyleyken insanları 50 yaşında emekli edip yaklaşık 30 yıl tırnak içinde bakmak zorunda kalırlarsa sistem sürdürülemez hale gelir. ki bence şu anda da öyle. üstelik tek maaşın eşe, dul kıza vs. kaldığı ve 50 yıla uzadığı durumlar var. o yüzden belli bir giriş yılından sonrasını 60-65 yaşa çektiler. çoğu insanın aklına gelen, benim de kafama yatan şey şu; 30 yıl (10.800 gün) boyunca bifiil prim ödeten insanı şartsız şurtsuz emekli edebilirler. zaten bu kriteri doldurması için minimum 50 yaşında olmalı.
bir alttaki mesajı yönlendiriyorum sana. ''devletin bütçesini kendi ömrünüzden daha değerli görmeye başlamışsınız.''
işin şakası bir yana, kağıt üzerinde beklenti 78 yıl olabilir ama hayatın bir gerçeği var, 60'ta emekli olduk deriz, hastalıklarımız o bu şu derken fazla gidemeden gözleri kapatırız. bu olmamalı. ayrıca yaş hususunda ilerisini hiç düşünen yok, özel sektörde o yaş şartı ve primi doldurmak imkansız gibi bir şey olacak. bunu şu an çalışanların birçoğu idrak edemiyor. zaman ne gösterir bilemiyorum ama ben yaştan çok prime bakıyorum, primi doldurduktan sonra yaşı bekleyecek bir ekonomik düzeni kurabilir miyim bakacağız artık. dediğin gibi 30 yıl prim iyi, bir zahmet 30 yıl çalışanla da bu sistem öyle ya da böyle dönsün. ayrıca bana kalsa ben sosyal güvenlik sisteminden de çıkmak isterim, kesilenler ortada emekli olduğunda verilen maaş ortada. kesmesinler benden prim, versinler yatırdığım primleri, dışarıdan yapayım emekliliğimi. öyle de sistem düşmanıyım. harunabi devrimci gör. yıkacağız bu düzeni.

bir alttaki mesajı yönlendiriyorum sana. ''devletin bütçesini kendi ömrünüzden daha değerli görmeye başlamışsınız.''
işin şakası bir yana, kağıt üzerinde beklenti 78 yıl olabilir ama hayatın bir gerçeği var, 60'ta emekli olduk deriz, hastalıklarımız o bu şu derken fazla gidemeden gözleri kapatırız. bu olmamalı. ayrıca yaş hususunda ilerisini hiç düşünen yok, özel sektörde o yaş şartı ve primi doldurmak imkansız gibi bir şey olacak. bunu şu an çalışanların birçoğu idrak edemiyor. zaman ne gösterir bilemiyorum ama ben yaştan çok prime bakıyorum, primi doldurduktan sonra yaşı bekleyecek bir ekonomik düzeni kurabilir miyim bakacağız artık. dediğin gibi 30 yıl prim iyi, bir zahmet 30 yıl çalışanla da bu sistem öyle ya da böyle dönsün. ayrıca bana kalsa ben sosyal güvenlik sisteminden de çıkmak isterim, kesilenler ortada emekli olduğunda verilen maaş ortada. kesmesinler benden prim, versinler yatırdığım primleri, dışarıdan yapayım emekliliğimi. öyle de sistem düşmanıyım. harunabi devrimci gör. yıkacağız bu düzeni.
Memur bey siz daha mı erken emekli oluyorsunuz yoksa siz de mi 60 yaşında emekli olacaksınız

Geri