BES’te devlet katkısı %20’ye düşecek!

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Resmi bir açıklama görmedim, bilmiyorum ama birçok yerde söylenmeye başladığına göre gerçekleşmesi uzun sürmez;

önümüzdeki yıllarda enflasyonu düşürmeyi planladıktan devlet katkısını da düşürme planları var. şu an düşeceğine dair resmi bir açıklama yok. biraz nabız yokluyorlar sanki. devlet katkısının düşmesi kötü tabii ama ana sözleşmem hariç diğer sözleşmelerimi 10-15 yıllık süreçlerde emekli olmayı beklemeden sonlandırıp farklı değerlendirmeyi planladığımdan şahsen devlet katkısı ve devlet katkısı getirisine bakmıyorum.

Bugünkü resmi gazetede yayınlandı. Devlet katkısı %20’ye düştü.

sosyal medyada büyük tepki var. zorunlu ve çıkılmayacak olan tes'i de uygulamaya koyacaklar. çıkış çok olur.

Kalem onlarda istedikleri gibi yazıp çiziyorlar. İnşallah bir gün bu gelirleri sıradan vatandaştan değilde çalanlardan almayı akıl edersiniz.

Kredi kartı puanlarının BES birikimlerinin üzerine eklenmesi yurtdışında yaygın bir uygulama. Garanti Emeklilik, doğrudan Bonus puanlarını Garanti BES birikimlerine ekliyor. İnternet sitesinde hangi planlara Bonus puanlarının eklendiği konusunda bilgi mevcut. Bir de Anadolu Hayat İş Bankası üzerinden yapılan BES sözleşmelerine Maxi puanları ekliyor. Uygulama çok yaygın kullanılmadığından çoğu zaman personel de bilmiyor. Yanılmıyorsam, İş Cep uygulaması üzerinden talimat verilebiliyor.

bes fonları bir tık iyi yönetilse daha güzel olacak.

Bende henüz bir değisiklik görünmüyor aksine katkı payını arttirmislar.. inşallah geriye almasınlar, işleri hiç belli olmaz..
Yok almazlar.:) Anlaşma tarihine göre oranlar geçerli ancak yenilere daha düşük oranlar gelebilir. Süre uzadıkça oran artıyor.

• Beğen
Tepkiler: RK
bes'i olan vatandaşların çoğu bilmiyor. kullanmıyor da. emeklilik gözetim merkezi'nin bes mobil uygulamasını indirin. o uygulamadan tüm bes profilinizi, fonların getirilerini, emekliliğinizi takip edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: RK
Bir ara fona aktarmayı düşünüyorlardı. Hiç güvenmiyorum açıkçası bahaneler bulup, kısım kısım kuşa dönüşterecekler.

Geri