Bici Bici nasıl yapılır ? Evde bici bici nasıl yapılır ?

Konu sahibi son olarak 2614 gün önce görüldü
Öncelikle Bici Bici hakkında bilmeyenler için kısa bir bilgi vermek istiyorum. Bici bici Adana ve Mersin yöresine özgü bir tatlıdır ve içerisindeki buz nedeniyle yaz aylarında tercih edilir. Yapımıda oldukça basittir.

Malzemeler.

1 litre su
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Rendelenmiş veya rondodan geçmiş buz)
Gül suyu
Kırmızı gıda boyası
Tercihe göre mevsim meyvesi, Çilek Muz Vişne Kiraz Kivi vb

Yapılışı

Soğuk su ve nişastayı bir tencereye koyalım iyice karıştırıp orta ateşte pişirelim , muhallebi kıvamına gelene kadar durmadan karıştıralım. Pişen muhallebiyi ıslatılmış bir tepsiye 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökelim ve soğuması için buzdolabında 6 - 7 saat bekletelim. Diğer yandan soğuk suya bir çay kaşığının ucuyla gıda boyamızdan ( Aktarlardan veya marketlerden Temin edebiliriz ) bir kahve fincanı da gül suyundan koyup buz dolabına kaldıralım.

Nişastalı muhallebiyi kaselere küçük kareler halinde keselim üzerine hazırladığımız kırmızı suyu ekledikten sonra rendelediğimiz yada Rondodan geçirmiş oldugumuz Buzu ve pudra şekeri ekleyelim. İstegimize bağlı olarak meyvede ekleyip servis yapabiliriz.

Afiyet olsun :cici:

b8mq4b.jpg

Aa böyle bir tatlıda mı varmış.
Ben "bıcı bıcı "banyo yapılma anlamında sanıyordum :)

Hiç yemedim; ama Adana sokaklarında çok bağırıyorlar imiş bici bici diye. :D Neyse Adanalılar bize yedirsin. :kiki:

Banyoya girersin al sana bıcı bıcı ehehe

bu tatlının çıkış sahibi banyoda mı düşünmüş bunu?

adanalıyım bi kere yedim kusacaktım. kerhane tatlısı seviyorum ben.

Geri