Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaş bu akşam Didim'e gittim Bir arkadaşımı uğradım onun dükkanında 1 arkadaşı daha vardı öyle uzun uzun kalmak niyetinde değildim ama baktım ağzından alevler çıkıyor er türlü olaya İsyan her şeyi olumsuz bakış açısı ve şikayet. Bir de konuları bana bakarak anlatıyor benden onay bekliyor ben de boş durur muyum Tabii ki hemen yanlış düşündüğünü söyledim önce bir şaşırdı benim sakin tavırlarım karşısında o yine bildiklerini anlatmaya başladı. Ben onun haksız olduğunu iyi bildiğim için itiraz etmeden tüm konuşmasını dinledim. Daha sonra bana söz hakkı verdiğinde ben Bildiklerimi psikolojik gerçekler ile fiziki gerçekler ile ve sosyolojik gerçekler ile anlatmaya başladım. Söylediklerinde haklı olduğumu benim arkadaşım gayet iyi biliyordu o da tebessüm ederek beni dinliyordu karşımda oturan çocuğu nasıl bozduğum un farkındaydı. Çocuk benden ateşli bir tartışmaya girip aklınca kendini bilgili göstermek çabasında. Ben böyle tuzaklara düşecek kadar cahil miyim Hemen bak dedim Sen kendi bildiklerini söyleyip duruyorsun Karşındaki insana cevap hakkı bile tanımıyorsun Böyle yaparak haklılığını ispat edemezsin haklılığını göstermek için iddia ettiğin konuda tezlerin ve gerçeklerin olacak Neyi nasıl niye yapacağını açık ve net Söylemezsen Karşındaki insana bir şey anlatamazsın Bak ben sana söylediğin konularda 3N kuralı uygulayarak cevap veriyorum neden niçin nasıl Eğer Bu soruların cevaplarını Sen bilmiyorsan hiç boşuna Böyle konuları Açma derim Dedim. Veda uzatmadan işim olduğu için oradan ayrıldım Arkamdan beni arkadaşım aradı "Kamil yıllar geçti hala değişmemişsin adamın ne güzel bozdun orada gülmemek için kendimi zor tuttum...." bu kısa hikayeden alınması gereken özet haklı olduğunuz bir konu var ise karşınızda bunun aksini söyleyen birisi mutlaka karşıdaki insanı önce dinleyin cevap hakkı verin. Eğer o size cevap hakkı tanınmayacak şekilde hiç durmadan konuşuyorsa hiç merak etmeyin siz girdiğiniz mücadeleyi kazanmış sınız dır.... karşınızdaki kişi kim olursa olsun bu rahat ve sakin tavırlarının altından vurduğunuz darbeyi kolay kolay unutamaz. Ha bir de şunu diyeyim Eğer bir konuda Bilginiz yok ise sadece dinleyin dinlemek bile size çok şey öğretecektir...
Gerçek dedi böyle anlatmak için önce bilmek daha sonra aksini söyleyenleri defalarca dinlemek tahammülü göstermek de olabilir hepsini dinleyeceksin ki ortak itiraz kullanılan tespit edip O konular üzerinde ispat ve delillerini düzgün bir ifade ile anlata bilmelisin Ben bunun için ilk önce böyle konu başlıklarını kağıt üzerinde kaleme almanı ve tekrar tekrar okumanı tavsiye ederim Faydasını göreceksin
---------- Post added 13 Şubat 2020 at 23:33 ----------
Böyle bilmişlik taslayan insanlara verilecek en güzel cevap sakinlikle konuşabilmek olacaktır
ya o senin büllüğünü yesin kamil abi bosver. o kim ki seni tuzağa düşürecek ya. zaten fiziki gerceklerle de anlattiysan mesaji almistir kesin. o düsünsün şimdi.
Hayır adam güya Altınkum'da mekan açmış ya biraz para lanmış bugün ekmek yediği sisteme kalkıp olmadık abuk sabuk sözler ederek prim çekmek Eyvallah deditmek istiyor. tutmuş yine ülkede işsizlik hat safhada millet aç hiçbir şey alacak gücü yok vesaire vesaire bir sürü yokluktan bahsediyor. Bunu söyleyen kişi altınkum'a 10 yıl önce gelmiş az bir sermaye ile başladığı işlerde detaylarını ben bilmiyorum ama bugün Altınkum'da bir otopark sahibi olmuş. Sonra da tutturmuş bu sistem insanlara yaşam Hakkı vermiyor diyor. Dedim ki Yahu sen insan değil misin Bak sen bu şikayet ettin sistem içerisinde ticaretin ile girişimin ile bir şeyleri başarmış ve bugün iyi bir seviyeye ulaşmış sın hani burada sistem İzin vermiyordu sen insan değil misin dedim. dedim ki her şeyi hazır Almaya alıştık tasarruf yapma imkanından uzaklaştık herkesin evinin önünde bir değil iki tane arabası var sokaklarda arabamızı koyacak yer bulamıyoruz herkesin elinde 4-5 bin liralık telefon var sonra kalkıp asgari ücret bu kadar az olur mu insanlar ne yiyecek ve içecek diye edebiyat yapıyoruz dedim. Küçük sermayelerin birleştirilmesi prensibi ile nelerin yapılabileceğini örneklendirdim. Toplumsal Kalkınma şuurunu yani Kolektif hareket etme becerisini kazanma gereksiniminden bahsettim. Biliyor musunuz karşımda Yarım saat 45 dakika durmadan konuşan adam Ne hikmetse herhalde pabuç pahalıya gelecek anladı birden işi çıktı Ama onu en çok şaşırtan şey her anlattığı konuda tekrar en başa dönüp ona cevap vermem oldu Hem de kendi kelimeleri ile.
kamil abi psikolojik, fiziki ve sosyal gerçekler ile açıklamışsın ama çevresel gerçekler ile açıklamayı ihmal etmişsin....... güzelim sahil beldelerimizde ucuna deniz temas eden yerleri ticaret ve rant aracına dönüştüren herkesin allah belasını versin.......