Beynimizin %100 ünü Kullansak Ne Olurdu ?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 26 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar;

Dünya üzerindeki tüm insanlar beyninin yalnızca %10'unu kullanabiliyor. Biz insanlar geçmişten bu yana beynimizin %10'unu kullanarak tüm her şeyi yapıyoruz. %10 az gibi görünebilir ama onunla yaptıklarımıza bakarsanız aslında çoktur!

Peki ya biz insanlar beynimizin %100'ünü kullansaydık ne olurdu?

Yorumlarınızı bekliyorum
:confused:

Bu açıdan düşününce direk ulaştığımız teknolojinin on katında olurduk gibi bi mantık çıkıyo ortaya ama bi yandan da insanlar aynı insan olacak. Yani çakal 10 kat çakal, yüzsüz 10 kat yüzsüz, hırslı 10 kat hırslı, kötü de 10 kat kötü olacak. Düzgün insanların azınlıkta olduğu bi dünyayı göz önünde bulundurursak hiç yaşanmayacak biyer olur diyorum.

Yapılan araştırmalara göre beynimizin %20 sini kullanmayı başardığımızda tamamen açılacak ve daha fazlasının kullanımı için engel kalmıcak. Yani %20 dirsek direnci kırılması gereken.

Zamanında bunun araştırmasını yapmıştım fazlası ile, fakat tek elde ettiğim sonuç mental bir problemi olmayan bir bireyin tamamını kullanabiliyor olduğu sonucu idi. Herhangi bir konu da yeterli konsantre ve motivasyon olduğu takdirde gerekli hakimiyeti insan zihnen sağlar (buranın altını çizelim), alabildiğince kapasitesi gereği bilgi birikimi gelişir diye düşünüyorum. Konulara ve görüp yaşadıklarımıza binaen ortaya çıkan odaklanma gerekliliğinde her şey bitiyor. Bunlara önayak olacak şey araştırmak, okumak kafamızda olan bitenleri iyi sentezleyip akışkan şekilde ilk kendimize daha sonrada insanlara anlatabilme kabiliyeti gibi beyin jimnastiği şart.

insan beyninin %20 sini kullanıp direnci kırmayı başarırsa beynin ulaşılamayan yerlerine de ulaşıp oralardaki kullanılmayan özellikleri kullanmayı başarabilirmiş ancak bu sefer de biz biz yapan insani duygulardan uzaklaştırmış. örneğin acı hissetmez acikmaz yorulmaz... vs vs . özetle mekaniklesirmis.

insan beyninin %20 sini kullanıp direnci kırmayı başarırsa beynin ulaşılamayan yerlerine de ulaşıp oralardaki kullanılmayan özellikleri kullanmayı başarabilirmiş ancak bu sefer de biz biz yapan insani duygulardan uzaklaştırmış. örneğin acı hissetmez acikmaz yorulmaz... vs vs . özetle mekaniklesirmis.

insan oğlu beyni %6-7 gibi kullanıyor oda ancak senin söylediğin %20 sini anştayn kullanmış yaptığım araştırmalarda .

• Beğen
Tepkiler: Dem
seninle arkadaşlık etmezdim mesela @ay'cım :ash:

EsiLacim peki bu arkadasliktan şeyin haberi var mı? Benim ?

Bilmukabelemun diyorum ve sana bu şiiri armağan ediyorum Esilacim :*

Kaç kez denedim; seni silmeyi bir kalemde
Ne çare...
Kaç kez öldüm o uykusuz gecelerde...
Anılarla avudum senelerce
Hep baş ucumda, hala saklarım, her sözü vurgun o satırları
Yok! yırtıp atamadım.
Hayır yakamadım.
O mektubu o mektubu bırakıp gitti gideli.
Ne aradı, ne sordu
Vefasız uyuttu beni
Buralarda zaman durdu,
Ah dönmedi, unuttu beni.

her insan beyninin %100 yani maksimum kapasitesini kullanır, bu %10'lık kısmını kullanmaktadır uydurması, 1890 yılında harvard üniversitesindeki iki tane deli bilim adamı william james ve boris sidis'in "rezerve enerji teorisi"ne ait bir dalga dümen. kendinizi kandırmayın olm, yoksa yoktur işte ! mesela esekherif anca 5 IQ falandır, bütün gün a haber izlemekten IQ kalmamış adamda!

her insan beyninin %100 yani maksimum kapasitesini kullanır, bu %10'lık kısmını kullanmaktadır uydurması, 1890 yılında harvard üniversitesindeki iki tane deli bilim adamı william james ve boris sidis'in "rezerve enerji teorisi"ne ait bir dalga dümen. kendinizi kandırmayın olm, yoksa yoktur işte ! mesela esekherif anca 5 IQ falandır, bütün gün a haber izlemekten IQ kalmamış adamda!

Beyefendi ben TRT2'de Goethe'nin Doğu Batı Divanı'ndan beyitler izleyerek geçiriyorum. Türkiye ve toplumla ilgili her olumsuz habere sazan gibi atlayan ahaber,halktv,sözcü gaztesi , akit gibi yayılmasına aracılık eden, işin doğrusu ortaya çıkıp eleştiri oklarının hedefi olduğunda da itibar suikastine kurban gittiğinden dem vuran entelektüel moloz yığını bir kitle var. Allah akıl, fikir, denge, ölçü, biraz para birazda Müslüm Gürses basireti versin.

EsiLacim peki bu arkadasliktan şeyin haberi var mı? Benim ?

Bilmukabelemun diyorum ve sana bu şiiri armağan ediyorum Esilacim :*

Kaç kez denedim; seni silmeyi bir kalemde
Ne çare...
Kaç kez öldüm o uykusuz gecelerde...
Anılarla avudum senelerce
Hep baş ucumda, hala saklarım, her sözü vurgun o satırları
Yok! yırtıp atamadım.
Hayır yakamadım.
O mektubu o mektubu bırakıp gitti gideli.
Ne aradı, ne sordu
Vefasız uyuttu beni
Buralarda zaman durdu,
Ah dönmedi, unuttu beni.

Siirinden sonra ki ruh halim:ash:

Katranı kaynatsan olur mu şeker cinsine t... cinsine ceker die bi atasõzü geldi aklıma esekherif beni güneşin altında beklettin sen eridim artık :(

Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar. Ne de şeytan, bir günahı, Seni beklediğim kadar. Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni;!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri