Beyaz Çayda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Konu sahibi son olarak 4676 gün önce görüldü
Forum içerisinde gezerken beyaz çay ile ilgili gereken bilgilerin bulunmadığının farkına vardım ve bu konuda bir başlık açmak istedim. Öncelikle beyaz çay’ın iyi olabilmesi için bazı şartlar vardır. Bunları açıklamak gerekirse; tomurcukların açar açmaz 1 gün bile geçmeden toplanmaları gerekiyor ve bu toplanma işleminde kesinlikle herhangi bir alet kullanılmamalı yani el ile toplanmalıdır. Çünkü bu işlemi yapan aletler toplarken beyaz çayın yanında farklı yaprakları da alıyor ve beyaz çayın o rüyamsı tadını bambaşka bir hale bürüyor. Bunların dışında dikkat edilmesi gereken bir diğer şart ise kurutma şeklidir. Beyaz çayın 2 farklı kurutulma şekli mevcuttur. Bunların birinci fırında kurutma diğeri ise güneşte kurutmaktır. Ancak fırında kurutulan çayların içerisine yapay bir tat girmiş oluyor bu yüzden iyi kalite beyaz çaylar her zaman güneşte kurutulan beyaz çaylardır. Bu şartları sağlayan firmaların beyaz çaylarını içtikten sonra damağınızda asla unutamayacağınız leziz bir tat oluşacaktır. Bu başlığı açmadan önce sizler için ufak bir araştırma yaptım ve yukarıda belirttiğim kriterleri başarıyla yerine getiren birkaç internetten satış sitesi buldum. Ve içlerinde tekrar bir elemeye tabi tuttuktan sonra içlerindeki size en faydalı olacağını düşündüğüm siteyi buldum -- Beyaz Çaylar. Bu siteyi biraz inceledikten ve gerek içerisinde gerekse blog kısmında bulunan makaleleri okuduğum zaman yukarıda verdiğim kriterleri bir bir sağladığını gördüm. Bunların yanı sıra okuduğuma göre siparişinizi verdikten hemen sonra kargoya verilip 1 gün içerisinde elinizde oluyormuş. Sitelerin arasında yaptığım en son yaptığım elemede de bu yönüyle diğer sitelerin arasından sıyrılıp sizlere sunabileceğim bir site halini aldı. İnternet ortamında bulunan sitelerden n iyilerinden biri gibi görünüyor araştırmalarım doğrultusunda. E artık sipariş verip ürünleri hakkında bizleri bilgilendirmekte sizlere kalmış

Geri