Bici bici

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Bici Bici yaz dönemlerinde yenilen, Adana'ya özgü bir tür tatlıdır. Halk arasında kısaca bici adıyla anılır. En bilinen şekliyle rendelenmiş buz, pişmiş nişasta, pudra şekeri ve şerbetten oluşur.

Ayni zamanda banyo yerine kullanilan bir söz
Genelde cocuklarda.

Iyyy hiç haz etmem ben ondan.

yapmayı bılıyorum cokda sevıyorum .p

basligi görür görmez bici bici yaparim dalinle dedim :haha:

Araba yikama şeysi vardi burda kapandi adı bıcı bıcıydi benimde aklima o geldi :D

iuuq_NV_003_SL_cq_SL_cmphtqpu_SL_dpn0_NK_JuY1iq_AP_fwux0UqgSMptjPOJ0BBBBBBBBBGx0p4E7ihiBKD90t27110cjdj_SL_kqh.jpg

bu mu?

Rahmetli teyzem bunu da yapardı bana. "Gel bak sana n'aptım?" deyip tepsinin üstünü açtığı zaman nişastadan yapılan bir tepsi Bici bici muhallebisini görünce havaya zıplardım.

Ah ah.

Şimdilerde muzlu kivili vs. yapılıyor da ıı ıh, olmaz. Nişasta, gül suyu, pudra şekeri ve buz. Bici bici bundan ibarettir.​

Bu yaz adanada yedimm,güzel oluyo serin serin sjsn.
Ama şuan üşüyorum pek cazip gelmedi :D

hatay'da yemiştim 100 üzerinden 0.8 veriyorum o da belki daha kötü bir şey yerim diye.

Bir zamanlar Adana hava limanında zamanımız boldu yanında cafe gibi yerler var gidelim çay içelim dedik. hiç birinde çay yok sadece bici bici var içecek birşey bulamamıştık :D

Mersinde de yazın sahil kenarlarında seyyar satıcılar satar fena değil soğuk soğuk iyi gider şerbetini bol istemeniz lazım yoksa saman gibi jöle ve buzdan ibaret gül suyu bol olsun diyin sonra emcükleyin :D

Geri