Beyaz Diş

Konu sahibi son olarak 721 gün önce görüldü
beyaz-dis.jpg

“İnsanlar güçsüzlüğünü kendinden daha zayıf yaratıklardan çıkarmaya çalışıyor,böylece kendi varlığını kanıtladığını sanıyordu.Bu yüzden dişisine kötü davranan tek varlık insandır."
Beyaz Diş

Jack London'un en okunası eserlerinden birisidir.Bir Kurt yavrusunun gözünden doğayı,insani,yaşamı daha doğrusu dünyayı tanıyorsunuz.Marifet köpeğe kemik atmak değil,köpek senin kadar açken,elindeki ekmeği köpekle paylaşmaktır,düşüncesinde olan Jack London bu kitaba hislerini çok iyi aktarmış.Bu romanda diğer romanlarına nazaran sadakat ön plana çıkmıştır.Özelikle karlı orman ve vahşi doğa bölümleri bana göre en imgesel bölümlerdi.Çünkü her okuyanda farklı manzaraları düşünmeye neden oluyor.

240-250 sayfalık bir kitap.Okumayan varsa tavsiye edebilirim.

Son düzenleme:
Okuduğum en güzel eserlerden biri. Yalnız o buldogg serefsizine beyaz dişi harcamasaydı iyiydi. Hiç inandırıcı gelmedi. Finalde ise gerekeni yapıyor börü parçası.

Yıllar oldu ve çoğu bölümü hatırlamıyorum.:( Yeniden okumam gerekiyor.

Okuduğum en güzel eserlerden biri. Yalnız o buldogg serefsizine beyaz dişi harcamasaydı iyiydi. Hiç inandırıcı gelmedi. Finalde ise gerekeni yapıyor börü parçası.

Jack London'un romanlarında eseri daha akıcı ve heyecanlı kılmak adına atraksiyonlu bölümler olabiliyor.Ve bu bölümlerin ilkinde esas karakter hezimet yaşarken,ikincisinde zaferi tadıyor.Okuduysanız eğer Martin Eden adlı eserinde de benzer bir bölüm var.Peynir Suratlıydı yanlış hatırlamıyorsam o bölümün adı.

Bu kitabın son satırları insana huzur veriyor.Hoyrat bir dağın başında,güneşin tepeden vurmasıyla,gözlerinize ılık bir uyku çöküyor.Bunu iyi tahayyül ettiriyor.

Kurtlara karşı antipatim var Aslan olsa okurdum kjkjkjkj

Kurt dediğime bakmayın.Köpek/kurt kırması bir yavru.Siz okurken Van Kedisi olarak düşünün. : )

Jack London'un romanlarında eseri daha akıcı ve heyecanlı kılmak adına atraksiyonlu bölümler olabiliyor.Ve bu bölümlerin ilkinde esas karakter hezimet yaşarken,ikincisinde zaferi tadıyor.Okuduysanız eğer Martin Eden adlı eserinde de benzer bir bölüm var.Peynir Suratlıydı yanlış hatırlamıyorsam o bölümün adı.

Bu kitabın son satırları insana huzur veriyor.Hoyrat bir dağın başında,güneşin tepeden vurmasıyla,gözlerinize ılık bir uyku çöküyor.Bunu iyi tahayyül ettiriyor.

Kurt dediğime bakmayın.Köpek/kurt kırması bir yavru.Siz okurken Van Kedisi olarak düşünün. : )
Şu sıra alamutun fedailerini okuyorum bitirmeyi başarısrsam onuda okurum

Yani evet öyle de yine de buldogg yerine başka bir köpeği seçebilirdi be. Ne bileyim karşısına genç bir kurt çıkarabilirdi mesela. Ben işin o kısmındayım. Aliço'yu durduran ve ona yenilmeyen Koca Yusuf gibi mesela. Pekâlâ, buldogg sevmiyoruz. Yaşasın kurtlar imparatorluğu.d

Şu sıra alamutun fedailerini okuyorum bitirmeyi başarısrsam onuda okurum

Bence uğraşmayın o kitap bitmez.Roman akıcılığı olmadığından dolayı,bazı eserler insanı süründürüyor.

Yani evet öyle de yine de buldogg yerine başka bir köpeği seçebilirdi be. Ne bileyim karşısına genç bir kurt çıkarabilirdi mesela. Ben işin o kısmındayım. Aliço'yu durduran ve ona yenilmeyen Koca Yusuf gibi mesela. Pekâlâ, buldogg sevmiyoruz. Yaşasın kurtlar imparatorluğu.d

Reis sen Beyaz Diş'e yaren olmuşsun.O yüzden bu sinir. : )

Geri