Benim için ne yaptın ki?

Konu sahibi son olarak 1560 gün önce görüldü
Genel olarak nankör insanların kullandığı cümledir.
Yıllarca seversin,emek verirsin, masraf edersin, Ondan sonra en ufak bişeyde "benim içim ne yaptın ki?" denir.

İşte ozaman da sizin buna karşı tavrınız genel olarak, ne kadar nankörsün! Demek olur.

Benim sıkça kullandığım cümledir. Burnum kaf dağında olduğundan mütevellit daha iyisine layığım düşüncesiyle etrafımdaki insanlara hunharca SEN BENİM İÇİN N'APTIN Kİ! diye höykürebiliyorum. Sonrada ağzımı yaya yaya

..yersen dolma bu! diyorum.
Hayat bele daha güzel.

Eee hayat bu herkes karşılık bekler, ama alamaz. O yüzden yapacaklarınızı içinizden geldiği için yapın.

'Yüzüne gözüne dursun' cevabını hak eden soru.

Senin için yapmadım zaten, kendimi iyi hissedeyim diye yaptım her şeyi.:D Oldu mu?:p

İnsanoğlu,emeğinin karşılığında nankörlük görürse üzülür.Kim olursa olsun.Ne olursa olsun :)

Yapmam gerekeni.Fazlasını haketmiyorsun demekki'derim yani :D

verilen emek,değer,sevgi
bir soruyla çöp olabilir mi?
olabiliyor işte.acıdığınız bunlar oluyor sonra.

Birçok cevaba katılıyorum.
Zamanınızı,emeğinizi,iyi niyetinizi sömüren varlıklarla karşılaşmanız olasıdır.Çoğunlukla hak ettiklerinden fazlasını almaya da alışkın olanları vardır.Büyük bir şımarıklık içindelerse çoğusu vicdanları da susabilir.
Ve öyle bir zaman gelir ki Allah'a havale edersiniz.Dönüp bakmam bile.
Çünkü vicdansıza izah bile gereksizdir.Zaten vicdanlı olsa haksızlıkta bile çevresine güvenerek üste çıkmaya çalışmaz kişi.Öz eleştiri yapmaktan aciz zihniyetlere zaten Allah'ın adaleti kafi olacaktır.

bazen ruhlar bedenlerden önce ölür ve bunu yaşatan sorulardan biri olarak.

o zaman şöyle diyebilir miyiz sevgili @Çavlan

Dünya çocukluğunu yitirdiği günden beri
beyaz kağıda yanlışlıkla düşürülmüş mürekkep gibi
kirletiyoruz kendimizi durmadan.
Biri bir hatim indirsin,
Biri bir dua etsin,
Biri bir şiir okusun,
Biri bir ayet sürsün dudağımıza,
Biri vicdanı açıklasın bize.
Dünya hayat yitimi:
Ruhlar bedenlerden önce ölüyor her nasılsa.

Kesinlikle.Oysa ki ruh ne kadar mühim her eylemde.Ruhsuz her şey salt görüntüdür,manadan yoksun alkışlar için ya da menfaat üzere yaşamalara.

Geri