Beşiktaş'tan Lizbon'a Orkun Kökçü çıkarması! Simao Sabrosa etkisi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Lizbon’a uçarak Orkun Kökçü için Benfica Sportif Direktörü Simao Sabrosa ile bir araya geldi. Milli oyuncu için bir yıllık kiralamanın yanı sıra satın alma koşullu kiralama teklifi yapan Adalı’nın bu transferi bitirmeye çok kararlı olduğu bildirildi.

Transferde hareketli günler geçiren Beşiktaş, Tammy Abraham ve David Jurasek’in ardından Benfica’da forma giyen milli orta saha oyuncusu Orkun Kökçü’yü kadrosuna katmak için kolları sıvadı.
Sol bek ve golcü transferlerini tamamladıktan sonra rotasını 6 numaraya çeviren ve Jens Cajuste için Napoli ile her konuda anlaşan siyah-beyazlılar, Orkun Kökçü’yü de renklerine bağlamayı hedefliyor.

Başkan Serdal Adalı, ABD’de düzenlenen 2025 Dünya Kulüpler Kupası’nda Teknik Direktör Bruno Lage ile sert biçimde tartışan Orkun’un, Portekiz ekibinden ayrılmak istemesini büyük bir fırsat olarak görüyor.
Başkan Serdal Adalı dün öğle saatlerinde Futbol Operasyon Sorumlusu Can Kaymakoğlu ile birlikte Portekiz’e çıkarma yaptı. Başkan Adalı’nın Lizbon’da Benfica Sportif Direktörü Simao Sabrosa ile bir araya geldiği aktarıldı. Beşiktaş’ın eski futbolcusu olan Sabrosa, David Jurasek’in bedelsiz olarak kiralanmasında önemli rol oynamıştı.
Benfica, Beşiktaş’ın teklifini kabul ederse kiralık transferin önünde engel kalmayacak. Milli futbolcu kısa süre içinde İstanbul’a gelerek sözleşme imzalayacak.

A Milli Takım formasıyla 41 resmi maça çıkan Orkun Kökçü üç gole imza attı. Yıldız oyuncu 8 kez de asist yaptı.

Doğuştan Beşiktaşlı!
Orkun Kökçü sıkı bir Beşiktaşlı olarak biliniyor. Benfica ile 2028’e kadar sözleşmesi bulunan milli futbolcu, Feyenoord’da top koşturduğu dönemde verdiği bir röportajda, siyah-beyazlı takımda oynamak istediğini ifade etmişti. Ailece Beşiktaşlı olduklarını aktaran Orkun bu röportajın ardından siyah-beyazlı taraftarların ilgi odağı haline gelmişti.

Beşiktaş, Benfica’dan Orkun Kökçü’nün yanı sıra Norveçli sol kanat oyuncusu Andreas Schjelderup’u da resmen istedi.

Başkan Serdal Adalı, Teknik Direktör Ole Gunnar Solskjaer’in listesinde yer alan 21 yaşındaki yetenekli futbolcu için kiralama teklifi yaptı. Kartal’ın Elan Ricardo’yu kiralık göndererek, 1 Haziran 2004 doğumlu ve genç yabancı kontenjanına uygun olan Andreas Schjelderup’u kadrosuna katmak istediği belirtildi.

Benfica Sportif Direktörü Simao Sabrosa’nın geçen sezon 40 resmi maçta 5 gol, 8 asiste imza atarak dikkatleri üzerine çeken Schjelderup konusunda Başkan Adalı’ya net bir yanıt vermediği aktarıldı.

Portekiz ekibinin, büyük bir potansiyele sahip olan genç yıldızı kiralık göndermeye bu aşamada olumlu yaklaşmadığı iddia edildi.

KAYNAK

Büyük iş olur. Ama net tutucu savunmacı bir ortasaha lazım gelirse. Orkun-Gedson-Rafa fazla geçirgen olur. Savunma sıkıntıya girer. Zaten defans hattı da berbat. İyi bir tutucu 6 numarayla şiir gibi oynar.

Gelse de izlesek.

beşiktaşlı arkadaşlar beni linçlemesin lütfen ama
beşiktaşa gelmesi kariyeri açısından büyük düşüş olur benficada kalması bence onun için daha iyi olur

benfica'da iyice pişip diğer avrupa kulüplerine gitmesi daha kolay
beşiktaşa gelip ne yapacak avrupada yoksun kendini kime göstereceksin konyaspor deplasmanındaki ahmet amcaya mı :d

benfica'da iyice pişip diğer avrupa kulüplerine gitmesi daha kolay
beşiktaşa gelip ne yapacak avrupada yoksun kendini kime göstereceksin konyaspor deplasmanındaki ahmet amcaya mı :d
kıskandığını sezdim:D

beşiktaşlı arkadaşlar beni linçlemesin lütfen ama
beşiktaşa gelmesi kariyeri açısından büyük düşüş olur benficada kalması bence onun için daha iyi olur
Adam efsane olmak istiyor demek ki… hem ailesi hem de futbolcu Beşiktaş’a transfer olmak için benfica’nın istediği paranın bir kısmını üstlenmeye hazır olduğunu söyledi. sence bu aile kariyerin ne olduğunu bilmiyor mudur : dd
Soru sorduğum için cevap hakkı doğuyor haliyle.
Bunu da iliştireyim de söyleyecek, sözün verecek cevabın kalmasın : ddd

kıskandığını sezdim:D

türkiyenin tartışmasız en iyi orta sahası bizdeyken mi orkunu sıkanacağım jsjskkjdsf

Adam efsane olmak istiyor demek ki… hem ailesi hem de futbolcu Beşiktaş’a transfer olmak için benfica’nın istediği paranın bir kısmını üstlenmeye hazır olduğunu söyledi. sence bu aile kariyerin ne olduğunu bilmiyor mudur : dd
Soru sorduğum için cevap hakkı doğuyor haliyle.
Bunu da iliştireyim de söyleyecek, sözün verecek cevabın kalmasın : ddd

tamam efsane olmak isteyebilir ama bence yaşı genç avrupada devam etmesi onun için kariyeri için daha iyi olur

geseli arkadaşlarıma tek cevap vermek istiyorum:D
images

Orkun özelinde söylemeyeceğim ama rüştünü avrupada ispatlamış yerli ya da yabancı herhangi bir futbolcu Türkiye ligine neden gelir ki. Kariyer için Avrupa, para için Arabistan' a gidebilirsin zaten peşine bir şekilde düşerler. Ligin kalitesi belli yerlerde, hakemlerin ve federasyonun güvenirliliği ortada futbolda son yıllarını yaşamaya bile gelinmemeli. Hele hele gidipte devleri peşinde koşturan hiç düşünmemeli bile.

Türkiye'ye gelirse benden daha hasta Beşiktaşlıymış derim. Zaten hasta Beşiktaşlı kendisi ama ben Beşiktaş için bir kariyer dönüm noktası yapmadım kendime, gelirse Orkun yapmış olacak. Çünkü yaşı ve futbolu Benfica'dan daha üst takımlara gitmeye fazlasıyla uygun. Zaten o yönde ilgi de mevcut.
Bu transfer olursa tek bir şekilde olur, Orkun Beşiktaşlı ve Beşiktaş'ı istediği için olur. Kaynaklarım sürecin olumlu gittiğini paylaşıyor.

Geri