Benimle çıkar mısın?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
*Klişeleşmiş , 'sevgilim olur musun' sorusunun tipik versiyonudur.

*Kimi zaman verilen cevaplar komik olabilir.

+Benimle çıkar mısın ?
-Nereye ?!?

Klasikleşmiş sevgili olmak için sarf edilen sözcük. Aynı zamanda dalga geçilmeye müsait bi karizmasıda vardır.

+Benimle çıkarmısın ?
-Merdivenleri mi

vb. saçma şeyler :p

Yükseklik korkusu fobisi olanların, yüksek bir yere çıkarlarken, yanlarına destekçi edinmek amacıyla başkalarına yaptıkları teklif.

Benim nazarımda baştan kaybeder bu sözü ile.Nereye çıkıyon la hayırdır.:D

çok kaba duran tek cümledir. "Ben romantik biri değilim arkadaşım bak tekliften bile anlaşılıyor bilde bi ilişkiye başlayalım" ın sinyalleridir . :p

kapalı bir mekanda canı sıkılan bir kimsenin dışarıya tek çıkmamak için harcadığı emeği belirten cümle

malesef hala çürütemediğimiz bir klişe

Nasuh Mahruki'nin sevdiceğine söyleyebileceği en romantik sözdür ..

Hoşlanmadığım tabir. Biraz detaylandırayım. Aslı İngilizce bir kalıp olan "asking to go out" bize "çıkma teklifi" olarak çevrilmiş. Aslında çeviri olarak başarılı tabii ama nasıl gündelik hayatımıza yerleşti, açıkçası hayret.

Amerikalılar neden bu tabiri kullanıyor? Çoğumuzun filmlerden, dizilerden gördüğü gibi kişi hoşlandığı insanı yemeğe, sinemaya herhangi bir şeye birlikte gitmek için davet eder ve birbirlerini tanımaya çalışırlar. Tekrarlanması halinde artık bir ilişki bir flört dönemi başlar.

Ama bizde nasıl? Sorsan ne dediğinin bile farkında olmayan kişiler facebook'ta, whatsapp'ta "Benimle çıkar mısın?" diyorlar birbirlerine.

Cümleyi yazdıktan sonra bir bak be kardeşim, ben ne diyorum diye bir düşün. Bu kadar mı aşk sarhoşusun?

Bu cümleyi hiç kurmadım. Hep anlık olarak gelişti. :)

Güzel Türkçe 'mizde dünya kadar güzel kelime varken karşı cinse birliktelik teklif ederken böyle saçma bir cümle kurmak yersiz.

Çok itici bir söylem ya odunluk yapmayın bu kadar beyler:T:

Geri