Beşiktaş, Coca-Cola'nın sponsorluk teklifini Filistin'deki soykırım nedeniyle red etti

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
ilerde güç dengeleri değişirse
bu yahudileri de yine biz savunuruz gibime geliyor

siyasetle bu kadar ilgiliyseniz yüzyıllardır buraya gelip ayin yapamayan hristiyanlara ayin izni veren ve askerini bu hristiyanların karşısına geçirip selam verdirtenlere karşı da bir duruşunuz olsun
filistinde millet coca cola içiyo bunlar burada şekil yapıyo :ddd
Galatasarayıma Fenerime helal olsun geri çevirmemişler
Beşiktaş yürekten tebrik ediyorum Ayrıca sanıyorum Yahudi ile Hristiyanlık arasında bir fark göremiyorsun. Neyse anlayışın buysa fazla yoruma gerek yok. Sen yine de bir araştır derim.

İyi de size Coca Cola'nın Yahudi malı olduğunu kim söyledi?
Coca Cola'nın yalnızca İsrail'de değil Filistin'de de kayda değer fabrika sayısı ve çalışanı mevcuttur.Her milletten çalışanı ve hissedarı mevcut, hemen her etnikten insan ekmek yiyor.En üst düzeydekiler dahil. Filistin'e milyonlarca dolar yatırımı ve yüksek vergisi vardır. Gerek Tr'deki gerek yurtdışındaki işletme tesisleri de HACCP standartlarına üst düzey uyuyor olup, halk sağlığı açısından parmakla örnek gösterilen tesislerdir.
Gereksiz bir şekilcilik gibi geldi bana,samimiyetsiz.Trabzonlu biri olarak muhtemelen göz boyama gibi geldi. Coco Cola Filistin düşmanı bi marka değil aksine ekonomik açıdan faydalı bile denilebilir.
Bu doğru. Gel de anlat cahil kafalara..

Beşiktaş yürekten tebrik ediyorum Ayrıca sanıyorum Yahudi ile Hristiyanlık arasında bir fark göremiyorsun. Neyse anlayışın buysa fazla yoruma gerek yok. Sen yine de bir araştır derim.
ne fark eder islamın hepsinden uzak olması gerekmiyor mu

Çok cahilce bir yorum. Eğer öyle olması gerekiyor olsaydı, Peygamberimiz tebliğ ile uğraşmaz, kendi ve ailesinin doğruyu bulmasıyla yetinirdi değil mi? Öyleyse ne yapmak gerekirmiş..

Çok cahilce bir yorum. Eğer öyle olması gerekiyor olsaydı, Peygamberimiz tebliğ ile uğraşmaz, kendi ve ailesinin doğruyu bulmasıyla yetinirdi değil mi? Öyleyse ne yapmak gerekirmiş..
hee yani yahudiye tebliğden vazgeçildi
peki hristiyanları buraya getirip tebliğ mi yapıldı
aralarından üç beş tanesinin müslüman yapılabileceği mi düşünüldü yoksa hristiyanlar kendi dinlerinin ibadetlerini yapıp gidecekler mi

hee yani yahudiye tebliğden vazgeçildi
peki hristiyanları buraya getirip tebliğ mi yapıldı
aralarından üç beş tanesinin müslüman yapılabileceği mi düşünüldü yoksa hristiyanlar kendi dinlerinin ibadetlerini yapıp gidecekler mi
Olur mu öyle şey kardeşim ayinlere gelen tüm Hristiyanlara ikametgah ve çalışma izni verilecek garantisi ile ülkemize getiriyoruz 3-5 dolar para kazanmak için hahaha. Ya artık gerçekten benimle kafa bulmayı bırak. Temel felsefesi temel ahkamı sevgi olarak yazılmış bir kitabın Kur'an-ı Kerim'in barındırdığı binlerce mucizeden sana bahsetmeyeceğim merak ediyorsan zaten görüyorsundur.

Her ne kadar Müslümanlığa yakışır şekilde yaşayamıyorsak ise de en azından şehadet getirmiş ve bir yaratıcının varlığına iman etmiş insanlar olarak, Haklı olun bir davada hak yolundan ayrılmayacağız. Alparslan Türkeş'in bir sözünü yazarak bu sohbeti kapıyorum; Kara taştan su damla damla akar, sonra birikir Gümüş bir göl olur, arayan en sonunda Hakkı bulur..!

Selametle.

Bölgede varlık sebebimiz İsrail güvenliği. Bunu biliyor ama iç siyasetin gittiği değil gösterdiği yoldan gidiyorsunuz
Birbiriyle çelişkiler içeren bir yorumlar yumağı olarak bakıyorum yorumuna. Iç siyaset mihmandarı olarak hangi siyasi güruhu kastettiğini bilemem ama biz Sinagog yerine Cami yoluna gitmeyi tercih ediyoruz Saygılarımla.. İç siyaset diyerek hezeyanlarını burada yansıtma.!

İyi de size Coca Cola'nın Yahudi malı olduğunu kim söyledi?
Coca Cola'nın yalnızca İsrail'de değil Filistin'de de kayda değer fabrika sayısı ve çalışanı mevcuttur.Her milletten çalışanı ve hissedarı mevcut, hemen her etnikten insan ekmek yiyor.En üst düzeydekiler dahil. Filistin'e milyonlarca dolar yatırımı ve yüksek vergisi vardır. Gerek Tr'deki gerek yurtdışındaki işletme tesisleri de HACCP standartlarına üst düzey uyuyor olup, halk sağlığı açısından parmakla örnek gösterilen tesislerdir.
Gereksiz bir şekilcilik gibi geldi bana,samimiyetsiz.Trabzonlu biri olarak muhtemelen göz boyama gibi geldi. Coco Cola Filistin düşmanı bi marka değil aksine ekonomik açıdan faydalı bile denilebilir.
Coca-Cola’nın Filistin’de fabrikası var kısmı biraz tartışmalı. Harita/sınırlar karmaşasına girmeden şöyle ifade edeyim; Filistin siyasetinin kontrolü altındaki yerlerde fabrikası yok. Vergi, yatırımlar ve istihdam açısından İsrail’e bağlıdır. Daha doğrusu İsrail’in işgal ettiği, işgal altındaki topraklarda yer almakta diye biliyorum. Oralarda kimi Filistinlilerin de çalışıyor olması fabrikaların Filistin’de olduğu yada sanki Filistinlilere hizmet ediyormuş gibi bir anlam çıkarttırmaz. Ama sonuçta ekonomik katkıyı İsrail’e yapmaktadır. Sosyal medyada buna dair kimi söylemler olsa da gerçeği yansıtmıyor. Distribitörlüğünü de İsrailli şirket yapmaktadır. Ekonomik bağlamda İsrail’e katkı sağladığı için de boykot listesine alındı. Boykot listesine alınması da bugün değil, 1960’lı yıllara dayanır. İlk olarak Arap Birliği resmi olarak boykot etmiştir. İsrail’e sağladığı ekonomik katkıdan dolayı çokça defa İsrail devleti ve kurumları tarafından ödül almıştır. Şirket de İsrail’e ait kimi organizasyona da sponsor olmuştur.
Şirketin İsrail’e destek verdiğine dair resmi bir söylemi yok. Ancak internette dolaşan bazı örnekler bununla çelişiyor. Örneğin şirket daha önce oradaki aşırı sağcı(yerleşim yanlısı ve siyonist olduğunu açıkça ifade eden) STK’lara bağış yapmıştır vs gibi…
Coca-Cola'nın sağcı Siyonist grup Im Tirtzu'ya finansal desteği, İsrail'e yaptığı bağışların tartışmalara yol açmasının başlıca nedenlerinden biridir. Coca-Cola'nın İsrail'deki franchise'ı olan Central Bottling Company, aşırı yerleşim yanlısı görüşleri ve İsrail politikalarına karşı çıkan sol görüşlü aktivistlere yönelik saldırılarıyla bilinen Im Tirtzu adlı kuruluşa 2015 yılında yaklaşık 13.850 dolar (50.000 şekel) bağışta bulunmuştur. Kaynak: Does Coca-Cola support Israel? What you need to know about its business and boycotts

Coca-Cola’nın Filistin’de fabrikası var kısmı biraz tartışmalı. Harita/sınırlar karmaşasına girmeden şöyle ifade edeyim; Filistin siyasetinin kontrolü altındaki yerlerde fabrikası yok. Vergi, yatırımlar ve istihdam açısından İsrail’e bağlıdır. Daha doğrusu İsrail’in işgal ettiği, işgal altındaki topraklarda yer almakta diye biliyorum. Oralarda kimi Filistinlilerin de çalışıyor olması fabrikaların Filistin’de olduğu yada sanki Filistinlilere hizmet ediyormuş gibi bir anlam çıkarttırmaz. Ama sonuçta ekonomik katkıyı İsrail’e yapmaktadır. Sosyal medyada buna dair kimi söylemler olsa da gerçeği yansıtmıyor. Distribitörlüğünü de İsrailli şirket yapmaktadır. Ekonomik bağlamda İsrail’e katkı sağladığı için de boykot listesine alındı. Boykot listesine alınması da bugün değil, 1960’lı yıllara dayanır. İlk olarak Arap Birliği resmi olarak boykot etmiştir. İsrail’e sağladığı ekonomik katkıdan dolayı çokça defa İsrail devleti ve kurumları tarafından ödül almıştır. Şirket de İsrail’e ait kimi organizasyona da sponsor olmuştur.
Şirketin İsrail’e destek verdiğine dair resmi bir söylemi yok. Ancak internette dolaşan bazı örnekler bununla çelişiyor. Örneğin şirket daha önce oradaki aşırı sağcı(yerleşim yanlısı ve siyonist olduğunu açıkça ifade eden) STK’lara bağış yapmıştır vs gibi…

Diye biliyorum diye düşünüyorumlarla olacak iş değil. Coca kolada uretim muduru olan tanidiklarim var (daha hakimler dünya capindaki isleyise) etnik cesitlilik acisindan en alttan en uste en guclu markalardan biri.İnternet bi çöplük, o da ayrı bi konu. 1960lari bilmem. Araplarin bakis acisi ayri bi muammadir zaten tarih boyunca ama suanki hissedarlarinin çok ciddi bi kismi arap. Günümüzde Israil'e en büyük desteği veren de neredeyse açıkça körfez araplari. Gazzeye sinirini kapatan da bi arap ulkesi yani o kismin samimiyetini bi geçebiliriz. Onun dışında İsrail mali olmayip bu kadar büyük, köklü bi firmanın hastalıklı bi ideolojiye saplanıp fon saglamasi da ticari zekayla örtusmeyecek bi sey bana göre. Coca Cola aklayicisi gibi algılamak istemem. Savunucusu da degilim; kapili kapılar ardında neler oluyor bilemeyiz. Gerçi bu bakis acisi ile en karşıt gibi görünen firmalar bile alttan alta destekliyor olabilir.
İşin özü Coca colayi günah keçisi yapıp çeşitli sovlara burunmek bana cocukca geliyor. Direkt israil menseili ürünlere Coca cola kadar sert çikilmiyor garip bi şekilde. Daha aklı bali davranilmasi taraftariyim.

Son düzenleme:
Diye biliyorum diye düşünüyorumlarla olacak iş değil. Coca kolada uretim muduru olan tanidiklarim var etnik cesitlilik acisindan en alttan en uste en guclu markalardan biri.İnternet bi çöplük, o da ayrı bi konu. 1960lari bilmem. Araplarin bakis acisi ayri bi muammadir zaten tarih boyunca ama suanki hissedarlarinin çok ciddi bi kismi arap. Günümüzde Israil'e en büyük desteği veren de neredeyse açıkça körfez araplari. Gazzeye sinirini kapatan da bi arap ulkesi yani o kismin samimiyetini bi geçebiliriz. Onun dışında bu kadar büyük, köklü bi firmanın hastalıklı bi ideolojiye saplanıp fon saglamasi da ticari zekayla örtusmeyecek bi sey bana göre. Coca Cola aklayicisi gibi algılamak istemem. Savunucusu da degilim; kapili kapılar ardında neler oluyor bilemeyiz. Gerçi bu bakis acisi ile en karşıt gibi görünen firmalar bile alttan alta destekliyor olabilir.
İşin özü Coca colayi günah keçisi yapıp çeşitli sovlara burunmek bana cocukca geliyor. Direkt israil menseili ürünlere Coca cola kadar sert çikilmiyor garip bi şekilde. Daha aklı bali davranilmasi taraftariyim.
Bahsetmek istediğim şey ticari olarak Filistin’e değil İsrail’e bağlı olduğu katkıyı da(başta vergi ve istihdam olmak üzere) onlara yaptığı. Haliyle fabrikanın yer/mekan/konumu çok da önem kazanmıyor. Boykot edilmesini anlaşılır buluyorum. Çünkü semboller siyasetin vazgeçilmez bir metaforudur. Siyaset sembollerden güç alır, algı oluşturmak, kamuoyu yaratmak açısından önemlidir. O nedenle bu tepkiye çocukça demek bence fazla kolaycılık. Gündemde olması bile insanlarda buna dair olan hassasiyeti diri tutuyor. Meseleyi canlı kılıyor. Öte yandan siyasilerin ikiyüzlü davrandığı bir gerçek. İş ccolaya varana kadar aslında eleştirilecek bir sürü şey var. Ama o da ayrı bir konu tabi.

Ticaret de bir tür cihad'dır demişti tanıştığım bir iş adamı. Yurt dışında hiç bir ülke vatandaşını iş ortağı edinemediklerini ve Türk mallarını anca orada yaşayan Türkler vasıtasıyla yine pazarlayabildiklerinden şikayetçiydi. Bu işler karmaşık. Başka ülkelerde Türkler yaşıyorsa, bizde de Yahudiler yaşıyor. Olaylara boyama kitabı basitliği ile bakmamalı.

Bahsetmek istediğim şey ticari olarak Filistin’e değil İsrail’e bağlı olduğu katkıyı da(başta vergi ve istihdam olmak üzere) onlara yaptığı.

Gazze işgalinden sonra Gazze'deki fabrika mı yoksa Batı Şeria'dakiler de mi? kaynak nedir

daha az para vermişlerdir ondan kabul etmemişlerdir :d
galatasaray ve fenerbahçe'ye teklif edilen rakam muhtemelen daha yüksekti bunlar da aynı ücreti istemişlerdir.
kusura bakmayın da öyle işi mikerler yani... dünyanın en büyük şirketlerinden biri sana sponsor olacak sende imi filistin tipki ihihi heee gülüm...

Geri