Bence ...

Konu sahibi son olarak 2808 gün önce görüldü
Selamun aleyküm.
Bir süredir foruma bakıyorum.Çok yorum yapamasam da ekseriyetle takip ediyorum.
Dikkatimi çeken bu forum ortamının gerçek hayatta gördüğümden çok farklı kişilerle dolu olması.
Forumdaki çoğu kişi inançsız olduğunu belirtiyor.Bizim kutsal gördüğümüz şeylere sövüp sayıyor.
Nedense bunlar forum yönetimi tarafından asla tepki ya da yaptırımla karşılanmıyor.Sebebinin de bu kişilerin forumda çoğunluk olmasından dolayı forumun popülerliğini kaybetmesinden korkan bir yönetim olduğu düşüncesindeyim.
Ayrıca burda hakikaten o kadar özgürsünüz ki gerçek hayatta fikirlerinizi bu kadar açık beyan ettiğinizi düşünmüyorum.
Çünkü yıllardır istanbulda yaşıyorum ve üniversiteyi de burda okudum.
Bu şekilde düşünen ya da hayatını bu şekilde sürdüren çok insan görmedim.
Aranızda inançsız da olsa iyi niyetli insanlar olduğunu biliyorum.
Fakat çoğunlukla içki içmeyi elit olmak zanneden ya da iki kitap okudu diye kendini entelektüel gören insanlar görüyorum.
Entelektüel olma gibi bir çabam yok.Sürekli inançsız olduğunu belirterek ülkedeki insanların çoğunun müslüman olduğunu düşünmeden islama,peygambere söven bir kitle görünce garibime gidiyor.
Politik ve ideolojik meseleleri bahane ederek inançlarımıza sövenleri katmıyorum bile.
Erdoğan yüzünden dinden soğudum diyenler neden chp yüzünden Atatürk'ten soğuyacak kadar samimi değiller mesela.
Kurbanda hayvan kesilmesine karşı olanlar,neden konu domuz eti olunca "afiyetle yerim" diyebiliyor mesela.
Kimliğinde "dini: islam" yazdığı halde burda ben inançsızım diyebiliyorsa insan neden o yazıyı sildirmiyor kimliğinden.
Biz müslümanlar heppimiz cahil miyiz?Neden düşünmenin,bilimin islama karşı olunması gerektiği düşüncesindesiniz?
Hadi o düşüncedeyseniz de islamın bilime karşı olduğunu beyan ediyorsunuz da bilim adına siz ne yaptınız?
Cehaletimiz sizin sosyal yaşam şeklinize uyum sağlayamamamız mı?
Yobazlık sarık takıp cübbe giymemiz mi?
Bir yaşındaki çocuğumla camiye gitmem mi laikliğe aykırı?
Eşimin örtülü olması mı muasır medeniyet seviyenizin altında?

Çoğu kişi yurt dışında yaşıyor. Orada Türkiye'ye ve islama küfür ve hakaret edenleri özendiriyorlar. Onlar gerçek hayatta da burada oldukları gibiler. Bir toplumu yıkmak için önce din unutturulur, sonra dil unutturulur, sonra ırk unutturulur. Sonra milletçe yok oluruz. Alman oluruz, İngiliz oluruz, Yunan oluruz, Bulgar oluruz, Sırp oluruz, Rus oluruz.

190acb0fb10787be7e477137e99ac4f0.jpg

Hiç aktif görmediğim bir üye olarak bunu gözlemlemenizi takdir ediyorum şahsen.
Ancak bu gözlemlerinizi alıntılar halinde ispata sunsaydınız belki size hak verilir ya da verilmezdi. Ne söylesek faraziyeden öteye geçmeyecek bence.

Hiç aktif görmediğim bir üye olarak bunu gözlemlemenizi takdir ediyorum şahsen.
Ancak bu gözlemlerinizi alıntılar halinde ispata sunsaydınız belki size hak verilir ya da verilmezdi. Ne söylesek faraziyeden öteye geçmeyecek bence.

Ben kişilerin mesajlarını alıntılayarak şahıslarla polemiğe girmek istemediğim için böyle birşey yapmak istemedim.
Fakat benim bile net bir şekilde fark ettiğim bu durumu çok uzun zamandır forumda bulunan kullanıcıların fark etmemesi mümkün değil.
O yüzden böyle bir girişimim olmadı.Fakat ille örnek gösterilecekse sizden bir önceki mesajdaki kişinin verdiği tepkiye bakabilirsiniz.
İnsanın kendi ağzı lağım kokunca bile burnunu kapatıyor.Halbuki ağzını kapatsa koku kalmayacak.
Tabi tekrar belirteyim ben insanların dinsiz ya da başka bir dine mensup olmasına tepki göstermiyorum.
Şaşırdığım konu ülkedeki tüm islam düşmanı ateistlerinin bu forumda toplanmış olması.
Tepkim de ateist olanın sadece neden islama karşı olduğudur?
Elbette burda ateistim diyenlerinin çoğunun anne babasının da müslüman olduğunu da tahmin edebiliyorum.

Forumda değil sadece bu yaklaşım, bende her zaman söylerim burada ki insanların bir çoğu farklı bir kimliğe bürünmekte olduğundan farklı bir imaj çizmekte realist olan insanların sayısı azınlıkta e çoğunluk haliyle baskın geliyor.
İki kelimeyi bir araya getiremeyen insanlar sizin düşüncelerinizi eleştiriyor saygı göstermek yerine kendi çapında yetersiz aklı ile alay ediyor.
Üstü kapalı hakaret ediyor olabilirim alınanlar kusura bakmasın lütfen, yada baksın problem yok. :)

Bence...

Burası bir eğlence platformu herkes dilediği gibi takılıyor düşüncelerini yerli yersiz kişiye göre değişir dile getiriyor görmemezlikten gelerek takılabilirsin.
Mevlananın bir sözü ile bitireyim.
"Dün akıllıydım, dünyayı değiştirmek istedim. Bugün bilgeyim, kendimi değiştiriyorum.”
Gören ve işiten var başkalarının farklı görüş ve düşüncelerinin olduğunu unutma dediğim gibi bence burası bir eğlence platformu çok kafana takma sevgiler :)

Kardesim haklisinda bosverip geciceksin.

Normal hayatta bunnari nasil boaveriyosan burada da bosver.

Geri