Benjamin Franklin Sözleri

Konu sahibi son olarak 1727 gün önce görüldü
Hayatınızı seviyorsanız zamanınızı boşa harcamayınız, çünkü zaman hayatın kendisidir.

İnsanlar her zaman kahraman olamazlar ama her zaman insan olabilirler.

Bilge bir insan, adil bir şekilde kazanabileceğinden, gösterişsiz bir şekilde kullanabileceğinden, neşeyle dağıtabileceğinden ve huzurla geride bırakabileceğinden daha fazlasını arzulamaz.

Kim seni kendinden daha fazla kandırdı?

Üç kişinin bir sırrı saklamasının tek yolu, iki kişinin ölü olmasıdır.

İyi kalpli insan, başkalarını haset ettirmemek için, kendisinde birkaç kusur bırakır.

Yüz yaşına kadar yaşayacakmış gibi çalış ve yarın ölecekmiş gibi dua et.

Zamanı geldiğini düşündüğünde oğlunu evlendir, kızını ise ilk fırsatta.

Bana anlatırsanız unuturum.Beni eğitirseniz hatırlarım.Beni dahil ederseniz öğrenirim.

Bir koyunum ve bir ineğim olduğundan beri herkes bana selam veriyor

Kendi dişlerimin arasında olmasına rağmen kendi dilime hakim olamıyorsam , başkalarının diline nasıl hakim olabilirim.

Kötü gözle bakarsan, bir gün bedelini ödersin.

Herkesi kınamak ve herkesi övmek, akılsızların yapacağı bir şeylerdir.

Bu günü görmek.geleceği görmekten daha kolaydır.

Özgürlükler nerede ise benim ülkem orasıdır.

Bırak bütün insanlar seni tanısın ama hiç kimse seni tam olarak tanımasın. İnsanlar sığ yerini gördükleri dereyi kolay geçerler.

Vücutlar yaşlansa bile bütün hastalıklar kesinlikle önlenebilir ya da tedavi edilebilir. Sonuçta da yaşam süremiz yüksek standartlarda uzatılabilir.

Para ve insan arasındaki karşılıklı ilişki şöyledir: İnsan paranın sahtesini yapar, para da insanın.

Yasalar örümcek ağına benzer, ancak küçük sinekleri yakalar. büyük sinekler, gözünün önünde onu delip

Geri