Beşiktaş, Coca-Cola'nın sponsorluk teklifini Filistin'deki soykırım nedeniyle red etti

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
@kamil0920
ABD Türkiye ilişkisi nasıl. İyi
ABD İsrail ilişkisi nasıl. İyi.
Bu denklemde Türkiye İsrail ilişkisinin kötü olması ne derece mümkün. Evet 2000 li yıllar gibi altın çağında değil belki ama düşman olmaları teknik olarak mümkün değil. Ülkeler duygusal olarak yönetilmezler. Romantizm sadece halkın gazını almak için kullanılır.

yönetimin yaptığı yanlışlara bir tane daha eklendi
coca colayı severek içerim
Galatasarayıma sponsor olmasını da isterdim

coca cola'nın kendi sitesinde filistin'deki en büyük 3. işveren ve 5. yatırımcı olduğu, ilk fabrikasının 98' senesinde açıldığı (yaser arafat dönemi), şu an 5 fabrika ile filistin'de faal olduğu, bütün arap ülkeleri dahil olmak üzere 206 ülkede satış yaptığı bilgisi var. muhtemelen israil'de de her ülkede olduğu gibi bağış yaptığı kurumlar ve destek verdiği projeler var. bunlar zaten çoğu zaman yerel yönetimin aldığı kararlar olur. benzer bağış ve projeler türkiye'de de var.

bu muhabbetler yıllardır döner ama firmanın çoğunlukla yahudi sermayesi olduğuna ve israil'e olağandışı yatırımlar yaptığına dair bir tane düzgün kaynak yoktur. benim hatırladığım kadarıyla da önce "içinde alkol varmış" gibi boklamalarla karşıtlık başladı, mevzu yahudi sermayeliğine ve filistin'e sonradan sonraya bağlandı.

ben işim gereği mısır, bae, suudi arabistan, ırak, ürdün gibi birçok arap ülkesi firmasıyla çalıştım, çoğuyla da tanışma ve oturup yemek yeme fırsatım oldu, hiçbirinde coca cola hassasiyeti görmedim. hakeza gidip gelenler de bu ülkelerde böyle bir hassasiyet olmadığını söylüyor. zaten ne bir yasak, ne bir engelleme var. çok çok büyük ihtimalle safsatadan ibaret ama ülke yıllardır gerçeklerle değil algılarla yönetildiğinden o sponsorluklar alındıysa da geri çekilir.

Coca Cola teklifini önce Trabzonspor reddetti. Sonrasında Beşiktaş.

Bundan sonra teklifi kabul eden Fenerbahçe, Coca Cola temsilcisini geri çağırıp teklifi reddettiğini açıkladı.

Bir Galatasaray kaldı geriye.

Geri