BEYOĞLU SİNEMASI KAPANDI

Konu sahibi son olarak 1278 gün önce görüldü
cc080f19-cb26-4a02-8894-5535f53dc4ed(1).jpg

İstanbul İstiklal Caddesi'nde bulunan Beyoğlu Sineması kapandı. 1989'dan bu yana faaliyette bulunan Beyoğlu Sineması, maddi zorluklar nedeniyle kapılarını kapattığını açıkladı.

Beyoğlu Sineması yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: 'Şu an için Beyoğlu Sineması aktif olarak açık kalabilecek maddi yükümlülüklere sahip değil. Biz de bu süreçte açık kalarak her geçen gün zararın artmasından ise kapalı kalmasını tercih etmek durumunda kaldık. Bu konuyla ilgili gerek mal sahipleriyle, gerek dağıtımcılarla, gerek ise işletmeyi devredebileceğimiz opsiyonlar için görüşüyoruz. Ama şu an için herhangi bir gelişme yok'.

Beyoğlu Sineması ayrıca sosyal medya hesabından sinemanın önünde asılı olan "20 Günlüğüne Kapalıyız" ibaresinin gerçeği yansıtmadığını duyurdu: 'Beyoğlu Sineması'nın girişine asılan '20 Günlüğüne Kapalıyız' ibaresi gerçeği yansıtmamaktadır. Halep Pasajı yöneticilerinin gün içerisinde gelen soruların önüne geçmek için astığını belirttiği bu not hızlıca kaldırılmıştır. Beyoğlu Sineması'nın yeniden açılacağı tarih ve süreç şu an için belirsizdir. En kısa sürede yeniden kapılarımızı açmak için sabırsızlanıyoruz.'​

Sinema kültürü eski değerini yitirmeye başladı.

Açık hava sinemaları, araçlı sinemalar, yataklı sinemalar gibi değişik alternatifler de sunulmaya başlandı. Bu sebeple de sinemalar da kendini yenilemek ve daha konforlu hale getirmek durumunda kaldılar. Bu değişime ayak uyduramayanlar ise ne yazık ki kapanıp gidiyor.

En son West World gösterimi için gitmiştim, yapacak bir şey yok. Beyoğlu’na 5 yılda 3 defa gitmişimdir belki en fazla.

Neyse, kapatıp nargileci açarlar en kötü, yakışır sokaktaki mevcut kitleye.

Hiç bu tarz haberlere karşı romantik olamıyorum. İşte ne biliyim "35 senedir ayaktaydı, şöyle anılarım var böyle hatıralarım var, Beyoğlunu Beyoğlu yapan şeylerden biriydi" falan diyemiyorum. Niye acaba empati geni falan mı eksik bende?

Ay gülme @kLara çok zor bişey ya. "inci profiterol kapandı" diyolar mesela. Hüzünleniyorlar. Benim aklımaysa "incide kimin bacağını ellemistim ya la ben" sorusu dolanıyor. Mooda giremiyorum.

Ay gülme @kLara çok zor bişey ya. "inci profiterol kapandı" diyolar mesela. Hüzünleniyorlar. Benim aklımaysa "incide kimin bacağını ellemistim ya la ben" sorusu dolanıyor. Mooda giremiyorum.
Ay tutamıyorum kendimi diğer yorumlar ciddi ciddi yazılmış sizinkini bir okuyorum tam amacına uygun yazılmış :D
Bu arada hocam sizde az değilmişsiniz hani aramızda kalsın da (gençlik yıllarınıza atıf yaptım) :D

15 yıl önceki istiklal caddesinin güzelliğine bakın birde şimdikinin :(
geçen gittim gözümden yaş aktı vallagi. okadar üzüldümki

ben de hüzünlenemedim. eskiden her hafta mutlaka sinemaya giderdik, emek, atlas, beyoğlu sineması. internet çağıyla birlikte gitmemeye başladık, çok istiyorsak evimizin yakınına avm açıldı ona gittik. hiç öyle vefa göstermedim diye vicdan yapmadım.
hoş zaten beyoğlu' nun kendisi de eski beyoğlu değil buna biraz hüzünleniyorum ama.

Ben ama çok hüzünlendim. Hey gidi günler heyy. Hiç anımız olmasada üzüldüm.
Beyoğlunda gezip gözlerimi süzemedim bi.

beyoğlu'na ben de hüzünlenemedim, bu o kadar da eski değilmiş zaten. kadıköycü olduğumuz için rexx'in kapanması bizi baya üzmüştü.
rexx kapanmış diye paylaşım yaptığımda bi hocam mesaj atmıştı bana, "hababam sınıfı vizyona girdiğinde bu sinemada izlemiştim çok üzüldüm" diye. höhh yani.

beyoğlu'na ben de hüzünlenemedim, bu o kadar da eski değilmiş zaten. kadıköycü olduğumuz için rexx'in kapanması bizi baya üzmüştü.
rexx kapanmış diye paylaşım yaptığımda bi hocam mesaj atmıştı bana, "hababam sınıfı vizyona girdiğinde bu sinemada izlemiştim çok üzüldüm" diye. höhh yani.
Rexx sonra rexx oldu.
Onun adı reks'ti.
Tek salondu. Sonradan 4 salona bölündü. Burger kingte wooper yer, sinemaya girerdik. Çıkınca hemen karşısı platin bilardo. Orada takılır çıkınca hemen altındaki zincir'de bira yuvarlar, rıhtıma yürür 319 numaralı otobüse binerdim.

Geri