Beyaz Saray : Fransızların şu an Almanca konuşmamasının tek sebebi Amerika Birleşik Devletleri’dir

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt

•Fransızların şu an Almanca konuşmamasının tek sebebi Amerika Birleşik Devletleri’dir

•Bize minnettar olmalılar

Siz neden Ingilizce konuşuyorsunuz peki?
Siz kimin kolonisiydiniz ?
Kendinize ait bir diliniz bile yok.
Adamların en azından kendilerine ait bir tarihleri ve köklü kadim bir dilleri var.

Fransızlar kadar dil milliyetçisi toplum yoktur. Amerika’yla alakası yok. Ak trump ve kabilesi de Amerikanın fesli hocası gibi. Osmanlıcılar gibi bunlar da her şeyi Amerika yaptı sanıyor

Hitlerden kıçınızı biz kurtardık, efendinizi unutmayın demeye getirmiş.
Normandiya'ya çıkarma yaptınız diye adamlar sonsuza dek size biat etmek mi zorundalar?
Bu Amerika'lılar her millete tepeden bakmayı çok seviyorlar ama aslında bi cacık değiller bence.

Fransızlar kadar dil milliyetçisi toplum yoktur.
Bu konuda çok haklısın.
Hiç bir ülke dil milliyetçiliği ve doğru telafuzu hakkında Fransa ile yarışamaz.
Mesela
Bir kelimeyi doğru söylemiyorsanız anlamamazlıktan geliyorlar. Doğruyu söyleyene kadar "pardon anlamadım " gibi sözcükler ile sizi sıkabilirler.

Bu konuda çok haklısın.
Hiç bir ülke dil milliyetçiliği ve doğru telafuzu hakkında Fransa ile yarışamaz.
Mesela
Bir kelimeyi doğru söylemiyorsanız anlamamazlıktan geliyorlar. Doğruyu söyleyene kadar "pardon anlamadım " gibi sözcükler ile sizi sıkabilirler.
Onu Almanlar da cok yapiyor. Ama Hollandalilar oyle mi seni anlamak icin 3 5 farkli dil ile cevap veriyor

Donald Trump:
"2. Dünya Savaşı'nı biz kazandık ama biz hariç herkes kutluyordu.
Biz olmasak, hepsi Almanca konuşuyor olurdu.
Belki biraz da Japonca."

adam hepsinin ağzına sıçıyor ya

Çince konuşamıyor olmamın tek sebebi Kürşad ve kırk çerisidir. Sanki ne işin var Çin sarayında. Ne güzel pirinç ekecektik.

Geri