Bende bir resmin var yüzüme bakmıyor!..

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Tesadüf eseri beni bir kaç kez mutlu etti diye hayatımı mahvedecek insanları sevebiliyorum mesela.

Duayla ve umutla
Kalbimden geçenin kıyısında oturup,
Sabırla bekleyeceğim

Ne getirdi derlerse, beni çok sevdi,
Başka bir şeyi yok garibin der misin..?

“belki de iki yüzlü bir pencereydi benim gördüğüm; ondan geçen bakışın hangi taraftan geldiği hem görenin hem de görülenin yaşadığı duygulara bağlıydı.üstelik ona ille içeriden ya da dışarıdan bakılacak diye kesin bir kural da yoktu, göz yetiyorsa aynı anda iki taraftan da bakılabilirdi. hiç kuşkusuz bu durumda kendisiyle karşılaşırdı insan; görse görse, bir pencereden eğilip bakan kendisini görürdü düş kadar yakın bir uzaklıktan…ola ki şaşırırdı önce; bir yanıyla, yüz yüze geldiği insanın kendisi olduğuna inanmak istemezdi.

peki, ya pencerenin karşı tarafındaki;
o inanır mıydı aslında kendisinin öteki olduğuna?”

Hasan Ali Toptaş

tumblr_nd1a9scK3E1sxbj7qo1_1280.jpg

Bir çay söyle ölmüşlerinin canına..

''İçine kapanık insanlar duygularını, acılarını açıkça konuşmaya, çoğu zaman “içi neyse dışı o” kişilerden daha çok gereksinme duyarlar.
En kabuğuna çekilmiş, sert kimseler de sonunda insandır. Bu gibilerin “sessiz denizlerine” cüretle, iyi niyetle dalıvermek, çoğu zaman, onlara dünyanın en büyük iyiliğini yapmaktır.''

11401079_432744966895598_5586537127484513246_n.jpg

eğer "bunlara" benzemiyorsanız, sizi hemen fark eder ve çember oluşturup neden onlara benzemediğinizi sorgulayacak insanlardır bunlar.vatan hepimizin yaşama hakkı olduğu yeri ifade ediyorsa eğer ve vatan içindeki "her rengi" kapsıyorsa, bu durumda vatanın gerçek hainleri de bunlardır.​

Kalbim bir olta iğnesinin ucunda asılıymış gibi oluyor..
küçük incecik bir iğnenin ucunda.
Ve bu yüzden çok ince, korkunç, keskin bir acıyla yırtılıyor sürekli..

İnsanlar gülüyordu de.
Trende, vapurda, otobüste..
Yalan da olsa hoşuma gidiyor
Söyle..
Hep kahır, hep kahır..
Bıktım be!

Nazım Hikmet

Kalbim bir olta iğnesinin ucunda asılıymış gibi oluyor..
küçük incecik bir iğnenin ucunda.
Ve bu yüzden çok ince, korkunç, keskin bir acıyla yırtılıyor sürekli..

Siz böyle mecaz yapıyosunuz ya, ben hayal ediyorum onu gerçekten acıyo.

tumblr_np67koEwRL1tkimymo1_500.jpg

Biri beni şuraya bıraksa..ömrümce sürüklenip gitsem.
Gıkım çıkmaz.

Birsürü şey demek isteyip susunca söyledikten sonra alacağın acımasız eleştirlerden daha çok acıtır dilinin ucunda asılı kalanlar.Söyle de kurtul olmaz.Söyleme de bilmesin içinde kurtlansın

Daha Nasıl Anlatayım
Sensiz Topu Patlamış,
Arkadaşı Taşınmış,
Çocuk Gibiyim
Daha ne olsun ? :D

‘Gitmek“ diye bir memleket yapmışlar,
Taşı toprağı ayrılık…

Memleketimden mi bahsediyorlar ?

Ne istiyorsun? diye sorup durmayın.
Beynimden milyon kere ne istiyorum? sorusu geçiyorken, cevabı bulamıyorken, kendi sorumu cevaplayamıyorken, benden size cevap vermemi beklemeyin…
Allah aşkına bana ne istiyorsun diye sormayın.Bırakın susayım, beni konuşturmayın…

''Sen istiyorsun ki herkes beyaz olsun, Türk olsun, Sünni olsun, ama öyle çok Dindar falan da olmasın, Alevi olmasın, Kürt, Laz, Çerkes falan olmasın, sosyalist olmasın, muhalif olmasın…
Burası böyle düşünenlere göre değil! Burası senin için değil, lütfen, çekilip, git!''

-masumcetin-alıntı-

Ne olurdu ki şu an yağan yağmur altında ıslanırken
Ellerim kuru kalsaydı,senin ellerin yüzünden..

Yüzüne bakmayacağım insanlar, tüküreceğim suratlar, okumayacağım yazılar var..seyredilecek bir film, sonu başından belli olan ve cevabını bildiğim tokat gibi son bir sorum var,senin kaç tane kalbin var?

''İlk önceleri anlayamadım seni şimdi bakıyorum da tutunacak bir şeylerin var. Mücadele ediyosun,birini seviyosun. Yani hayatında bir şeyler var işte. Benim yok. Hiç olmayacak diye de korkuyorum. Öyle işte..Çalışmasam da olur, okumasam da olurmuş. Bilmiyorum. Adı yok ama bir şey eksik.''
Gibi yani...

Geri