Benzemez Kimse Sana

Konu sahibi son olarak 922 gün önce görüldü
Benzemez kimse sana
Tavrına hayran olayım
Bakışından süzülen
İşvene kurban olayım
Lütfuna ermek içün
Söyle perişan olayım

Müzeyyen SENAR ve Tarkan'ın beraber söylediği versiyonu harika olan türk sanat müziği eseri.

sarki olarak guzel olmus ama yalan dolu kelime birlesimi

Müzeyyen senar ablamizin harika eseri..
Ne çok severim.

Nur içinde yatsın.

Ha ''benzemez kimse sana'' ha '' nothing compares to you'' bana kattigi mana onemli .p

Çok severim, pek çok. Muazzam bir eserdir ve şarkıların da kraliçesidir Müzeyyen Senar. Başkasından dinlemeyiniz efendim.
- 1900 lü yılların başıdır, genç kız ve erkek tanışırlar. Ama kızın babasının vefatı dolayısıyla ayrılırlar ve kız memleketine gider. Araya 8 koca sene girer. Birbirlerine evlenmek için söz vermişlerdir ama ne gelen vardır ne de giden. Araya savaş girer ve peşinden de yoksulluklar gelir. Adam yoksuldur, neyse işte. Yoksulluk canına tak eder (burası meçhuldür) ve aniden kuzeniyle evlenir. Evlendikten 3 gün sonra da aşık olduğu kızımız çıkar gelir. Karşılaştıklarında hayat durur sanki. Adamı dinlemez aşık kızımız ve Mısıra amcasına gitmek üzere yola çıkar ve oraya varamadan yolda intihar eder. İntihardan önce de bi mektup yazar ve onu hep sevdiğini söyler. Adama bu mektup tam 2 sene sonra ulaşır ve artık o önemli bir bürokrasi adamıdır. İşte şarkı böyle bir hikayeden doğmuştur, sevgiliye adanabilecek en güzel şarkıdır bana göre.

Geri