Bi dizi/film aile tipi tanımlayacağım

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Hepinize tanıdık gelecek.
Otuzlu kırklı yaşlarda çift.
İki çocuklu.
Büyük çocuk kız ve ergen triplerinde asi isyankar.
Küçük çocuk oğlan. 6-7 yaşlarında. Süper kahramanlara kafayı takmış kendi halinde.
Adam gergin. İşine odaklı. Kadın zaman içinde tüm sorumlulukları almak zorunda kalmış belki kariyerinden vazgeçmiş. Çocuklarına aşırı bağlı. En az bir kez aldatılmış.
Adam ailenin dağılmak üzere olduğunun farkinda ve ikinci bir şans için yollar aramakta ama kuyruğu da dik tutma peşinde.

Bu tarifini yaptığım prototip size de tanıdık gelmedi mi.

Her dizide filmde bu profil çıkıyor karşıma.

Yada yok öyle bişi ben delirdim, bilmiyorum.

Türk yapımı ise normal fkjfjf
Delirmediniz hocam.
Senaryo ekseni her dizide aynı oluyor. Benim de dikkatimi şey çeker mesela. Kimseyi beğenmeyen yakışıklı ceo fakir ama güzel, asi kıza aşık oluyor. Fjjfjfj

O
Türk yapımı ise normal fkjfjf
Delirmediniz hocam.
Senaryo ekseni her dizide aynı oluyor. Benim de dikkatimi şey çeker mesela. Kimseyi beğenmeyen yakışıklı ceo fakir ama güzel, asi kıza aşık oluyor. Fjjfjfj
O klişe zaten

Bütün senaryolar kendini kanıtlamış kalıplara uyar. İzleyici süpriz sevmez.

Normal hayatta bile tanidik geliyor. Fahri diye bir arkadasimi tarif etmissin. Gerci o bosanali cok oldu. Daha sonra oglunu trafik kazasinda kaybetti ama. Buna benzer bir hayati vardi. Biraz kumar duskunuydu ekstradan.
Film yada dizilerden hatirlamiyorum. En azindan turk dizilerini izlemiyorum fakat paralel evrende "cocuklar duymasin" ile de eslestirilebilir. Senaryo bir kenara toplumu yansitan muhabbetlerden zaten. Hepimiz bazen deliririz ya.

Dizi izlemeyi bırakalı uzun zaman oldu. Yerli de olsa yabancı da olsa tiyatro eğitimi almamış ve birbirinin benzeri tipler görmekten bıktım. Hikayeler aynı ve hiçbir anlamlı mesaj içermiyor.

Her bölümünü keyifle izlediğim tek bir dizi vardı çünkü hem eğlendiriyor hem de düşündürüyordu. Yıllar geçtikçe böyle diziler kalmadığı gibi sinema filmleri de eski kalitesini koruyamadı.

Kadın en az bir kez aldatılmış (kim tarafından: kocası)
Kocası da aileyi kurtarma derdinde. (!?)

İşin saçmalığını mı vurgulamak istiyorsun, güzel ülkemdeki örneklerinden mi bir şeyler okumak istiyorsun hocam?

Diziler beni sıkıyor. Uzun zamandır izlemem.

Geri